Reklama

Reklama

Bratři Logan/Wolverine a Victor jsou od útlého věku nerozlučně spolu. Nespojuje je bratrská láska, ale to, že jsou oba mutanti a v dospělosti se stávají členy týmu Weapon X, vedeného Williamem Strikerem. Tým je složený ze samých mutantů, kteří jsou něčím výjimeční. Při jedné vojenské akci Stryker, rozkáže aby Victor použil své násilí podle libosti. Logan/Wolverine s tím nesouhlasí a po masakru se rozhodne jednotku Weapon X opustit...  Odjíždí do hor, kde spokojeně 6 let žije se svou přítelkyní Kaylaou. Pak se jednoho dne objeví Victor a Kaylau zabije. Logan/Wolverine je bez sebe a okamžitě vyhledá Strykera. Ten mu ovšem neřekne úplně vše, hovoří jen o tom, že Victor se snaží zabít všechny členy Weapon X, po smrti jsou již Bolt a Wade. Stryker má pro Logana/Wolverine návrh – v jeho laboratoři ho nechá vylepšit, aby byl schopný zabít o tolik silnějšího Victora. Logan/Wolverine nejprve není nadšený, ale nakonec přijímá a podstupuje neuvěřitelnou přeměnu z mutanta na supermutanta. Během přetvářecího programu málem zemře, ovšem až za prahem samotné smrti, se nečekaně začne probírat a uslyší, jak Stryker rozkazuje vymazat jeho paměť. Logan/Wolverine se znenadání utrhne ze všech přístrojů, na které je napojen, a unikne ze základny. Chtěli ho totiž využít k něčemu jinému, než bylo domluveno. Teprve teď Logan/Wolverine pochopí, že vše nastražil Stryker – i samotného Victora, který mu ve všem pomáhá... Logan/Wolverine, je na útěku. Ukrývá se na farmě starého páru, kteří mu poskytnou úkryt, připomíná jim totiž jejich mrtvého syna. bohužel je za nějaký čas vystopován a manželský pár je zabit. Logan/Wolverine se opět dává na útěk, přičemž zneškodní mnoho svých pronásledovatelů... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 368)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Takovou slabotu vytěžit z tak dobře našláplého potenciálu jménem "Jackmanův Wolverine", to už je skoro trestné. Nedá se říct, že by film nesplnil naděje a očekávání - on to totiž není film, spíš takový (chvílemi i dost nudný) videoklip. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Akýkoľvek emocionálny presah začína a končí svoju uveriteľnosť pri metrosexuálnom Deadpoolovi (neskutočne otravná postavička) Lev OK. Byť to umiernenejší, menej karikaturizovaný film stojaci na vzťahu Sabretooth vs. Wolverine v štýle Štvanca, s horskými lokáciami, krvavým finále a tučným testosterónovým podmazom, sólo by bolo viac ako dôstojné. Takto je to iba eklektický, akčný, rutinne zrežírovaný Hollywoodsky shit, v ktorom sa nudí ešte aj Jackman... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Klasická marvelovka jak je mám rád. Wolverine je pohodář, který dokáže být milujícím přítelem, drsným dřevorubcem i členem komanda, jeho historie je podána perfektně se všemi podstatnými událostmi nenásilně zasazenými do děj (viz titulková sekvenca a přehled různých válek), nechybí tu krásná dívka, skvělí záporáci v čele s odpudivým plukovníkem Strykerem a žádná postava není úplně černobílá. Čili film není blbý, umí na spráném místě nahodit fórek, na správném nějaký "ty vole" moment a hlavně akční scény jsou naprosto super! Klasická kamera, letecké záběry, tak akorát střihy a hlanvě jsem se u nich skvěle bavil. Hlavně se mi líbí jak konec krásně a připraví půdu pro X-Men 1, včetně jednoho malého camea. Skvělý film. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

