Reklama

Reklama

Captivity

Trailer 1

Obsahy(1)

Známá modelka je unesena a probudí se v neznámé, uzavřené místnosti. Pokouší se uprchnout větrací šachtou, ale útěk se nezdaří. Únosce všechno sleduje kamerami, sám je skrytý a nezbytné věci předává unesené modelce vysouváním plechového šuplíku. Po určité době modelka zjistí, že není sama, protože za stěnou je uvězněn ještě jeden muž. Podaří se jim navázat kontakt a probourat stěnu. Únosce trápí své oběti a ty se snaží vymyslet, jak uniknout. Pátrají po nich také policisté, kteří nejprve najdou kartu se záhadným řeckým nápisem a postupně získávají další zajímavé informace... Děj se odehrává v USA, ale film byl kvůli úspoře nákladů natáčen v Moskvě. (ČSFD)

(více)

Recenze (82)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $2,626,800Tržby Celosvetovo $10,595,018Tržby za predaj DVD v USA $2,701,109 //počet predaných kusov 135,123║ vývarová nekompaktná réžia bez kúska dobrej atmosféry, ani pasce nejak zvlášť nezapôsobia /25%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co je zase tohle? Ultratupý thriller od režiséra geniální Mise? Proboha, proč? Komu tím prospěješ Rolande, komu? Začíná to sice trochu jako Saw, ale každému musí záhy dojít, že tohle bude mnohem slabší šálek kávy, že Elisha si pilkou nohu řezat nebude, že o podobně hutnou atmosféru tady nezavadí, že vlastně není vůbec o co stát. Captivity (tedy zajetí) je neoriginální, laciný (velice laciný) béčkový thriller, kterému kromě nápadů chybí také a právě razance výše zmíněného Saw. Ty největší zvrhlosti jsou pouze naznačeny. Ne, že bych se vyžíval ve scénách rozmaširovávání lidské lebky na atomy, ale film by tím mohl získat na znepokojivosti. Ve stávající podobě není znepokojivý vůbec. Scény postrádají jakoukoliv atmosféru a místy jsem byl dokonce na vážkách, zda-li nesleduji komedii. „Šokující“ pointu odhalí pár minut po začátku každý, kdo ví, jak to v daném žánru chodí a viděl alespoň jeden podobný film. A samotná Elisha? Sexisticky musím konstatovat, že jí to opět sekne a že by už konečně mohla předvést něco víc. Trpce musím konstatovat, že podobné role jsou pro ni ideální a že asi nemá na to, aby předvedla něco víc (myšleno v trochu jiné rovině nežli v předchozí větě). Stále je zde ještě notně nepravděpodobná šance, že Joffé ve skutečnosti natočil sžíravou satiru na nepolevující šílení okolo reality show a všech těch hvězd a hvězdiček. Třeba je to sofistikovaná černá komedie o vzájemné determinaci diváka a lidí na druhé straně obrazovky, o touze vlastnit něco zdánlivě nedosažitelného, přerůstající až v obsesi. A třeba (což považuji za pravděpodobnější) si zase někdo řekl, že námět Captivity je dostatečně dementní a úchylný na to, aby vydělal hromadu peněz. Každopádně, když si za pár týdnu přečtu například v Cinepuru několikastránkovou stať do detailů analyzující nové dílo Rolanda Joffého, ve svém žánru dílo naprosto přelomové, nepřekvapí mě to. Ale pobaví. 40% Zajímavé komentáře: liuk, Desperado, Hovado ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle Joffému totálně uletělo a to ani nemluvím o tom, že si Elisha Cuthbert opět vybrala film, který neměl potenciál být dobrý a zase si vykopala hloubější jámu k filmům, od kterých nebude návratu ani pro tak hezkou tvářičku jako je ona. Příběh je neskutečně obyčejný, o ničem a nepřekvapí ani v jednom okamžiku. Jestli se snažil aspoň v některém okamžiku režisér vytvořit pořádnou atmosféru nedařilo se mu to, ani při použití nejsilnějších žárovek na světě (viz. trapná scéna z filmu). Roland Joffé odchází tímto filmem z velkého filmu, protože po tomhle výprasku by neměl dostat dalších minimálně 10 let práci. Už dlouho jsem se tolik nenudil a nedoufal, že film skončí v příští sekundě. Litoval jsem pouze, že Elisha roztrhala korzet, který si měla obléct... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Larry Cohen, Joseph Tura .. Dexter SAW Bros. _ WTF? Joffé, co jsi to kurva stvořil za škvár? Trapné, nudné, předvídatelné ba debilní dílko z řad nejhloupějších thrillerů. Pestrá kamera slušná, ale tím klady končí. Resp. ještě je tu pro oko lahodná Elisha Cuthbert, která však nemá moc šťastnou ruku a bere role v druhořadých psycho hovadinách, které jí spíše škodí než posouvají dále. A pořád je stejně cudná..:-// Nechápu, co ty mladé, krásné a nadějné herečky nutí vstupovat do těchto vyvařených témat. Snímek je studený jak psí čumák, nedokáže zaútočit na emoce ani v jediném záběru a jen tupě plyne do banálního ukončení. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

