Reklama

Reklama

Captivity

Trailer 1

Obsahy(1)

Známá modelka je unesena a probudí se v neznámé, uzavřené místnosti. Pokouší se uprchnout větrací šachtou, ale útěk se nezdaří. Únosce všechno sleduje kamerami, sám je skrytý a nezbytné věci předává unesené modelce vysouváním plechového šuplíku. Po určité době modelka zjistí, že není sama, protože za stěnou je uvězněn ještě jeden muž. Podaří se jim navázat kontakt a probourat stěnu. Únosce trápí své oběti a ty se snaží vymyslet, jak uniknout. Pátrají po nich také policisté, kteří nejprve najdou kartu se záhadným řeckým nápisem a postupně získávají další zajímavé informace... Děj se odehrává v USA, ale film byl kvůli úspoře nákladů natáčen v Moskvě. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle Joffému totálně uletělo a to ani nemluvím o tom, že si Elisha Cuthbert opět vybrala film, který neměl potenciál být dobrý a zase si vykopala hloubější jámu k filmům, od kterých nebude návratu ani pro tak hezkou tvářičku jako je ona. Příběh je neskutečně obyčejný, o ničem a nepřekvapí ani v jednom okamžiku. Jestli se snažil aspoň v některém okamžiku režisér vytvořit pořádnou atmosféru nedařilo se mu to, ani při použití nejsilnějších žárovek na světě (viz. trapná scéna z filmu). Roland Joffé odchází tímto filmem z velkého filmu, protože po tomhle výprasku by neměl dostat dalších minimálně 10 let práci. Už dlouho jsem se tolik nenudil a nedoufal, že film skončí v příští sekundě. Litoval jsem pouze, že Elisha roztrhala korzet, který si měla obléct... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Larry Cohen, Joseph Tura .. Dexter SAW Bros. _ WTF? Joffé, co jsi to kurva stvořil za škvár? Trapné, nudné, předvídatelné ba debilní dílko z řad nejhloupějších thrillerů. Pestrá kamera slušná, ale tím klady končí. Resp. ještě je tu pro oko lahodná Elisha Cuthbert, která však nemá moc šťastnou ruku a bere role v druhořadých psycho hovadinách, které jí spíše škodí než posouvají dále. A pořád je stejně cudná..:-// Nechápu, co ty mladé, krásné a nadějné herečky nutí vstupovat do těchto vyvařených témat. Snímek je studený jak psí čumák, nedokáže zaútočit na emoce ani v jediném záběru a jen tupě plyne do banálního ukončení. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Toto je skutečný záznam monologu Rolanda Joffého, když ještě mluvíval ze spaní... "Rychle... honem... proboha jak se to jmenovalo... dobrý film... skvělý film... SWAT??... né, jinak... SAW... jistě... krása... natočím to... natočím svůj Saw... určitě... definitivně... krvavý... napínavý... musí být... krásná ženská... mučení... černý plášť... monitory... utrpení... nápad... musím to natočit... hit... kult... můj kult... Elisha... pointa... nečekaná pointa... moje Saw... Saw... ... ... chrrr... chrrrrrrr." Druhý den ráno se Roland vzbudil a postupem času natočil Captivity: špatný, neatmosférický film, bez napětí, s mučením, co by se za hobití nehet vešlo, s pointou odhalitelnou jakmile dojedou úvodní titulky. Jediné, co je pěkné, tak je Elisha, která nemá co hrát a spíš než uvězněna se cítí jako v zákulisí módní přehlídky, protože si pořád mění ohozy. Děkuji, už nikdy! 9 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Že by tak preslávený tvorca, akým Roland Joffé bezpochyby je, natočil vyložene zlý film? To teda nie. Captivity nie je zlý film, ako sa to tu poniektorí snažia nahovoriť, ba dokonca porovnanie so Saw nie je úplne na mieste. Skrátka Joffé natočil niečo menšieho, komornejšieho, s dôrazom na ľudskú psychológiu v tiesni a na nepravdepodobné situácie, ktoré sa však môžu prihodiť hocikomu. Najväčším problémom je tlmený scenár, ktoré má za následok niekedy až príliš pomalé tempo. Predovšetkým prostredná časť sa zbytočne naťahuje a doslova nudí. Kdežto záver je strhujúci, aj keď ten zvrat nie až tak šokujúci. Elisha Cuthbert je na pohľad veľká kočka, no zároveň musím priznať, že do hereckého suterénu nepatrí a vo svojej postave naivnej celebrity sa ani na chvíľu nestráca, občas jej však scenár podkopáva nohy a tak vyznie jej jednanie neraz viac než nepravdepodobne. Nie je to však chyba Elishy. Svoj vysoký štandard odviedol aj Pitt Taylor Vince, ktorý sa v podobných úlohách, akú stvárnil v Captivity cíti ako ryba vo vode. Kdo však čaká ďalšiu vykonštruovanú pecku typu Saw, bude sklamaný. Myslím, že Captivity sa na nič nehrá, už vôbec sa nesnaží kopírovať spomínaný teenagerský majstrštyk, a dovolím si tvrdiť, že síce Joffé na časy Vražedných polí a Misie môže len nostalgicky spomínať, stále považujem jeho najnovší počin za sofistikovanejší pohľad na ľudskú psychiku ako spomínaný Saw. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který má sice místy zajímavé momenty, ale jinak mě nějak zvláště neoslnil. Samotná Elisa předvedl rovněž hodně průměrné vystoupení, na druhou stranu byla alespoň částečným oživením nezáživného scénáře. Pořádné napětí aby zde člověk opravdu pohledal, ale nudou jsem rozhodně neusínal. Bohužel samotní tvůrci moc nad logikou a především postupným rozplétáním děje nezapracovali a tak si pozorný divák již po zhruba půlhodině udělá vlastní závěr, kdo že za vším stojí. A nedá to ani moc práce. Potom už jen čeká, jak to všechno dopadne. No a ten závěr, škoda slov. Jistý potenciál film skutečně měl, jenže to by si ho musel vzít do parády úplně jiný filmový štáb. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v roce 2005 na Mosfilmu. (Dlee)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama