Reklama

Reklama

Interview

  • USA Interview (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny briskního konverzačního dramatu, které v roce 2007 režisérsky vysekla herecká hvězda amerického nezávislého filmu Steve Buscemi, jsou dva lidé, kteří by k sobě za normálních okolností pravděpodobně nikdy nenašli cestu. On je zatrpklý ostřílený novinář, který už si všechny kariérní vrcholy prožil, a proto nyní musí psát podřadné články o ještě podřadnějších tématech a lidech. Ona je pak mladá, půvabná a obletovaná televizní hvězdička, která sice nic nedokázala, ale i tak se může vyhřívat pod paprsky slávy. A společně mají udělat rozhovor. Jejich vztah je tedy čistě pracovní. Jenže pak se mezi ně vkradou emoce, které původně rutinní džob kardinálně promění ve slovní zápas o nadvládu a vítězství v povrchním osobním klání, kde jde místo cti spíš jen o hrdost a uraženou pýchu. A čím více během večera napětí eskaluje, tím více si obě strany začínají uvědomovat, jak slepě jeden o druhém doposud přemýšleli. V remakeu slavného nizozemského dramatu z roku 2003 Interview podle van Gogha, mimochodem též uváděného na kanále Cinemax, excelují Steve Buscemi a stále nadějnější hollywoodská star Sienna Millerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Rover 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie postavené na fantastickém scénáři skončí jako tvrdé uvědomění si reality. Nic nemusí být takové, jaké si to přejeme nebo jak je nám to prezentováno. Interview je především skvěle zahráno oběma hlavními protagonisty, které jsem si zamiloval oba dva. Zajímavá sonda a zajímavý režisérský počin Buscemiho. HUDBA: Evan Lurie - prakticky jen jeden klavírní motiv používaný lakonicky, ale vždy ve správném okamžiku. Experimentální. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Interview je dokonalý konverzačný film bez zaváhania, bez nudných scén a z fantastickou ústrednou dvojkou. Steve Buscemi natočil svoj osobný vrchol, čo sa týka filmovej tvorby a keď na to príde tak aj za vrchol tej scénaristickej. Film sa nikam nenáhli a dáva nám skvelý priestor nazrieť do skúkromia dvoch hlavných protagonistov, snažiť sa pochopiť a uvidieť, čo nie je len ich povrchná a hlúpa hra a potom naplno prejaviť sympatie či už k jednému, alebo k druhej. V tomto smere sa nemôže jednať o dokonalejšie dielko, alebo aspoň o veľký, malý film, pretože práve tá hra, ktorá ma rôzne zvraty, pôsobí čudnejšie, a zároveň prirodzenejšie než čokoľvek čo som mal možnosť vidieť. Koniec je síce veľmi predvidateľný, ale ako celku nejako výrazne neubližuje. Pre mňa skvelý film ku ktorému sa z radosťou určite raz vrátim. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi se občas postaví za kameru aby natočil nějaký ten nezávislý filmeček jako tomu bylo i v tomto nenápadném snímku. Tentokrát si vzal na mušku rozhovor, zkušeného reportéra s mladou, zářivou a naivní hvězdičkou. Takřka celý film se odehrává v jednom bytě, kde tyto dvě individua, kteří si nejsou v ničem podobní, probírají minulost, přítomnost i budoucnost svých životů a k jejich překvapení si jsou čím dál víc blíž. I přes jednoduché téma film nenudí, díky krátké stopáži a výborným dialogům z úst vynikajících herců. Moje jediná výtka tak směřuje k dosti podivnému chování obou zúčastněných, kteří občas provádějí opravdu podivné věci a jejich "jiskření" je dost nepravděpodobné. Ale za povedený závěrečný zvrat si 4* určitě zaslouží. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neznat Interview podle van Gogha, zábavná konverzační hra bez vítěze. Takto: nápadné a málokdy nápadité odkazy k originálu, k jeho tvůrci a zemi původu (ponechání jmen postav, náklaďák s nápisem Van Gogh Movers, televizní hlasatelka jménem Donna van Dam…) jenom zbytečně upozorňují na nepůvodnost díla a neschopnost přijít s něčím stejně jednoduchým a přitom originálním. A Katja Schuurman hrála Katju Schuurman lépe než Sienna Miller (možná proto, že hrála méně). 70% Zajímavé komentáře: Visáč, mm13, Lyncha ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Po nekolika silnych dramatech a jednom nechapavem Mulholland Drive jsem potreboval neco u ceho vypnu, ale nechtel jsem zadnou druhoradou komedii a dlouho jsem nevidel zadnou konverzacku, proto jsem sahnul na komornejsi Interview, ktere je perfektne napsane, zahrane a odtocene. Steve si nevzal zadne velke sousto, takze to zvladnul bez problemu, ale ma se stale co ucit, pokud si chce brat vetsi kousky. Co se tyka hrani, opet byl divnejsi nez divny :)) Nejvetsim prekvapenim byla ale stejne Sienna Miller, ktera je nejen krasna ale i dobra herecka. Nakonec jsem si nechal scenar, ty brilantni obraty a zaver me donutili dat plny pocet, ale uplne ciste to neni. Rozhodne jedna z nejlepsich konverzacek! 9/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Theo van Gogh, režisér původní předlohy z roku 2003, je muž na fotografii, kterou si prohlíží Pierre v apartmánu Katji. Spolu s ním je na fotce i Katja Schuurman, která hrála hlavní ženskou roli v nizozemském originálu. (don corleone)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama