Reklama

Reklama

Bratři Logan/Wolverine a Victor jsou od útlého věku nerozlučně spolu. Nespojuje je bratrská láska, ale to, že jsou oba mutanti a v dospělosti se stávají členy týmu Weapon X, vedeného Williamem Strikerem. Tým je složený ze samých mutantů, kteří jsou něčím výjimeční. Při jedné vojenské akci Stryker, rozkáže aby Victor použil své násilí podle libosti. Logan/Wolverine s tím nesouhlasí a po masakru se rozhodne jednotku Weapon X opustit...  Odjíždí do hor, kde spokojeně 6 let žije se svou přítelkyní Kaylaou. Pak se jednoho dne objeví Victor a Kaylau zabije. Logan/Wolverine je bez sebe a okamžitě vyhledá Strykera. Ten mu ovšem neřekne úplně vše, hovoří jen o tom, že Victor se snaží zabít všechny členy Weapon X, po smrti jsou již Bolt a Wade. Stryker má pro Logana/Wolverine návrh – v jeho laboratoři ho nechá vylepšit, aby byl schopný zabít o tolik silnějšího Victora. Logan/Wolverine nejprve není nadšený, ale nakonec přijímá a podstupuje neuvěřitelnou přeměnu z mutanta na supermutanta. Během přetvářecího programu málem zemře, ovšem až za prahem samotné smrti, se nečekaně začne probírat a uslyší, jak Stryker rozkazuje vymazat jeho paměť. Logan/Wolverine se znenadání utrhne ze všech přístrojů, na které je napojen, a unikne ze základny. Chtěli ho totiž využít k něčemu jinému, než bylo domluveno. Teprve teď Logan/Wolverine pochopí, že vše nastražil Stryker – i samotného Victora, který mu ve všem pomáhá... Logan/Wolverine, je na útěku. Ukrývá se na farmě starého páru, kteří mu poskytnou úkryt, připomíná jim totiž jejich mrtvého syna. bohužel je za nějaký čas vystopován a manželský pár je zabit. Logan/Wolverine se opět dává na útěk, přičemž zneškodní mnoho svých pronásledovatelů... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 368)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Za superhrdiny tu nejsou Wolverine a Sabretooth nýbrž Jackman se Schreiberem. Jejich výkony, kterými otupují tuctovost akčních scén a dávají místy zapomenout dokonce i na debilitu scénáře, se totiž za jiné než svým způsobem nadlidské ani označit nedají. Jinak je to taková celovečerní reklama na Vanish (to běloskvoucí tílko může Loganovi i takový John McClane jen tiše záviděl) namíchaná s béčkovými osmdesátkovými klasikami do podoby nevyrovnaného koktejlu, ze kterého jsem po celou stopáž nebyl moudrý, zda se bere vážně či ne. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nezdalo sa mi to byť tak dobré ako predchádzajúce X-meny, ale od začiatku je tu samá akcia, dozralosť Hugha Jackmana a výborný dej, čiže pokračovanie veľmi dobré ..................... Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. Logan Through Time ,2. Special Privileges ,3. Lagos, Nigeria ,4. Wade Goes To Work ,5. Kayla ,6. Victor Visits ,7. Adamantium ,8. Agent Zero Comes For Logan ,9. Logan Meets Gambit ,10. To The Island ,11. Deadpool ,12. The Towers Collapse ,13. Memories Lost ,14. "...I'll Find My Own Way", ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem to nečekal, ale Wolverine skončil jako komiksová tuctovka, kde se hláškující borec potácí z jednoho digitálního průšvihu do druhého. Hood hraje zbytečně moc na efekt a místo toho, aby makal na postavách a hlavně na Wolviem, snaží se diváka uchvátit vším ostatním. Jenže má k dispozici béčkový scénář a neumí točit akci jako Singer (nebo jemu podobní), takže konstantně míří do vod průměru, ze kterých umí film vytáhnout maximálně boží Deadpool. Ten se však na plátně moc neohřeje a jinak Wolverine nenabídne nic nového, naopak opakuje klasické chyby, které komiksové filmy srážejí na kolena. Díky velkému zahuštění z toho nakonec koukatelný popcorn je, ale touha po druhém zhlédnutí nehrozí. 6/10 P.S. Scéna v koupelně je jako ze špatné romantické komedie. Proboha proč??? ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

X-Men Origins: Wolverine je jako Coca Cola. Zaplatíte za ni, v pomalých doušcích si vychutnáte její chuť a za půl hodiny si uvědomíte, že byla naprosto stejná jako každá jiná a nic se na ní nezměnilo. Z Singerových X-Menů se stal vynikající akční film plný romantického patosu, jenž od průměru zachraňuje pouze titulní hrdina a stylový Gambit. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zklamání ještě o třídu větší než v případě závěrečného dílu trilogie. Ani Jackmanovo nezpochybnitelné můžo a charisma neudrží pohromadě příběh, který se po dost nadějném rozjezdu rozprskne do nesourodých rubaček, přihlouplých dialogů a strašně čitelných zvratů. Kdesi se vytratilo to unikátní kouzlo x-mení série a opravdu marně přemýšlím, co Wolverina staví nad všechny ostatní bezduché komiksové rubačky. Namísto opomenuté otázky vztahu mutanti x lidé měl zřejmě v Hoodově filmu figurovat problematický hrdina, jenže z Logana zbývají opravdu jen ty lesklé drápy a nazuřený výraz. K obrazu Rosomáka životopisný film přispívá paradoxně ze všech dílů nejméně, něco vytěží z charismatu předchozích dílů, ale ty nové poznatky o hrdinově minulosti jsou velmi chatrné, chtěné, přehnané a místy skoro trapně vykalkulované. Obrazové pojetí nemá čím zaujmout, hudba je fajn, herci fajn, ale přidaná hodnota, jaké divák přivykl u Singera, ta tu prostě chybí. Bohužel se potvrzuje to, co jsem tušil už u X-Men: Poslední vzdor. Bez Singera tomuhle univerzu chybí jakékoli rozlišující kouzlo. [50%] ()

Galerie (118)

Zajímavosti (71)

  • Když Logan (Hugh Jackman) zničí železné dveře tím, že do nich vyryje X, střed tohoto znaku by měl vypadnout, protože ho ze všech stran obklopuje jen vzduch (Wolverine použil všechny drápy a je jasně vidět, že dveře prorazil skrz). Místo, aby spadl na zem, ale tento zbytek "visí ve vzduchu". (DivX)
  • Zbraň 11 (Scott Adkins) má adamantiovou čepel v předloktí neúměrně dlouhou. Majitel by při jejím zasunutí jen stěží mohl ohýbat ruku. (BisiJoker)

Související novinky

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

01.10.2018

Komiksový Gambit, který se krátce objevil v cameu s tváří Taylora Kitsche v nezdařilém X-Men Origins: Wolverine, a má už x let dostat vlastní film, kde tentokrát hlavní postavu ztvární Channing Tatum… (více)

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

16.11.2015

Marvelácký chirurg/kouzelník, který se podívá na plátna kin v listopadu 2016, už má za sebou natáčení v Káthmándú, hlavním městě Nepálu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) se hned na to přesunul do… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Jak drsný bude Deadpool?

Jak drsný bude Deadpool?

03.07.2015

11. února 2016 čeká filmový reparát Deadpoola, ukecaného žoldáka, jenž si v X-Men: Origins utrhnul slušnou ostudu. Ryan Reynolds sice do nahláškované role seděl, jinak ale filmová verze postavy s… (více)

Reklama

Reklama