popravdě řečeno, chtěl jsem se na to dlouho kouknot, ale když jsem zjistil, že Scott Adkins tam má jen malinkou roli, zase mě to přešlo.... Konečně jsem se dokopal a shlédnul, tento snímek od Gavina Hooda... A mohu říct že toho nelituji, protože film byl velico dobře udělaný. Možná bych vynechal tipické filmové záběry, a také to, že, když Wolverine utíka a oni po něm střílí, tak se prostě nemůžou trefit, což je podle mě docela blbost, ale dejme tomu. Co se týče Scotta Adkinse na kterého jsem se těšil celý film, a rozhodně jsem nebyl sklamaný, protože jsem myslel že to bude jen malinká a kraťoučká role, ale ono ne, dostal roli skoro nepřemožitelného ,,hrdiny" a to se mi líbí... Prostě dobrý film. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Film i Hugh Jackman. :-) Bylo bezva sledovat Jackmana a Schreibera na jejich cestě "životem". Výborná byla scéna, kdy Ryan Reynolds "pročistí" cestu pro ostatní. Po shlédnutí X-menů jsem si vždy kladla otázku, jak to bylo s Wolverinem, jak se z něj stalo to, co z něj v X-menech bylo. A tenhle film mi to objasnil. Já jsem spokojená. Podle mě si film 4 hvězdy zaslouží. ;-) ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Po nepodařené trojce ještě stokrát lepší příklad toho, jak šedivě ve výsledku působí barevné efektní sekvence, když se na nich pořádně nezapracuje z hlediska obsahu. Retro-čtyřka sice vysvětluje ledacos, ale ignorantskou a nabubřelou formou, bez příběhu, co by stál za řeč, nebo logiky, kterou X-men vždycky měli. Jediné, co zůstalo, je Logan a levné doutníky. A to je málo. 40% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Po Ratnerovej zlátanine som od X-Men Origins čakal len to najhoršie, takže výsledok ma poriadne prekvapil. Jasné, všetka serióznosť X1 a X2 a takisto hlbšie charaktery postáv sa niekam vytratili, ale všetko to spoľahlivo vynahrádzajú efektné scény, trefné hlášky a skvelý príbeh, pri ktorom ani nevadí, že sa pohybuje na hranici béčkovosti. V úvode poteší výborná titulková sekvencia s dvoma horkokrvnými bratmi, všetko, čo sa deje po tom, je už len herecký koncert Lieva Schreibera, ktorý snáď vo svojej úlohe predčil ešte aj môjho obľúbenca Tylera Manea z X1. Brian Cox ako šialený Stryker z dvojky mi sadol o niečo viac ako Danny Huston, dobre to však vyvažujú sympatické miniroličky (Wade, Gambit). Mimochodom, som rád, že sa tu objavili aj niektoré "staré" tváre (mladík Scott Summers, Profesor X), pretože to ešte podtrhlo tú krásnu béčkovosť, ktorú úplne dorazil záverečný zlosyn Deadpool. Obrovské prekvapenie a maximálna spokojnosť. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Bylo to lepší než předešlý díl (a taky tu skoro celou dobu po plátně poskakoval Jackman - jaký div! :-D), ale i přesto filmu uškodila až přílišná nelogičnost (celá zápletka kolem zabití nesmrtelného mutanta ani nemohla být nikterak duchaplná ;-)), takže nakonec za 3*. Ovšem dívalo se na to docela dobře (s výjimkou jednoho z posledních záběrů, který se ale doopravdy nepovedl!) a Hood přitlačil na strunu romantiky, tudíž jsem vlastně celkem spokojená. ;-) ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

X-menov mám veľmi rád, ale odkedy nesedí na režisérskej stoličke Brian Synger, tak to ide s nimi z kopca. Origins: Wolverine je síce lepší film ako predchádzajúci diel, no tak isto stroskotal na triviálnych chybách, ako veľa Hollywoodových blockbusterov. Síce ma prvá hodina sledovania vzniku Wolverina celkom bavila a i cez tuctový scenár plný patosu a mudrlandských múdrostí, aké bežne človek vo svojom živote vypúšťa, som to dokázal prekúsnuť a baviť sa. No postupe sa z toho stávala už len stopercentná akčná jazda bez nápadu, s chaotickým strihom, čudnou kamerou a s nie príliš podarenými efektami a film má postupne dostával do letargie. Ešte, že si X-menov na paškál zobral Vaughn a vdýchol im nový život a v ďalšom diele by mohol zakomponovať aj Hugha Jackamana ako jednu z hlavných postáv,pretože spolu s Harrym Gregsonom-Williamsom a Lievom Schreiberom boli to najlepšie, čo X-men Origins: Wolverin dokáže ponúknuť. 58% ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Wolverine v podání Hugha je frajer a já jsem rád že se mu dostalo prequelu. Konečně se dozvíme o Loganově minulosti, o tom jak se k němu dostalo ctěné adamantium a taky zjistíme proč si nic nepamatuje. Co se týče scénaře, tak je to takový to Béčko, které obsahuje pár laciných zvratů. Pokud jsem však s něčím spokojený tak s akcí, která je dobře natočena a baví. Stejně tak si nemůžu stěžovat na Wolverina, jehož charismatický představitel Hugh Jackman opět dokazuje že se role Wolverina narodila pro něj. X-Men Origins: Wolverine je prostě fajn akční oddechový film s drsným Kanaďanem v hlavní roli. Ale na druhý díl mutantní série se to prostě nechytá. 75% PS: Chci sólovku pro Gambita, ten chlapík se mi páčí. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Řekl bych velmi slušný akční film, jenže ta snaha o nějakou epičnost a zabitý scénář z toho dělají celkem zklamání, když si vezmu v potaz, jaká pecka z toho mohla být. Jediné pozitiva jsou zcela tradiční, dobrá hudba a jako vždy fantastický Jackman (a občas nějaké ty hlášky), jinak opravdu ve všech ohledech průměrný film. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Dobou vzniku "X-Men 4", ale spis prequel k prvni x-menacke trilogii. A podle me povedeny. Drzi zabehlou kvalitu. "Last Stand" (2006) uzavrel jednu pribehovou linku, a tvurci pochopili, ze s Jackmanem udelali diru do sveta, jelikoz se na svou roli hodi vznesene receno "jak prdel na hrnec". Pritahne do kina svym machrovstvim totiz jak chlapy tak holky, protoze ma opravdu dobre proporce a v tilku mu to proste sekne :) Samozrejme hodne taky dela samotny charakter Wolverina, ktery je popularni i v anim. podobe. Podivame se tedy na pribeh o jeho puvodu (a zjistime, ze je to vlastne takovy vecne mlady dedecek) a o jeho "technickem" otci - Strykerovi. To byl solidni hajzlik uz v "X2" (2003), a tak je fajn, ze jeho postavu jeste vice rozvadeji. Trochu je skoda, ze nektere sceny jsou porad znatelne CGI (hl. to dig. "omlazovani" P. Stewarta je dost nechutne lajdacke) - holt to jeste nekolik let potrva, nez se dosahne fotorealistickych efektu, ale nejvic se mi na "Origins" libi zakomponovani pribehu, ktery opravdu skvele pripravi pudu pro udalosti v "X2", aniz by to bylo nejak krecovite a nasilu. Vsechno se vysvetli, vsechno zapadne. K tomu se zde objevi Gambit (i kdyz prostoru mohl dostat jeste vic, skoda) ale i jini mutanti se zajimavymi schopnostmi - v neposledni rade i jakasi prvotni filmova verze Deadpoola (bez typ. kostymu), ktereho paradoxne (nebo spis zamerne) v soucasnosti hraje opet Reynolds, tedy stejne jako kdysi v tomhle snimku s Wolverinem. Wolverinuv "zrod" se tedy povedl, asi i o neco lepe nez obdobny film z roku 2013. [po titulcich je jedna dotacka, nikterak dulezita] ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Laciná akce, laciné triky, a když jsou tyhle věci laciné, pak akční béčko jako tohle propadává na všechny směry. Wolverine se vydal jednodušší cestou, a tak jediná věc, na kterou se dá spoléhat jsou herci. Hugh Jackman, který se do židličky s nálepkou "Rosomák" snad už narodil a žhavý Liev Schreiber, bohužel zůstávajíc využitý jen jako tupý záporák. A tak se snaha aktérů dá vidět jednak na jejich hereckém umu, ale především ční jejich pořádné charisma. Jejich šarm ale nakonec stejně filmu nepomohl, neboť jak celý příběh, tak i jejich postavy doplatili na blbý scénář. Ten plytký scénář zavařil vůbec všem ostatním postavám, a stáhl s sebou i zajímavého Gambita (jak o něm aspoň teda básnili fanoušci komiksu). Prostě slabota pane Hood. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Hugh vs. Liev, peckaa. Hugh vs. Ryan, peckaaa. Toto bol fakt že super Origin. Takto presne si to predstavujem. V podstate lepšie ako Last Stand. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"All I ever wanted was to travel off in exotic places and meet new exciting people and then kill them, so I became a mercenary. My name is Wade Wilson. And I love what I do." Neviem preco Deadpoola tak dokurvili na konci...ale to bola jedina chyba. Hlavne Sabretooth bol v podani Lieva dokonaly. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Nuž nevydalo, Wolverine je postava, ktorá si určite zaslúžila vlastný film, len to prevedenie mohlo byť spravené kvalitnejšie. Film slúži ako origin k postave Logana a ukazuje nám jeho strastiplnú životnú cestu. Logan sa dosť často musí popasovať s faktom, že jeho návšteva znamená pre dotyčnú osobu s najväčšou pravdepodobnosťou akútnu smrť. Scenár k filmu výrazne drhne, niektoré zvraty ušli, iné zas boli až príliš okaté. Kombinácia akčného a psychologického síce funguje, ale žiaľ som mal pocit, že niekedy uprostred tomu už skrátka dochádzala šťava i nápady. A CGI malo takisto výrazne nedostatky. ()

Související novinky

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

01.10.2018

Komiksový Gambit, který se krátce objevil v cameu s tváří Taylora Kitsche v nezdařilém X-Men Origins: Wolverine, a má už x let dostat vlastní film, kde tentokrát hlavní postavu ztvární Channing Tatum… (více)

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

16.11.2015

Marvelácký chirurg/kouzelník, který se podívá na plátna kin v listopadu 2016, už má za sebou natáčení v Káthmándú, hlavním městě Nepálu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) se hned na to přesunul do… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Jak drsný bude Deadpool?

Jak drsný bude Deadpool?

03.07.2015

11. února 2016 čeká filmový reparát Deadpoola, ukecaného žoldáka, jenž si v X-Men: Origins utrhnul slušnou ostudu. Ryan Reynolds sice do nahláškované role seděl, jinak ale filmová verze postavy s… (více)

Reklama

Reklama