Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dosti vydezinfikovaný remake. Asi kdybych neviděl předlohu, hodnotil bych pozitivněji, ale tohle je i přes zjevnou snahu (občasné hrátky s kulisami a kamerou) jen špatná napodobenina. Příběh je zkrácený, tvůrci vzali jen základní linii a několik populárních scén z předlohy, pár zbytečných scén přidali, poslepovali to a mysleli si, že to bude fungovat. Nepovedlo se ani obsazení, Elisha Cuthbert tu není moc sympatická a působí dojmem, že ji to nebaví, a představitel hlavní role je nevýrazný až běda. Samozřejmě tentokrát nechybí polibek. A to bych ještě mohl zmínit zneftipněnou scénu s fackováním, zneftipněnou scénu se squashem, zneftipněnou scénu s botami, zneftipněnou scénu s... ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl (asijské filmy moc nemusím), takže hodnotím čistě na základě amerického remaku. A vlastně to řeknu i stručně. Skvělý film! Nechápu, proč má tak nízké hodnocení. Možná jsem trochu neobjektivní, nevím, ale mně se fakt líbil. Ono většina z nás bude asi neobjektivních, protože řekněme si to narovinu - kdo se na tento film nedíval z toho důvodu, že v něm hraje Elisha Cuthbert? Tak vidíte, je nás většina :) Nicméně opravdu velmi pěkný a poutavý romantický příběh, mnoho myšlenek a citací, skvělý závěr. Myslím, že je v dnešní době více než třeba vyzdvihovat filmy s pěknou romantickou zápletkou, neboť lidské hodnoty se mění a pojem "romantika" v pravém slova smyslu se bohužel z dnešních mezilidských vztahů poněkud vytrácí. A je to škoda. Tady to je ale podle mě dost dobrý film, minimálně solidní nadprůměr ve své kategorii. Takže se nenechte odradit slabým hodnocením, vykašlete se na porovnávání s originálem a jděte do něj. Já mu s radostí dávám 5 hvězdiček. :)) ()

Reklama

paolito 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka rozdílu mezi americkou a asijskou kinematografií. Tam kde korejci híří nápady, city a emocemi, američani pouze sterilně kopírují originál bez špetky invence, navíc velmi zjednodušeně a zkratkovitě. A Elisha mě touto rolí přesvědčila o tom, co jsem si o ní myslel od doby kdy jsem viděl Captivity, totiž že její herecké umění se pohybuje jen lehce nad úrovní Jessicy Alba. Což není moc :) ()

katasta odpad!

všechny recenze uživatele

Nic trapnějšího jsem NIKDY NIKDY NIKDY neviděla!! Příšerná imitace jihokorejského filmu My Sassy Girl z roku 2001. Pokud máte snad nějaké tendence se na tento film kouknout, tak to nedělejte!! a koukněte se radši na originál. O nic nepřijdete, spíš naopak. Tato imitace je totiž stejná co do děje, tak do charakterů postav, do prostředí, a to téměř na chlup, a DOKONCE i do hudby, což už je vážně vrchol!!! Je to až nechutný. Jediný rozdíl je v tom, že američani z tohoto nápadu vzali veškerou genialitu, kterou tomu jihokorejci dali, udělali z toho, jak jinak, klasický doják, kterému se ještě ke všemu nedá věřit ani nos mezi očima. Nevím jak kdo jinej, ale já rozhodně sladké usměvavé blondýnce nevěřím její furiantství, vypadá to spíš, jak kdyby byla schizofrenička a nevěděla jaká má vlastně být. Takže je mi líto, ale musím hodnotit nejhůř jak to jde. Holt kdo opisuje nedopadá nejlíp. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to nečekal, tak Yann Samuell nezaváhal a je to on kdo má nabito ostrými (nebál bych se úvodní flashback koláž přirovnat ke Gondrymu). Všechno je o dost srozumitelnější a hollywoodská kolečka jsou promazána, takže se nic 90 minut nezadrháva a nevrže (až na Jesseho Bradforda v hlavní roli - je to fakt dřevo). Ale proč ta snaha? Mám radši tu korejskou ujetost, až někdy nesmyslnost, když se objeví v metru pochodující četa vojáků, otec Neznámé padne na stůl po jednom panáku, výlet na kopec atd. Zasvěcení jistě chápou co mám namysli. 60 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama