Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Často si u jihokorejských filmů říkám, jak by to asi udělali v USA. A tak tady mám odpověď. Po zhlédnutí originálu mi tohle přišlo samozřejmě místy trapné. Popravdě jsem ale čekala mnohem větší hrůzu. Hlavní představitelé nejsou až tak děsní a okoukaní. Elisha na tuhle roli vlastně docela sedí. Scénář byl pozměněn tak, aby ho Amerika lépe přijala. Tím samozřějmě odpadla velká část kouzla. Věřím, že pro diváka, který nezná originál, může být Bláznivá holka hezkou romantickou komedií. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,479,544▐ Elisha Cuthbert ako bláznivá nevyspitateľná, nuž vypadalo to s príbehom všelijak ale nakoniec sa z toho vyvynula celkom milá dojemná romantika, ktorá neotrávila ale potešila /60%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár lety viděl jako svou první asijskou romantiku My Sassy Girl, říkal jsem si, že z tak příjemného filmu by se při potlačení některých nepochopitelných motivů stal film nezapomenutelný. Přání splněno, dojetí umocněno, v hlavní roli má milovaná královna Elisha a soundtrack v melancholicky padnoucí náladě. Jako bych doteď neopustil strom a pořád četl oba dopisy. A je mi upřímně líto, že zdejší nápor adorace asijských klasik a automatického odstřelení jejich remaků zabrání Jordan a Charliemu získat zasloužená procenta navíc. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak se dalo podle samotného nápadu remaku a hrozivého traileru čekat. Samozřejmě, americká verze není tak dojímavá, křehká a vtipná jako originál, ale dívalo se mi na ni příjemně. A to rozhodně nejsem členem Elishinina fanklubu. Ve výsledku solidní doják nejen pro nás, co máme rádi šílené holky (ovšem jen ty v horní polovině Hot/Crazy stupnice Barneyho Stinsona :)). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, koukal sem na to hlavně kvůli Elishe (btw kde se dá přihlásit do fanklubu?) a až druhořadě kvůli tomu, že to je remake podařenýho jihokorejskýho filmu. Nicméně ani film mě nezklamal, sice původní verze je nesrovnatelně lepší, to je jasný hned od úvodních záběrů a krom toho je to trošku volnější remake, ale po první rozpačitý půlhodině, kdy se příběh nějak nedokázel ustálit a neustále působil šíleně roztěkaně a někdy až trapně, se film rozjel, příběh si konečně sednul, Elisha s Jessem Bradfordem se taky rozehráli a nakonec je z toho celkem příjemná a důstojná předělávka. Jinak 1* je za Elishu, to je snad jasný, film je s odřenýma ušima za 3* ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dosti vydezinfikovaný remake. Asi kdybych neviděl předlohu, hodnotil bych pozitivněji, ale tohle je i přes zjevnou snahu (občasné hrátky s kulisami a kamerou) jen špatná napodobenina. Příběh je zkrácený, tvůrci vzali jen základní linii a několik populárních scén z předlohy, pár zbytečných scén přidali, poslepovali to a mysleli si, že to bude fungovat. Nepovedlo se ani obsazení, Elisha Cuthbert tu není moc sympatická a působí dojmem, že ji to nebaví, a představitel hlavní role je nevýrazný až běda. Samozřejmě tentokrát nechybí polibek. A to bych ještě mohl zmínit zneftipněnou scénu s fackováním, zneftipněnou scénu se squashem, zneftipněnou scénu s botami, zneftipněnou scénu s... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Originál zredukovaný v každém detailu. Ze 100 dnů výročí se stalo 33, skalnaté pahorky nahradila promenáda v Hyde Park, klavír v ústřední melodii kytara, místo dvou let se tentokrát čeká jenom jeden rok a hlavní hrdinka má pouze slušivý sestřih (a trojky prsa). Má to ale i svá pozitiva. Díky zkrácení děje o 40 minut již nepůsobí film a vzájemné poznávání potrhlé dvojice roztahaně. Herci sice nejsou tak ulítlé trubky, ale do období podzimního New Yorku se jeví jako naprosto ideální kombinace. A i když se remake snaží věrně držet předlohy, tak zároveň původní verzi obohacuje o mnoho dobrých nápadů a naopak ignoruje to, co mi nedovolilo dát originálu plný počet. Za rok se na to podívám znovu a třeba si konečně budeme rozumět (pětihvězdně)... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 62%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// PLUS: překrásná Elisha, druhá polovina filmu plná emocí, jímavé hudby a krásných záběru městského prostředí MÍNUS: právě ta první polovina, která je slušně řečeno střelená, ale dala by se nazvat i jinak a rozhodně může kdekoho odradit, tak trochu nemastný a neslaný Jesse Bradford, někteří by možná řekli že je nevýrazný, jiní by oponovali že to je dáno postavou a scénářem a holky na něj mají možná úplně jiný názor./// Shrnutí: Film pro romantické duše s velkou dávkou emocí pokud dokážete přežít první opravdu hodně bláznivou polovinu./// PS: Tak rozdílné dvě poloviny filmu jsem už dlouho neviděl, nicméně musím uznat, že film je hodně originální a nepředvídatelný....poznamenám že korejský originál jsem neviděl. POZOR SPOILER: například nepamatuji, kdy si v romantickém filmu dali hlavní postavy polibek až na samotném konci filmu :-) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Nemám moc v lásce porovnávání filmů, ale tady se tomu asi nevyhnu. Stejně jako u Lake House je podle mě americká Sassy prostě tím, co původnímu filmu chybělo k uvěřitelnosti. Absurdní scény chybí a to opravdové zůstalo, a co je hlavní, na rozdíl od staršího snímku mi na konci tohohle opravdu vběhly do očí slzy. Myslím, že odpadem může hodnotit jen opravdový pokrytec - tady není, co mít nerad. Možná byl původní film vtipnější, tenhle je romantičtější - for romantic souls only. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Původní korejský film jsem nikdy neviděl, tak dám s čistým svědomím 4* za inteligentní romantickou komedii, která v jednu chvíli není až tak romantickou komedií a pak zase až moc :). ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V obsahu tady stojí, že nemáme tento film hodnotit, pokud jsme viděli původní korejskou verzi. Tohle je ale podle mě velká blbost. Je jasné, že to ovlivní naše hodnocení, ale u tohoto je opravdu nutné vidět původní korejský film. Pokud totiž jako první zhlédneme původní My sassy girl s herečkou Jeon Ji-hyeon, zjistíme, že Korejci hýří oproti Američanům nápady a přináší do filmu zvláštní atmosféru. Pak se podíváme na americkou verzi a naopak zjistíme, že Američené celou atmosféru zničili, všechny nápady totálně zkopírovali aniž by se vůbec snažili přinést něco svého, a pokud do filmu něco přidali, tak to jsou řeči o sexu, kterým se naopak Korejci úplně vyhnuli. Je mi z Američanů zkrátka na nic.... abych se vrátila zpět, pokud bychom první viděli tuto americkou kopii, řekli bychom si, že to opravdu nebylo špatné a hodnotili bychom to možná dokonce nadprůměrně. Pak se možná někdy podíváme na původní korejský film a zjistíme, že všechny situace jsou tam stejné, protože všechno bylo Američany zkopírované, jen zasazené do amerického prostředí. Tím by se nejspíš pokazil dojem z celého tohoto korejského veledíla a to si přece původní My Sassy Girl nezaslouží, nebo ano? Proto tvrdím: Na tenhle film se nedívejte, raději zhlédněte původní korejskou verzi. ~(0,6)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

