Reklama

Reklama

Interview

  • USA Interview (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny briskního konverzačního dramatu, které v roce 2007 režisérsky vysekla herecká hvězda amerického nezávislého filmu Steve Buscemi, jsou dva lidé, kteří by k sobě za normálních okolností pravděpodobně nikdy nenašli cestu. On je zatrpklý ostřílený novinář, který už si všechny kariérní vrcholy prožil, a proto nyní musí psát podřadné články o ještě podřadnějších tématech a lidech. Ona je pak mladá, půvabná a obletovaná televizní hvězdička, která sice nic nedokázala, ale i tak se může vyhřívat pod paprsky slávy. A společně mají udělat rozhovor. Jejich vztah je tedy čistě pracovní. Jenže pak se mezi ně vkradou emoce, které původně rutinní džob kardinálně promění ve slovní zápas o nadvládu a vítězství v povrchním osobním klání, kde jde místo cti spíš jen o hrdost a uraženou pýchu. A čím více během večera napětí eskaluje, tím více si obě strany začínají uvědomovat, jak slepě jeden o druhém doposud přemýšleli. V remakeu slavného nizozemského dramatu z roku 2003 Interview podle van Gogha, mimochodem též uváděného na kanále Cinemax, excelují Steve Buscemi a stále nadějnější hollywoodská star Sienna Millerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Fantastický Steve Buscemi v roli cynického reportéra, který dostal za úkol udělat rozhovor s hereckou hvězdičkou. Původně nenápadná konverzačka začne nabírat grády až k vzájemné "zpovědi" obou aktérů a překvapivému závěru. Krásná Sienna Miller má můj obdiv, stejně jako Steve, který kromě hlavní role zvládl i režii. Povedený kousek. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poutavé konverzační drama, kde se sice pořád "jen" mluví a mluví (co jiného taky čekat od konverzačního dramatu, že?), ale všechny dialogy měli takovou formu a podání, že jsem se neměl šanci, byť jen chvíli, nudit. Můj oblíbenec, herec a pan režisér v jedné osobě Steve Buscemi si konečně pořádně zahrál (už to nebyly jen menší role jako úchyl v Con Air, vyšinutý astronaut z Armageddonu nebo dobrák z Ostrova) a rozhodně to bylo ku prospěchu věci. Interview má i zajímavý a možná nečekaný konec, který mě dal trochu zabrat, ale radši nic dál prozrazovat nebudu, abych nespoileroval. "Rovnocennost neexistuje. Je jen vítěz a poražený." ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

83 minut si dva lidé povídají a není to od Linklatera :) Jedné noci v jednom bytě, se snaží reportér zvyklý na šrumec ze středního východu udělat rozhovor s hvězdičkou telenovel a béčkových filmů přes to, že o ní nic neví a vůbec ho nezajímá. Tedy zpočátku... Interview na to, s čím pracuje, úžasně drží tempo. Na Buscemiho na plátně je vždycky radost pohledět a pohledět na Siennu Miller je radost ještě větší (ve Warholce je vynikající, říkám vám, z tý holky něco bude ;) I režie je svižná a díky krátké stopáži to vážně nezačne nudit, ba naopak. Jedinou výhradu bych měl k prostředkům, které scénář k držení napětí používá. Ona je Sienna sice skvělá herečka, ale to jak mění náladu ze "svedu tě" na "jsi hajzl" rychleji než John McClane likviduje padouchy, mě přece jenom rušilo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tenhle "napínavý střet dvou povah" má v sobě jednu velkou chybu. Po 5 minutách by se obě poslaly do hajzlu a bylo by po střetu. Pak má v sobě i druhou velkou chybu. Po 10 minutách by se obě povahy znovu poslaly do hajzlu, odešly by tam a bylo by po střetu. Třetí chyba = 15 minut... Nebudu to protahovat, 83/5 = 16,6 chyb. Velkých chyb aneb sled naprosto nepravděpodobných komunikačních výmyků, veletočů a salt mortale. Formální žíněnka se v komorně pojatém dramatu čekat nedá a taky tu není... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Že je to remake ma zaskočilo, celý čas som v duchu skladal Buscemimu hlboké poklony. Stretnutie s originálom bude preto extrémne zaujímavé, ale nebudem sa ponáhľať, má tu čo doznievať. Veď takýto duel je vo filme každým dňom vzácnejší, plus kvitujem aké je to (aj v samotnom závere) divácky vďačné, čo do sympatií nestále, uspokojujúce, zábavné a hlavne skutočné. Sme malí, sme malicherní, sme slabí, sme povrchní, sme paraziti, sme ľudia a všetko čo máme nám právom patrí, tak to chceme, inak nevieme a nikdy nebudeme. Ale pri troške zhovievavosti sa s tým dá žiť, vlastne je tých nedostatkov a chýb toľko, že to tak asi musí byť. V pohode! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Theo van Gogh, režisér původní předlohy z roku 2003, je muž na fotografii, kterou si prohlíží Pierre v apartmánu Katji. Spolu s ním je na fotce i Katja Schuurman, která hrála hlavní ženskou roli v nizozemském originálu. (don corleone)
  • Fanoušek, který chce po Pierrovi autogram se jmenuje Theo. Jako režisér předlohy. (don corleone)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama