Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana

  • Velká Británie Alien Autopsy (více)
Trailer

Od režiséra "Shameless" a "Phoenix Nights" (Jonny Campbell) přichází pravda o jednom z největších podvodů v dějinách. Roku 1995 oběhl svět černobílý film, pořízený údajně během incidentu v americkém Roswellu v roce 1947, obsahující záběry pitvy mimozemské bytosti. Za jeho zveřejněním stáli dva kamarádi Ray (Declan Donnelly) a Gary (Ant McPartlin), kteří se okamžitě stali miláčky médií. Oba dva však skrývají mnohem větší tajemství. Co se s nimi stane, až bude pravda odhalena? Motivováno nejdiskutovanějším případem UFO z 2. července 1947 z města Roswellu v USA. Na obloze byl tehdy pozorován předmět ve tvaru disku a místní farmář prý poté našel na svém pozemku vzdáleném asi 110 km od Roswellu vrak létajícího talíře, avšak americká armáda dodnes celou záležitost kategoricky popírá a prohlašuje ji za výmysl senzacechtivých novinářů. Ovšem, co když lžou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc příjemnej film. A má jednu neuvěřitelně pravdivou a vtipnou hlášku: Víš, jak je vyčerpávající mít pořád pravdu, když ti nikdo nevěří? 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět, který by mohl kdejakému filmařskému talentu vysloveně líbat nohy. Jenže to by to filmaři nesměli posrat a z originálního nápadu by nesměli udělat naprosto brutální a nezajímavou nudu, u které jsem podstatu filmu pochopil až na jejím konci. Do té doby jsem si ani pořádně neuvědomoval, že něco v televizi vlastně běží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £5miliónovTržby Celosvetovo $4,034,000▐ som nevedel čo mám od tohto snímku čakať a nakoniec v celku pohodová uvoľnená vec a hlavne na to že to je Anglická produkcia to má fakt čosi do seba /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dávat Pitvu mimozemšťana po půlnoci je opravdu blbý nápad. Autorům neberu snahu nejen příběh odlehčit, ale já se vůbec nebavil, právě naopak. Nejtěžší bylo neusnout, což se na konec ukázalo jako úkol hodný hrdinů... Příště to zkusím odpoledne:-) Jinak film působí moc dobře a jako film ve stylu "jak se točilo slavné fake video" zvládá svou úlohu dobře. Jen já se nebavil, nezasmál a spíš usínal. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Jonnyho Campbella je ze všeho nejvíc jen takovou nenáročnou zábavou a vlastně i celkem průměrnou komedií, ke které ani nesedí přídomek britská, jelikož má sice britské, konkrétně londýnské reálie, ale charakter je spíš takový univerzální. Coby rekonstrukce skutečné události je ve snímku až příliš velký poměr autorské licence, jako crazy komedie také příliš nefunguje, je to spíš takový celkem stravitelný filmový sendvič, který vás jednorázově dobře zasytí, pokud tedy nemáte raději hamburgery... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate takova blbustka o dvou podvodnicich, co meli "pravou" pitvu, pak o ni prisli, natocily si ji znova a stali se znamejma po celym svete. Navic podle skutecne udalosti. Ale jelikoz tu jde o britskou komedii, necekejte zadny uchylarny, akci a podobne, jen takovou slusne odsejpajici pohodovou komedii o dvou sympatacich, jen obcas spestrenou nejakym vtipem a paradne natocenou pitvou. Na jednu stranu jsem se tech 90 minut fakt pohodove bavil, ale na druhou zase nevidim duvod pro vyssi hodnoceni. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A nyní, vážení televizní diváci... jmenuji se Jonathan Frakes a ukážu Vám záběry, jaké jste dosud nespatřili. Uvidíte strhující záběry, které mohou být jedním z největších a nejpřevratnějších objevů v dějinách. Sami uvidíte, a... věřte nevěřte:) Takže takhle to tedy bylo:) Vtipně, laskavě a příjemně zpracovaná komedie odhalující pozadí a "skutečnou" pravdu o jedné z nejprobíranějších konspiračních teorií. Roswellský incident. Film dává divákovi možnost nahlédnout do utajeného "zákulisí" této velké mediální "kampaně.":) Přitom vše probíhá zcela v klidu, bez typické americké velkoleposti, hysterie, přehánění a celého toto cirkusu. Humorné momenty jsou podávány nenásilným, skromným způsobem, o to však více účinnějším (Kupříkladu scéna, kdy mimozemšťanovi vyjmou "jakože" mozek a ten se poté skutálí na zem a zašpiní koberec:). Sympatické obsazení, potěšil mě Bill Pullman či Harry Dean Stanton, především známý ze Zelené míle. Tento film je v podstatě takový film o filmu o filmu alias "Making the movie of the movie.":) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hmm, a ja som si naozaj myslel, že veci a tento fiktívny televízny dokument zachytáva vymyslené príbehy. Či už škandál z roku '95 alebo ozajstnú pitvu z Roswellu. Tým sa ešte navýšili moje kladné dojmy z pohodovosti a veľmi dobrého načasovania daného príbehu. Má to spád, pútavých rozprávačov, zaujímavú zápletku, takže už by to chcelo len lepších hercov, ale možno práve títo amatéri zlepšili autentickosť, ktorú si každý môže vysvetliť ako len chce. Takže keď už vám idú na nervy vážne ufo-spracovania a dychtivosť okolo svetu tam hore, pozrite si túto odľahčujúcu pitvu. