Reklama

Reklama

Epizody(19)

Obsahy(1)

Tento seriál od tvůrčího tandemu komediálních králů Davida Craneho (Přátelé) a Jeffreyho Klarika (Jsem do tebe blázen), začíná zajímavou zápletkou. Příliš horlivý romantik uspořádá přísně utajenou párty pro svou snoubenku: je to setkání spolužáků po dvaceti letech. A ačkoliv se párty promění v katastrofu, život osmi zúčastněných je od toho dne spjat pevnými pouty. Když se někdejší spolužáci znovu setkají, uvědomí si, jací jsou v dospělosti ti, které znali jako děti. Dávné city se znovu rozhoří a všichni zjišťují, že jejich životy pokračují a protínají se na nových křižovatkách. Stará vztahy jsou objeveny a nové se tvoří - a od oné noci už nic nebude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Juj, tady je ale nízké hodnocení. I přes to jsem to stáhnul a skouknul. A jde o - obrovské překvapení. V každé scéně je vidět, že Spolužáci jsou od tvůrců Přátel, teoreticky jde o úplně to samé, vše ale vypadá neuvěřitelně jinak. Jakoby tvůrci říkali: "Přátelé skončili, tady je máte od začátku, ale tentokrát jsme se vydali jinou cestou." K postavám jsem si za těch devatenáct dílů vytvořil silný vztah, srovnatelný k Joeymu či k Chandlerovi. Vtipů je zde hafo a navíc jsem se u nich intenzivně a pravidelně chechtal. Charaktery jsou perfektně napsané a jejich vývoj je hmatatelný každou novou epizodou. Škoda jen, že seriál byl ukončen po devatenáctém dílu. Takhe zůstává jen pár dvacetiminutových ukázek z možného budoucího kultu, kterým se Spolužáci nikdy nestanou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to s nima trošku složitý, spolužáků je hodně, nápadů ještě víc, ale oblíbit si dokážu jenom pár z nich, už jenom proto, že jsem okamžitě poznal, kteří budou ztřeštění, a kteří život budou brát trošku vážněji než ostatní a jejich životem se budou proplétat románky. Ne každého si dokážu oblíbit a čekám na chvíli až se objeví ti co mám rád. Tenhle seriál určtě není zlý, ale dokáže mě pobavit jen v jistých chvílích a u jistých herců, a to by ze sitcomu nemělo vyzařovat. 6/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sympatické charaktery, dobře napsané dialogy, chemie mezi herci, nápady a především fungující humor - to jsou indegrience, které by měl obsahovat sitcom, který se snaží zaplnit uvolněné místo po Přátelích. Spolužáci nejsplňují ani jeden z bodů a spíše než aby diváky bavili, tak je s úspěchem iritují. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Možná to mohli být následníci Přátel. Možná to pro mě taky mohl být univerzální zvedač nálady, na který nedám dopustit. Možná mohla být Kat mojí další platonickou seriálovou láskou. To už se ale nikdy nedozvím. Zůstane mi alespoň devatenáct parádních epizod, které mi ukázaly, že ve vztahovém sitcomu to jde zase trochu jinak a zase skvěle. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mohol som vzdorovať ako som chcel, napriek tomu som si postavy Richieho a Liny, Ethana a Kat, Duncana a Nicole a neskôr aj Kyla doslova zamiloval. Výnimkou ostala len Holly, ale ani to, vrátane zrušenia po 19 dieloch mi nemôže zničiť dojmy z tohoto skvelo napísaného, vtipného a pritom emociami preplneného sitcomu. Toto nie sú ani zďaleka noví Priatelia. Toto sú spolužiaci. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy: Úžasný sitcom. K tomuhle dílku nemám co dodat. Jedná se o seriál typu přátelé, a já bych řekl, že místy je i vtipnější, je tam více postav, každá je svým způsobem originální. Jen je žalostně málo dílů. Je obrovskou chybou, že byl seriál po 1.řadě ukončen. 19 dílů je opravdu málo, oni to vlastně ani nijak neukončili, nechali dost otevřených věcí, to mě na tom dost štve. Nejoblíbenější postava: Richie Velch. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Průměrný sitcom, jehož lehce nadrůměrné hlášky strhává do šedi průměru časté nefunkční pitvoření hereckého ansámblu. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Par svetlych chvilek to sice ma, ale postavy mi k srdci vubec neprirostly a chvilemi jsou mi spise protivne. Srovnani s naprosto skvelymi prateli je spise usmevne. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Spolužáci rozhodně nejsou špatným sitcomem, avšak zdá se mi, že tvůrci mírně nedomysleli celou koncepci, což se projevilo zásahy do děje hned po několika dílech. Jde o to, že se většina spolužáků po dlouhé době v podstatě nezná, tudíž je celý děj rozdělen do několika fragmentů(domácností) a přeskakování mezi nimi je poněkud rušivé. Od počátku sledejeme příhody zhruba 11 postav. Tvůrci si naštěstí po pár dílech správně uvědomili, že to je na 22 minutovou stopáž jednoho dílu neúnosný počet a tak se několika charakterů promtně zbavili. S vysvětlováním si přitom příliš starostí nedělali(jednu postavu nechali odjet do Chile na fotbalový šampionát; další zmizely bez vysvětlení). Po vykrystalizování "zdravého jádra" se Spolužáci příběhově posunuli, ale vtipné dialogové výměny bohužel zůstaly kvalitativně kolísavé(otázkou samozřejmě je, kolik se toho "ztratilo" v českém překladu a dabingu). Je to škoda, jelikož herecké obsazení bylo hlavně zásluhou kvarteta Andrea Anders, Lizzy Caplan, Jason Ritter a David Keith příjemně sympatické. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý sitcom so sympatickou skvadrou postáv, ktorý sa postupne neustále zlepšoval a bol vtipnejší a vtipnejší. Tu som si prvýkrát poriadne všimol sympaťáka Bernthala, krásku Lizzy Caplan a otravne vtipnú Lucy Punch. Ale aj ostatní boli dostatočne výrazní. Veľkým kladom bol pre sitcom v tej dobe netypicky súvislý dej, ktorý sa postupne vyvíjal. Čo asi v tej dobe seriálu zlomilo väz. Škoda. Dnes už to nie je pre sitcomy nič nezvyčajné. Napriek tomu, že seriál nestihli nijak uzavrieť a tak sa vyústenie všetkých tých vzťahov nedozvieme, tak to stojí za zhliadnutie. Z CZ dabingov sa mi jednoznačne oveľa viac páčil ten od HBO. 8/10. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Tak nízký hodnocení? Dyť byla neuvěřitelná zábava každej díl! Smála sem se každou chvíli, postavy sem měla ráda, byly rozmanitý a zajímavý, příběh se taky vyvíjel, co víc chcete? Jediný, co bych vytkla - že je jenom jedna série:) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je to škoda. S pohledem do minulosti bych nejradši zrušil sérii HIMYM (které 4. řadou dochází dech, taktéž něco na způsob Přátel, jen je to "jinak" natočený, oproti Přátelům slabota). Potenciál The Class rozhodně mělo. Skvěle napsané postavy, za těch 19 (neviděl jsem ale všechny) epizod mi přirostly k srdci tak jako "šestka z Přátel". Co je ovšem důležité - jde to starou dobrou vyšlapanou cestičkou ověřených vtipů (je vidět vliv tvůrců Přátel a Mad about you) a ne zajímavou prací s vyprávěním. Ale kdoví, s klesající kvalitou HIMYM by mohl, jako bájný pták fénix nebo ze seriálového světa Family Guy a Firefly, povstát. Nemuselo by to být špatné. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy americká produkce chrlí jeden brak za druhým, nepochopím, proč byl tento skvělý sitcom ukončen hned po první sezóně. Proboha, proč ??? Bohužel takto nám zůstalo pouze 19 epizod s několika zajímavě napsanými postavami. Nezbývá nám než jen si domýšlet, jakým směrem a na jaké vlně by seriál dál plynul. Rozehrané to však bylo dobře. Lina : (ptá se na oběd) Bylo to tak nechutný ? Richie: Ne, nebylo to nechutný. Byl to totiž kuřecí Hitler. Byl to nepřítel celého lidstva ! ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Spolužáci mě doslova nadchli, nemůžu si pomoct ale nechápu jak to že tento skvělí seriál neuspěl? Vždyť je naprosto boží! Na HIMYM sice nemá ale některé epizody my v hlavě zůstali docela dost dlouho, skoro všechny postavy jsou vážně zajímavé a sympatické, Moje nejoblíbenější je jednoznačně Kat ta prostě nemá chybu! Škoda že nebude pokračování, mohl to být jeden z nejpovedenějších sitcomu posledních let, ovšem to neznamená že ta první a zároveň poslední není i tak pořád super. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

priatelia roku 2006. trocha slabe, malo zive, ale dobre premyslene. akurat, dnesna doba US sitcomom nepraje. ale sledovat sa to da. ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Nedonošené dítě vztahového sitcomu. Už se nedozvíme, zda by seriál pokračoval ve stejné kvalitě nastolené u prvních skvělých devatenácti dílů. Neuzavřený konec první série sráží mé hodnocení bohužel trošku dolů. Při uzavřeném konci první série bych hodnotil bezpochyby za 5 hvězd, nicméně takhle dávám s těžkým srdcem silné 4 hvězdy. ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem toho moc neviděl, ale je to dobrá sranda. Takoví noví Přátelé. Zatím se mi to moc líbilo, takže doufám, že mě další díly nezklamou... ()

Reklama

Reklama