Reklama

Reklama

V roce 1931 byl ve svém psychiatrickém ústavu zabit doktor Richard Vannacutt i jeho personál, poté co se týraní pacienti, podrobovaní šíleným experimentům, vzbouřili a ústav podpálili. Od té doby se tradovalo, že jejich duše jsou v bývalé nemocnici uvězněné a čekají na vysvobození. Pověsti se zdály být potvrzeny v roce 1999, kdy miliardář Steven Price uspořádal v renomovaném sídle velkou slavnost, během níž však on i většina hostů zahynula. Ačkoli úřady oficiálně obvinily z masakru miliardáře samotného, Sára Wolfeová, která hrůzu přežila, trvá na tom, že zlo nepocházelo z tohoto světa. O osm let později se neúspěšně pokusí kontaktovat svou sestru Ariel a krátce nato zemře. Ariel nevěří oficiální verzi, že spáchala sebevraždu, zejména poté co dostane poštou deník, který jí sestra poslala těsně před smrtí. Navíc se v jejím bytě setká s jejím přítelem, fotografem Paulem, a s profesorem Richardem Hammerem, který tvrdí, že během pobytu v bývalém psychiatrickém ústavu se Sáře dostal do rukou deník doktora Richarda Vannacutta, s jehož pomocí by mohla být nalezena socha Baphometa, po níž Hammer pátrá. Stejně jako Sára je přesvědčen, že právě socha je zdrojem všeho zla, Ariel však není ochotná vydat se do domu, v němž došlo k tolika děsivým zvěrstvům. Jenže pak je i s Paulem unesena partou lovců pokladů, vedenou Desmondem Nilesem, bývalým Hammerovým žákem, a aniž to tuší, také vrahem její sestry. Také on se svými komplici Rickem, Haruem, Norrisem a Sam se chystá do děsivého domu hledat sochu, na kterou už mají kupce. V ponurém domě se setkají s Hammerem, jeho asistentem Kylem a studentkou Michelle, která je ve skutečnosti Nilesovou přítelkyní a měla od Hammera získat informace, potřebné k nalezení sochy. Každý z nich záhy dostane možnost na vlastní kůži poznat, proč existuje tak málo lidí, kterým se podařilo opustit dům se zdravou kůží. Mechanismy, ukryté v nitru domu, se totiž probudí a zablokují všechny východy včetně oken. Uvěznění se rozhodnou prozkoumat najít sochu i mechanismus, který je uvěznil. Záhy však zjistí, že nejsou tak sami, jak si mysleli, ale také začnou jeden po druhém umírat. Čekají je pasti, vytvořené doktorem Vannacuttem, a také smrtící zjevení a duchové. Pomohou jim přežít vize, které Ariel odhalují děsivé tajemství sanatoria? Nebo duchové Vannacuttových obětí, toužící uniknout z posmrtné pasti? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Asi už mám trochu vyšší nároky, co se hororů týče. Zaprvé se dočkáte jednoho z nejoriginálnějších témat všech dob: psychiatrická léčebna obývaná duchy. Zadruhé se dočkáte inteligentních rozhovorů a dokonce chytrých hlášek: "Ty kurvo, ty krávo, pusť mě, ty krávo! Ty kurvo!". A teď vážně. Už by bylo potřeba, aby režiséři hororů hromadně vytáhli hlavy z hajzlů a začali znovu točit děsivé horory, ve kterých má největší sílu strach z neznámého, ne tyhle tupé napodobeniny, kde lítají střeva a tupá partička idiotů se rozdělí po jednom, aby hledala co nejbizarnější smrt v zákoutích šíleného domu. Kde je ta chytrost? Banda idiotů s kulomety vběhne do domu a aby se nespustilo zamykací zařízení, vystřílí do něho zásobníky...do zařízení skládajícího se ze dvou ocelových ozubených kol, z kterého v tu chvíli začne unikat pára. Mám rád trochu logiky, ksakru. Tajná chodba v peci krematoria? Přízračný doktor, který párem hip-hopových pohybů zbaví ksichtu drsnou číňanku, co právě utekla od lesbických hrátek dvou poloshnilých duchů? Mozek kolem sošky démona, což musí nepochybně být srdce domu? Do hajzlu s tím, vždyť je to k smíchu... Zlatý Dům v Růžích. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Skvělej horor, kterej mi trochu připomněl stylizaci hororů z 80. let. Samozřejmě se u toho moc nenalekáte, ale bývalé sanatorium, ve kterém doktoři pozabíjeli všechny pacienty několika brutálními způsoby, je i přes svoje klišé stále dobré a ne zcela vyčerpané téma. Navíc délka je 80 minut, což znamená, že se zde nic zbytečně neprodlužuje a děj (no tedy jestli se tomu dá říkat děj:-) ) kvapí a kvapí. Na film, který ani nešel do kin (myslím, že šel dokonce přímo do televize) hodně povedená věc. Pokud máte po krk dnešních béčkových hororů, které si hrajou na něco extra, sáhněte po tomhle. 3,5* ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už som zažil a zhliadol mnoho filmových návratov - "Návrat oživlých mŕtvol", "Návrat do budúcnosti", "Návrat Ružového pantera", v šiestej epizode Hviezdných vojen "Návrat Jediho", dokonca som videl i "Návrat idiota". No a teraz som absolvoval "Návrat do domu hrôzy". Moju prvú návštevu v "Dome hrôzy" pokladám za nudnú a nepodarenú. Tak ani neviem prečo som sa tam zasa vrátil. Bola to opäť píšerná nuda. Vôbec ma to nebavilo. Do nudného "Domu hrôzy" sa už nikdy viac nevrátim. Nikdy! * ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem dostal víc, než jsem čekal (předešlé díly jsem neviděl), hlavně co se týče Gore a nahoty. Gore je tu celkem povedený a je ho tu dost, nejvíce zapamatovatelná (i když nesmyslná) je scéna s utržením končetin, která se pak objevila v ještě lepším provedení v Pachu Krve 4. Takže o utrhané končetiny, vnitřnosti, mozky, rozmrdané hlavy o ledničku a mnoho dalšího tu není nouze. Potěší menší lesbická scénka, potitulková scéna s kurva sexy blondýnkou a to hlavní, překrásná Amanda Righetti (v seriálu Mentalista, už tak pěkná nebyla), která tu třikrát ! vyhraje miss mokré tričko - pokaždé záběr na její bradavky v bílém tílečku. Mínusy - některé scény strašně debilní a chování postav občas tak komický, kdy jsem kroutil hlavou a nevěděl jsem, zda se mám smát nebo brečet. Stopáž, je tak akorát, atmosféra domů hrůzy sem tam taky ušla, takže ty tři * klíďo dám. (Titulky, Full HD) P.S. - existuje i jiná varianta konce, která byla vydána pouze na Blu-ray - v galerii filmu hned první screen se srdcem. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Dom Hrôzy mám rád. Pravda, nemyslím ten úúúplne pôvodný kde Vincent Price straší svoju ženu kostrou na špagátoch, ale tú novšiu verziu. U béčkového hororu len blázon čaká na aspoń ako tak slušný scenár, ale to čo predvádzajú tvorcovia tohoto mi už naozaj žralo nervy a to ich mám po rokoch čučania na filmový odpad ako železné drôty. Story o návrate do strašidelného sanatória je vystavaná na chatrných barličkách ktoré ju majú prepojiť s predošlým dielom. Takže sa dozvieme že tá čo minule prežila vzala odniekiaľ z riti denník šialeného chirurga a v ňom je údajne určená poloha vzácnej satanistickej sošky ktorú všetci chcú. Magori teda lozia po baráku a skapíňajú presne podľa plánu. Z vrážd utkvie v pamäti hlavne odrezanie ksichtu a vyberanie mozgu. Roztrhnutie černocha na všetky strany pomocou prestieradiel je zasa podivne odfláknuté a odbité tým, že sa nezmyselne rozprskne a vyparí do vzduchu. Soška vrastená do mäsa je dobrý nápad, ale všetko dobré v tomto filme sú len smietky topiace sa v záplave tradičných hororových klišé a debilností. Fanúšikov samozrejme poteší aj prítomnosť Jeffrey Combsa. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Bylo naplánované další pokračování, ale film měl tak špatnou prodejnost na DVD, že z těchto plánů nakonec sešlo. (Kudly4)
  • Postavu Sáry Wolfové hrála Stilyana Mitkova, zatímco v předchozím snímku série postavu ztvárnila Ali Larter. (doktofaust)

Reklama

Reklama