My Sassy Girl jako romantika funguje, o tom žádná. Nadšeni pravděpodobně nebudete, ale mírně překvapeni a dojati ano. Musíte být ale naladěni na tu správnou romantickou vlnu a la filmy Meg Ryan, protože o nějakém sexuálním napětí tu nemůžeme mluvit. Z tohohle filmu rozhodně klasika nebude. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, či je My sassy girl lepší alebo horší ako originál, ktorý som mimochodom ešte nevidel. Dôležité je, či sa mi páči film sám o sebe a nie v porovnaní s niečím iným. Pripadá mi to alibistické. Tento film je príjemný, melancholický, má kvalitný scenár a najkrajšiu možnú predstaviteľku, ktorej by ste všetky tie jej bláznovstvá odpustili po sekundovom pohľade do jej očí. Veľmi príjemná, neprávom nedocenená "nevlezlá" romantika. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický film s nepřekvapujícím příběhem. Bylo to milé, celkem pěkné a neurážlivé, ale nějak jsem u toho filmu nedokázala udržet pozornost, nepřitáhl mě, tak jak bych to od filmů ráda očekávala. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Na bláznivou komedii málo ztřeštěné a na romantickou komedii zase málo milostné. A ať máte Elishu sebevíc rádi, její roli potrhlé holky jí jen těžko uvěříte. Ne, ona není tou osudovou ženou, která má hlavnímu hrdinovi obrátit celý život vzhůru nohama. Fádní, slabě zahrané a zrežírované drama. Love hurts. This movie sucks. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu, Elisha už ani náhodou není to sexbombou, kterou byla dřív. A protože to bylo jediným lákadlem filmu, o jehož scénáři lze s úspěchem pochybovat, a který je označován jako remake korejského (fuj!) originálu, není vůbec co vyzdvihovat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejská romance "My Sassy Girl" patří k mým nejoblíbenějším a nejmilovanějším v daném žánru, tudíž zjištění, že existuje americký remake ve mně vyvolalo, jak zvědavost, tak i strach a to z několika důvodů. Zvědavost byla v tom, že mě opravdu zajímalo, jak se s daným tématem a zpracováním, dokáží američtí tvůrci poprat a strach byl zapříčiněn zjištěním, že tvůrce nemá mnoho zkušeností a to platí i pro herecké obsazení. Výsledná podoba je někde na půli cesty mému očekávání, protože jsem neočekával mnoho ale zároveň jsem se bál, že by něco tak krásného jako "My Sassy Girl" bylo zprzněno. Jako samotný romantický snímek film zaujme, protože to není klasický žánrový standard ale oproti originální verzi silně zaostává a to i přesto, (nebo možná právě kvůli tomu) že je o dobrých 40 minut kratší. Ale i přes fakt, že už příběh nepůsobí tak originálně, herci nejsou tak sympatičtí a působí moc plasticky, romantická lehkost je podřízená americkému publiku (i přesto, že v této verzi dojde k vytouženému polibku, nepůsobí film ani z poloviny tak romanticky jako tomu bylo u originálu) a není tady mnoho nového, dokáže film zahřát u srdce, potěšit a třeba takový rozhovor se starcem u stromu nebo pár opravdu pamětihodných mouder (osud je most, stavěný k lásce, či osudu se musí pomáhat) se mi vryli do paměti natolik, že i přes minimální inovaci a americký feeling, nedokážu tento film odsoudit jako parazitování na něčem krásném, protože i "Bláznivá holka" je občas krásná. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jesse Bradford je vážně dojemný a pro dívku svého srdce udělá cokoliv, i když ta se k němu kolikrát nechovala moc hezky. Tenhle vztah by kvůli tomu, že je to téměř výhradně on, kdo dává, příliš nefungoval. My Sassy Girl je příjemná oddechovka, ale sejde z očí, sejde z mysli. ()

Reklama

Reklama