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pokud by to měla být skutečně nějaká zpověď dvou přátel, natočená ve svěžím britském stylu, proč ne. V devadesátých letech už se dalo kouzlit s kamerou a natočit film v jakémkoliv duchu. Stejně jako Garyho i mě by iritovala ta lehkovážná nerozvážnost mého kamaráda, kterému stačilo před nosem bankovkou zašustit a hned vymýšlel kdejakou akci, kterou by maskoval jinou, jen aby se něco neprovalilo. Na druhou stranu měli neuvěřitelné štěstí, že jim to vycházelo. Každý si už může domyslet, jestli to byl nápad za milion a nebo nějaká kosmická loď vesmířanů tehdy opravdu jen nevybrala zatáčku kolem oběžné dráhy naší Země při cestě do galaxie Andromédy a havarovala v kopcích Rooswellu. Každopádně kdo nechce nevěří. Já věřím, že sami ve vesmíru rozhodně nejsme. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Alien Autopsy je veeelmi nenáročnej snímek, kterej vás sobotní odpoledne pobaví, ale nejedná se o nic závažného či světoborného. Zábavnej nápad, ale to je asi vše. Doporučuji ke shlédnutí, ale nic než průměr to není. Herci mi nepřišli tak pohodoví, jak to je napsané v některých komentářích, hlavně Ray je fakt nepříjemnej. Co se týče reálné stránky, tak ta mě zaujala, ale když se film snaží být komedie tak to vyznívá poněkud křečovitě. Jako by tvůrci nevěděli, co chtějí. Některé komediální pasáže jsou tak absurdní, že jsem se fakt smál - pokažené záběry na začátku natáčení, chůva se sladkostma atak, ale ke zbytku filmu se to nehodilo a naopak.. Oceňuju myšlenku znevážení "pravdy" v tom smyslu, že dnes se dá o máločem říct, že je to pravé...kdo ví, kde je ukrytá pravá Mona Lisa nebo korunovační klenoty:) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Dost originální komedie, která se věnuje tématu mimozemských civilizací. Svým zaměřením se jedná rozhodně o originální nápad. Navíc je zde krásně ukázáno, jak se nechají lidé zblbnout zfalšovanými záběry. Prostě dvěma kamarádům se naskytne možnost získat originální film z roku 1947, kdy americká vláda pitvá mimozemšťana. Ale aby film získali, potřebují 30 000 dolarů. Půjčí si je od tak trochu šíleného mafiána původem z Maďarska. Jenže onen filmový pás je v rozkladu a maďarský investor chce za své peníze vidět to, co si zaplatil, a ne jen prázdný filmový pás. Tak oba kamarády napadne celou pitvu za pomocí přátel a známých zinscenovat. Pak to pustí onomu investorovi a ten je nadšený. Tak je napadne, že by tomu mohlo uvěřit i více lidí, tak to promítnou i jiným lidem a spouští se celosvětová mánie a naši hrdinové bohatnou. Prostě velice originální komedie, která má velkou řadu vtipných momentů a u které se dá spolehlivě pobavit. Navíc téma je natolik originální, že jen těžko předvídat, co se bude dít dál a jak to celé dopadne. Takže dějově je to dobře zvládnutý film. To samé platí o hercích, zvláště představitelé hlavních rolí tento film spolehlivě táhnou dopředu a hrají opravdu uvěřitelně. Takže já jsem s celkovým výsledkem spokojený a určitě se na tuhle komedii ještě někdy podívám, protože spolehlivě pobaví. Je to za čtyři hvězdičky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh okořeněný špetkou britského humoru sleduje osud údajně nejtajnějšího a nejpřekvapivějšího dokumentárního filmu všech dob. Jelikož ale původní film začne rychle podléhat zkáze, jsou jeho noví majitelé donuceni vlivem okolností improvizovat. Nejen nové natočení dokumentu je podvod. A když se zdá, že oba mladíci i jejich přátelé, co jim pomohli s novým filmem, budou boháči, nastanou komplikace. Asi nejzajímavější částí snímku je natáčení samotné pitvy mimozemšťana, zpestřené drobnými gagy - vede babička se sušenkami. Tvůrci nechávají nakonec diváka v další nejistotě, zda tajný dokument opravdu existoval, či nikoliv. Po řemeslné stránce příjemné, herecké výkony slušné. A přesto po znovu zhlédnutí zůstanu u původního hodnocení. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dalo se to uchopit dvojím stylem. Buď zcela vážně anebo s humorem. Jonny Campbell na to šel za pomoci varianty č.2 a vznikl příjemný blázinec o předkovi E.T.ho. Možná škoda, že nezvolil variantu první, potenciál tenhle příběh rozhodně má. Na druhou stranu, možná by seriózně myšlená verze působila směšněji, než tato komedie. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

