Reklama

Reklama

V roce 1931 byl ve svém psychiatrickém ústavu zabit doktor Richard Vannacutt i jeho personál, poté co se týraní pacienti, podrobovaní šíleným experimentům, vzbouřili a ústav podpálili. Od té doby se tradovalo, že jejich duše jsou v bývalé nemocnici uvězněné a čekají na vysvobození. Pověsti se zdály být potvrzeny v roce 1999, kdy miliardář Steven Price uspořádal v renomovaném sídle velkou slavnost, během níž však on i většina hostů zahynula. Ačkoli úřady oficiálně obvinily z masakru miliardáře samotného, Sára Wolfeová, která hrůzu přežila, trvá na tom, že zlo nepocházelo z tohoto světa. O osm let později se neúspěšně pokusí kontaktovat svou sestru Ariel a krátce nato zemře. Ariel nevěří oficiální verzi, že spáchala sebevraždu, zejména poté co dostane poštou deník, který jí sestra poslala těsně před smrtí. Navíc se v jejím bytě setká s jejím přítelem, fotografem Paulem, a s profesorem Richardem Hammerem, který tvrdí, že během pobytu v bývalém psychiatrickém ústavu se Sáře dostal do rukou deník doktora Richarda Vannacutta, s jehož pomocí by mohla být nalezena socha Baphometa, po níž Hammer pátrá. Stejně jako Sára je přesvědčen, že právě socha je zdrojem všeho zla, Ariel však není ochotná vydat se do domu, v němž došlo k tolika děsivým zvěrstvům. Jenže pak je i s Paulem unesena partou lovců pokladů, vedenou Desmondem Nilesem, bývalým Hammerovým žákem, a aniž to tuší, také vrahem její sestry. Také on se svými komplici Rickem, Haruem, Norrisem a Sam se chystá do děsivého domu hledat sochu, na kterou už mají kupce. V ponurém domě se setkají s Hammerem, jeho asistentem Kylem a studentkou Michelle, která je ve skutečnosti Nilesovou přítelkyní a měla od Hammera získat informace, potřebné k nalezení sochy. Každý z nich záhy dostane možnost na vlastní kůži poznat, proč existuje tak málo lidí, kterým se podařilo opustit dům se zdravou kůží. Mechanismy, ukryté v nitru domu, se totiž probudí a zablokují všechny východy včetně oken. Uvěznění se rozhodnou prozkoumat najít sochu i mechanismus, který je uvěznil. Záhy však zjistí, že nejsou tak sami, jak si mysleli, ale také začnou jeden po druhém umírat. Čekají je pasti, vytvořené doktorem Vannacuttem, a také smrtící zjevení a duchové. Pomohou jim přežít vize, které Ariel odhalují děsivé tajemství sanatoria? Nebo duchové Vannacuttových obětí, toužící uniknout z posmrtné pasti? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mne to bylo o chlup lepší než první díl. Uvěřitelnější důvod přítomnosti hrdinů v domě, méně nesympatické postavy a skutečnost, že se zde nevyskytuje počítačové zlo z konce jedničky, to vytáhly na 3*. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, od počátku napětí, sympatičtí herci, dobré triky, rozhodně se mi líbil. Scéna, kde doktor rychlým pohybem skalpelu stáhl ženě kůži z ksichtu byla úchvatná, taktéž scéna, kde byl voják roztržen na kusy.... nebo přimáčknutá hlava ledničkou :-) A nezapomeňte, že za titulkami, film pokračuje :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyrovnanej horůrek. Super je určitě ta stopáž, 73 minut celkovýho času na vymytí mozku je dostačující. A taky je to chvílema slušně krvavý, některý vraždy pobaví hlavně diváka se zvrácenym smyslem pro humor. Ale záporů je tady bohužel víc. Zaprvý to jsou ty pobíhající kusy dřeva, pardon, vlastně postavy, co se snaží pochcípat za každou cenu. Proč ne, jsme v hororu. Ale některý záchodový "efekty" si mohli tvůrci odpustit. A na závěr zpráva nejsmutnější: Jeffrey Combs je šíleně nevyužitej a objevuje se tu spíše sporadicky. Za 30 procent, víc mě ani sám Re-animátor nedonutí. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Slaboučké béčko, první díl mnohem lepší a přitom taky nebyl žádné veledílo. Sanatorium je fajn, kamera taky nějak přímo nebije do očí, herecké výkony otřesné, strašně umělé přehrávání! Hlavní záporák, bývalí učitelův student přehrával nejvíc, strašně ,,cool,, drsňák, ale byl spíš k smíchu, stejně jako drsná Ariel ;-) Jedna vražda s ledničkou byla dobrá a pochválil bych jí, jinak toho moc vyzdvihovat nejde. 4/10* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky hororů povinnost, ale pro ostatní spíše utrpení. Atmosféra se příliš nepovedla, vlastně až na erotickou scénu. Je pravda, že prostřihy do minulosti to zvedají o level výše. Navíc na holky bych se vydžel dívat i hodinu po filmu, takže pro mě to zase úplný provar nebyl. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dom hrôzy, alebo House on Haunted Hill je pojem, ktorý sa vo filmovom hororovom svete úspešne nachádza už cez 50 rokov. Zatiaľ čo pôvodný Dom hrôzy z roku 1959 s hororovým veteránom Vincentom Priceom bol výborný nízkorozpočtový počin, jeho remake z r.1999 je síce vcelku zábavný, no iba mierne nadpriemerný kúsok. O niečo neskôr sa zrejme rozhodlo, že téma Haunted Hillu ešte nebola dostatočne vyčerpaná a tak sme sa v roku 2007 dočkali aj tohto pokračovania s názvom Return to House on Haunted Hill. Jeho príbeh je síce neoriginálny a nemá čím prekvapiť, no snaží sa aspoň o aké také spojenie so svojim predchodcom. Sara Wolfe, jedna z tých šťastnejších, ktorí prežili udalosti v Dome hrôzy zomiera. Jej sestra Ariel sa rozhodne zistiť čo Saru celé roky trápilo a pri prehliadke jej bytu narazí na partičku gangsterov hľadajúcich starý artefakt, o ktorom sa dozvedáme že ho vlastnil Dr. Vannacutt; diabolský vládca liečebne v Haunted Hille. Následne je Ariel odvlečená do obávaného Domu hrôzy, aby s využitím informácií od svojej sestry pomohla artefakt nájsť. O ten má však záujem aj profesor Hammer, ktorý sa tu so svojimi pomocníkmi vydáva v rovnakom čase. V dome sa tak všetci stretnú a skôr než stihnú na artefakt vôbec natrafiť, uzatvárajú sa za nimi všetky východy a začína neustávajúci teror. Na filme je dobré, že má spád a šlape si pekne dopredu, divák sa nestíha ani chvíľu nudiť a postáv je dosť na to, aby každú chvíľu niekto zaujímavo zomrel. Hlavným kladom filmu je brutalita a skony postáv; takmer každá smrť má niečo do seba a poteší hororové oko, film sa na nič nehrá a ponúka gore aj násilie bez okolkov, akoby tvorcovia vedeli že viac toho v zálohe nemajú. Čo je však odbité je predovšetkým dej; jeho predvídateľnosť, jednoduchá línia a takmer žiadny vývin. Páčilo sa mi to však o kus viac než jeho predchodca z 1999 a myslím si, že pre hororových fanúšikov sa jedná o zábavný, aj keď ničím výrazne nevynikajúci kúsok. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sešlost méně či více otravných ochotníků, kteří vlezou do rádoby děsivého domu. Některé pasáže uvíznou v paměti alespoň do závěrečných titulků, jiné vyšumí okamžitě. Občas jsem se spokojeně ušklíbl. Pasivní režisér, pár pěkných ženských, několik ucházejících „nápadů“. Toť vše. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednotku si nepamätám, originál som nevidel ale budem vidieť, no táto vyslovene béčková zábava mi rozhodne neprišla tak špatná a popravde celkom mi veru sadla. Samozrejme, žiadne veľké efekty očakávať neradno, nie je to Hollywood, no keď sa nato človek pozrie skromným okom, dá sa to v rámci žánru doceniť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už som zažil a zhliadol mnoho filmových návratov - "Návrat oživlých mŕtvol", "Návrat do budúcnosti", "Návrat Ružového pantera", v šiestej epizode Hviezdných vojen "Návrat Jediho", dokonca som videl i "Návrat idiota". No a teraz som absolvoval "Návrat do domu hrôzy". Moju prvú návštevu v "Dome hrôzy" pokladám za nudnú a nepodarenú. Tak ani neviem prečo som sa tam zasa vrátil. Bola to opäť píšerná nuda. Vôbec ma to nebavilo. Do nudného "Domu hrôzy" sa už nikdy viac nevrátim. Nikdy! * ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemůže být bráno jako film, kamera dobrá, nicméně nemění to nic na faktu, že film je příšerný, na něco si hrající rádoby horror, u kterého se jen můžete rozesmát nad scénami a českým dabingem, jenž je tak procítěn, že je to až nechutné.!!!!!!!!! :-(((((((((((( ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné pokračování s duchy, žijícím domem a soškou za pět melounů (dolarů). Dobrá kamera, triky nevyvážené - stahování z kůže obstojné, trhání na kusy mizerné, vpodstatě se promění v jeden velký cákanec - hudba atmosférická. Snad ještě více než v úvodním filmu připomíná dům gotický hrad plný pavučin a temných zákoutí. Doktor Vannacutt (v téhle roli bych si rád představil V.Price) se stává škodolibým Freddym, který si masakry s gustem užívá (nejveselejší je asi konec přeběhlice). Divák samozřejmě tuší, že většina postav bude zahubena, jde jen o to, zda vůbec nějaká přežije. A zlosynové jsou tak moc záporní, že více snad ani být nemohou. Film, který má spád a milosrdnou stopáž, je milým pokoukáním na deštivý večer, kdy vhodně navodí poklidnou domácí atmosféru. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Před tímto filmem jsem viděl Collector, tak že jsem měl sto chutí ten film vypnout, ale zvládl jsem to do konce. Každopádně kdybych se pořádně rozmyslel a udělal to naopak byl bych radši. Scénář, herecké výkony, režie a kamera tragédie (I když kamera se ještě zvládnout dala a nejhorší nebyla)... 2/10 = 25% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Asi poslední pokračování hororu o strašidelném sanatoriu. Mentální úroveň vražděných účastníků zájezdu do špitálu je o dost nižší, než v prvním díle. Pokud budou tvůrci pokračovat v nastoleném trendu, budou muset do dalšího dílu jako potrava pro nenasytný barák nastoupit delfíni( což asi neprojde u Greenpeace), nebo poslanci. A tolik štěstí asi nemáme. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Strašidelný dom má všetky predpoklady na to, aby sa vo filme vybudovala desivá atmosféra a napätie. Tu to žiaľ platí iba z časti. Niežeby bolo všetko zlé, pár scénok trocha zaváňalo ducharinou a niektoré aj milo prekvapili, našlo by sa tu aj gore, ale ako celok snímok na mňa moc nezapôsobil. Do očí udrie hlavne nelogické chovanie postáv a pri niektorých aj smiešny herecký výkon. Strata času to však nie je, kto hľadá nenáročné hororové pobavenie tak by mal byť spokojný.50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