Kurva fix, však tam nebolo žiadne mučenie žiadne cecky, no jednoducho nič . Roland, režisér úžasného filmu Vražedná pole a toto ? Nerozumiem jak sa mohol pustiť do obyčajnej kopírovačky SAW. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak drsné, jak nanačovala reklamní kampaň. Naopak - místy až překvapivě jemné a k hlavní postavě přívětivé. Joffé na stará kolena odpočívá a točí si filmy pro potěšení (nechci vědět, co tenhle pán dělá v soukromí) a jako hračku si půjčil Elishu. Ta má tu nejnevděčnější roli posledních let. Hrát blondýnu zavřenou v místnosti, hystericky křičet a pronášet neposlouchatelná moudra. Linie v izolaci je ale tím menším zlem, i přes neskutečně předvídatelný základní zvrat, který ničí všechny silné okamžiky posledních desítek minut. Druhá linie s detektivy se totiž nakonec ukáže slepou uličkou, kde každému všechno dojde po prvním pohledu a kde nemůžu udržet smích při nesmyslných dialozích. Záchranou se stává závěrečná půlhodina, kde je napětí, lekačky a všechno, v co jsem doufal. Vinou mnoha (opravdu MNOHA) logických kiksů, nesmyslů a chyb se dostanu jenom na dvě hvězdy. Bez Miss Cuthbert by to bylo asi níž, ale s ní bych radostně sledoval i tříhodinovou adaptaci teorie vývojové psychologie. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Toto je skutečný záznam monologu Rolanda Joffého, když ještě mluvíval ze spaní... "Rychle... honem... proboha jak se to jmenovalo... dobrý film... skvělý film... SWAT??... né, jinak... SAW... jistě... krása... natočím to... natočím svůj Saw... určitě... definitivně... krvavý... napínavý... musí být... krásná ženská... mučení... černý plášť... monitory... utrpení... nápad... musím to natočit... hit... kult... můj kult... Elisha... pointa... nečekaná pointa... moje Saw... Saw... ... ... chrrr... chrrrrrrr." Druhý den ráno se Roland vzbudil a postupem času natočil Captivity: špatný, neatmosférický film, bez napětí, s mučením, co by se za hobití nehet vešlo, s pointou odhalitelnou jakmile dojedou úvodní titulky. Jediné, co je pěkné, tak je Elisha, která nemá co hrát a spíš než uvězněna se cítí jako v zákulisí módní přehlídky, protože si pořád mění ohozy. Děkuji, už nikdy! 9 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Od režiséra s dvěma nominacemi na Oscara nečekáte vypatlané hororové béčko, natožpak nudné a vypatlané hororové béčko. Ty dvě hvězdičky jsou jen za pěknou kameru a pěknou Elishu. P.S. Podle informací z netu mám původní verzi, která byla nově přestříhána a doplněna scénami mučení. Výsledek je prý zábavnější. Já bych spíš než Elishu nechal mučit tvůrce... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně špatný, takovej trošku pokus o další Saw a tu a tam se docela zadaří, ale je to tak strašně průhledný, že to ani neni možný a samotná pointa je spíš k pláči a to se radši nebudu zmiňovat o otevřeným konci, na kterým se scénáristi fakt vyřádili. Další velkej problém je, že to postrádá nějakou pořádnou atmosféru, bez který jsou celkem slušný scény dost mldý a nezajímavý, což je docela škoda, protože prostředí i nápady nejsou špatný a Elisha je fakt dobře vystrašená ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde se unrated verze výrazně odlišuje od kinoverze .. ale pokud se někdo bude chtít na Captivity mrknout, tak doporučuju spíš unrated verzi, která není tak nudná a je kratší :) Ale pořád je to nelogické a dementní hovno. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Žeby noc oživlých mŕtvol? Doslovne! Uvidíme ako sa na koži rešpektovaného režiséra prejaví tento, ale úplný nepodarok. 35% ()