možná teď trochu nadhodnocuju, stejně jako kolega sharky, ale když film zhltnu tak, jako tomu bylo u téhle britské srandy, nad pár detaily se prostě dá přimhouřit oko... stojí to za to! 90% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tohle je boží! Fakt začínám mít Brity aspoň trochu rád kvůli jejich filmařině. Pěkně propracovaná komedie s výborným námětem a vtipným zpracováním. Na zahnání nudy jak dělaný. ;) 75% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Je to podvod. Ľudia tomu neuveria. No vlastne to nie je až tak podvod. Je to niečo ako remake. Tých 90% musíte brat s rezervou. Tento film sa nemôže rovnať so žiadnym Hollywoodskym trhákom a ani s hociktorým filmom, ktorému by ste dali minimálne 80%. Ale Alien Autopsy je tak pohodový film, herci sú sympatický a celá táto habadúra je podaná tak sviežo, že tých 90% proste musím dať. Patrím k ľuďom čo až tak nemusia sci-fi a o UFO som akurát čítal pár článkov, ale toto je iné kafé. Ray Santilli je neskutočne šikovný chlapík... vážne klobúk dolu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nepríliš ambiciózne pôsobiaca komédia, film o filme a satira v jednom. Príbehy o tom, jak sa dvaja tupci dostali k peniazom ma vždy bavili, takže také slabšie štyri. Pohodička. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový film, který si řemeslně asi 5 * nezaslouží, nicméně z málokterého filmu sálá tak dobrá nálada a herci jsou tak sympatičtí, že jim prostě nemůžete nefandit. Navíc je scénář plný povedených vtipů, které napsal sám život, což je taková pointa na druhou. Jen víc tavkových úspěšných podvodníků! fandím vám a zároveň před vámi smekám.) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dva kluci zkusili natočit něco jako Český sen, tedy angažují Billa Pullmana jako režiséra, který by natočil největší fake v dějinách filmu i mimozemšťanů. Trošku zdlouhavé a časem se zcela vypaří z hlavy. ()

Reklama

Reklama