House on Haunted Hill z roku 1999 jsem viděl ještě v éře videopůjčoven a pamatuji si ho jen tak útržkovitě. Tudíž k němu nebudu psát ani komentář. Rozhodně vím, že to nebyla taková sračka jako tohle zbytečný pokračování. Tahle procházka po cvokhauzu je zatraceně nudná. Až na pár krvavějších scén nic nenabízí a místy působí i vtipně. Za mě je to ztráta času. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pohledná Amanda Righetti vás provede domem hrůzy. Prohlídka to bude svižná, přímočará a krvavá. Sama herečka bude zbrocená krví tak, jak to v současných hororech mladé a pěkné herečky mají. Oproti předchozímu dílu se ještě zřejmě snížil rozpočet, ale nemyslím, že by to horůrku ubralo na jeho kvalitách. Nástup do hororových ubikací je prakticky bez zdržovaček, ve filmu se pořád něco děje a závěr si to nasazené tempo nepokazil. Hororová jízda, které do plného bodového hodnocení zbývá přece jen nějaký ten moment originálního doražení diváka, ačkoliv tohle bylo svižnější a drsnější než předchozí díl. Nechápu některé uživatele, co za ryzím hororem, hledají smysl světa a hodnotí ho záporně, ale těší mě, že by k němu nebyli schopni natočit ani závěrečné titulky. Mé hodnocení: 80% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem dostal víc, než jsem čekal (předešlé díly jsem neviděl), hlavně co se týče Gore a nahoty. Gore je tu celkem povedený a je ho tu dost, nejvíce zapamatovatelná (i když nesmyslná) je scéna s utržením končetin, která se pak objevila v ještě lepším provedení v Pachu Krve 4. Takže o utrhané končetiny, vnitřnosti, mozky, rozmrdané hlavy o ledničku a mnoho dalšího tu není nouze. Potěší menší lesbická scénka, potitulková scéna s kurva sexy blondýnkou a to hlavní, překrásná Amanda Righetti (v seriálu Mentalista, už tak pěkná nebyla), která tu třikrát ! vyhraje miss mokré tričko - pokaždé záběr na její bradavky v bílém tílečku. Mínusy - některé scény strašně debilní a chování postav občas tak komický, kdy jsem kroutil hlavou a nevěděl jsem, zda se mám smát nebo brečet. Stopáž, je tak akorát, atmosféra domů hrůzy sem tam taky ušla, takže ty tři * klíďo dám. (Titulky, Full HD) P.S. - existuje i jiná varianta konce, která byla vydána pouze na Blu-ray - v galerii filmu hned první screen se srdcem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Původní film považuji za další dobrý oldschoolový kousek, remake považuji(teda spíše jako remake moc nepovažuji) jako celkem dobrý odpočinkový film, a o tom samém můžu říct o tomhle pokračování. Film pokračuje pár let po událostech prvního dílu, a tak se znova vracíme do domu na kopci. Film samotný neoplývá moc dobrým scénářem, ani kvalitníma hercema(i když Palladinovy ta role sedla, a Carina Vincent je celkem pěkná). Mordy jsou celkem dobré, hlavně roztrhání ubrusem. Víctor García je průměrný režisér ale nezazlívám mu to jeho filmy se totiž dokonale hodí když přijdete z práce domů a nemáte do ničeho píchnout. Za mě celkem dobrý. Nejsme zhnusen ani z nadšen. ()

Reklama

Reklama