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady klasicky dementních rádoby hororů, který opravdu nestojí za váš drahocenný čas, jelikož je tak neskutečně tupý a debilní. Neohromí totiž ani prasárnama, ani nahotou, ani nápadem ani zpracováním a už vůbec ne herci. 0% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečně idiotsky sešroubovaný nesmysl. Další z řady thrillerů, ve kterém si šílený voyeur pohrává s psychikou mladého člověka, respektive náhodně vybrané dívky a muže. Atmosféra tu absolutně nefunguje, tempo i napětí to postrádá a laciná pointa vypadá jako od autorů Večerníčku. Podobně laděný thriller Saw byl před třemi lety založen alespoň na falešných stopách a šokujících zvratech. V případě Captivity se tvůrci ani nesnažili ani o jedno, natož o druhé, nýbrž neambiciózní cestou (další psychopat v labyrintu desítek kamer) jen mnohé naznačili a zbaběle to nedotáhli do nějakého zajímavého konce. Navíc Elisha Cuthbert už ztrácí onen půvab Sexbomby od vedle a nepříjemně získává pozici Krásky, co šlape vedle. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo toto malo byť? Saw bez vrážd a bez krvy? A ešte k tomu s pointou a vrahom jasným od začiatku? Ukážka krásy hlavnej predstaviteľky? Už z traileru bolo jasné že tomuto filmu bude chýbať atmosféra a napätie tam nebude žiadne a film my to len potvrdil. Jedna hviezdička za to že som to dopozeral a druhá za tú herečku. Keby nejaké herecké prednosti predviedla tak by som si možno aj jej meno zapamätal... ()

Stegr

všechny recenze uživatele

Zlaté maliny 2007 - 3 Nominace - Nejhorší herečka HR (Elisha Cuthbert), Nejhorší režie (Roland Joffé), Nejhorší horor... ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

(unrated) WTF? Totální slátanina, ve které nefunguje ani návaznost scén a děje. Pokud chcete vidět příklad nejhoršího hororového bahna, Captivity je dokonalá ukázka. Hvězdička pouze za koktejl z bulv, uší a kdovíčeho. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Keby neexistoval film SAW dám tomuto takých 55% lenže Captivity bolo natočené neskor a len kopíruje nápad s menšími zmenami film nepriniesol vôbec nič nové + je plný nezmyselností. Keby tam nehrala Elisha tak si to hádam ani nepozriem, ale hrala tam a tak moje oči museli plakat pri pozeraní na takúto zlátaninu... Dávam 40% a aj to z časti kvôli Elishe, ktorá ukázala zase viacej než musela :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Captivity je pro mě mírným zklamáním, když si představím, jaký obrovský potenciál v sobě skýtal námět, výsledek není ideální. Elisha Cuthbert je idální představitelkou dívky v krajní situaci a ostatní herci se snaží rovněž, ale na vině bude nejspíš režisér Roland Joffé, který není hororovým fanouškem. Jeho režie není špatná, ale režírovat to takový Eli Roth, výsledek by byl jiný. Takhle je to lehce nadprůměrné dílo, které nad vodou drží Elisha Cuthbert. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle čekal jsem to daleko víc brutálnější, ale na druhou stranu jsem se nenudil a po negativních recenzích jsem i lehce překvapen. Bylo mi jasný že nemůžu čekat nic jen průměrný blivajz, kterej zteží bude průměr. On už třeba jenom příběh je dost špatnej a nudnej, navíc je to lehce předvídatelné takže se nic extra nekoná. Herci ač vypadaly pěkně stojí za prd. Elisa neumí vypadat vystrašeně ani kdyby chtěla. A Gillies je nesympaťák už od pohledu navíc ta gay scéna či co to bylo vě mě vyvolala neuvěřitelnej smích. Konec je celkem kvalitní naháněčka, ale nci co bych neviděl již několikrát průměrný film na kterej se asi už nepodívám ale ani jsem se moc nebavil ale průměr dávám v pohodě. ()

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama