Reklama

Reklama

Hluboko v srdci Rumunska je ukryt poklad nedozírné ceny. Již od dob Svaté říše římské tam leží legendární Marsův meč, se kterým lze jediným máchnutím ovládnout svět. Stejně dlouho se traduje, že jeho bezpečí střeží krutá tříhlavá příšera Kerberos. Tu se ale teď chystá probudit teroristická skupina v čele s Kul Jae Sungem a jeho americkým kumpánem Marcusem Cutterem, kteří v meči vidí šanci, jak si podmanit celou planetu. Dokáže tajný agent CIA Jack Adams společně s odbornicí na antickou výzbroj půvabnou Samanthou Gaines teroristy přemoci, vrátit meč zpět na původní místo a umlčet tak příšeru dřív, než všechno zničí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

obitus 

všechny recenze uživatele

Další "rumunská" ptákovina, tentokrát bohužel zoufale nevtipná a nezajímavá. Čoklík se objeví až po padesáti minutách, aby pobavil svým hadem místo ocasu, ale to je asi tak všechno. Zbytek, včetně hereček, je tragicky nesympatický. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ku tomuto snímku som sa dostal vďaka jeho názvu. Zaujímam sa o antiku a starogrécku mytológiu, takže viem, že "Kerberos" (latinsky Cerberus) je trojhlavý pes, ktorý strážil bránu do podsvetia. Víta prívetivo ľudí, ale keď sa chcú potom vrátiť, nedovolí im to. Jediní kto ho premohol bol poloboh Herakles. Plasticky je tento tvor zobrazený na metopách Diovho chrámu v Olympii... Bol som zvedaví, čo o ňom natočili. Bohužiaľ to bola poriadna fušerina. Historicky to je nezmyselná hlúpa skomolenina. Veď čo už len mal húnsky barbar Attila spoločné s bájnou antickou šelmou?! Nonsens. Ale i ostatné záležitosti ako je produkcia, réžia, kamera, dialógy, filmové triky, strih, herci sú na veľmi nízkej úrovni. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako chtiví moci touží po Grálu či Longinově kopí, fascinováni legendami hledají teroristé Marsův meč. Kdo ho vlastní, vládne neomezenou silou (což tedy se nakonec zcela neukázalo), stávají se nezranitelnými (potvrzeno) a jednou nohou jsou už v pekle (ano). Přemoci Kerbera není jednoduché, dle bájí to dokázali jen Hérakles a Orfeus. Proč ovšem místo hlídání vstupu do řeckého podsvětí straší v rumunských horách, čert ví. Legendy jsou tu tedy splácány dokonale - řecké, římské a navrch Attila. To by ale vadilo nejméně. Na jednu stranu má film spád a o akci není nouze, na druhou z něj čouhá levná produkce ze všech stran. Mizerné efekty, průměrné až slabé herecké výkony (což je to nejmenší) a místy hloupé dialogy. Ovšem divákovi se také dostane roztrhání oběti dobrmany a spousty mrtvých a krve, kdy létají ruce, hlavy i kusy těl. Při vyšším rozpočtu by to mohla být alespoň pěkná legrace. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

no jo no... většina dialogů je mnohem tupější než attilův meč, tvůrci se nebáli použit tradičně pitoreskních záležitostí jako nádherná vševědoucí profesorka, namakanej klaďas, suchej vtipálek-srababa, žlutej záporňák či rumunsko, coby vstupní brána do pekla... takřka nic nového pod sluncem, přesto relativně shlédnutelná blbost na zaplácnutí cesty praha-kolín... počet hvězd sice nedosáhne počtu hlav téhle roztomilé fenečky, ale do koše imho nepatří... chce to jenom neztrácet hlavu a moc neočekávat. 40% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Za tento rozpočet (1,7 mil. $) sa dalo vyštaviť omnoho viac – viď. Šňup.(2 mil. $) Veľmi slabý odvar B filmu s nehorázne nepríjemnou, vizuálnou stránkou, nudným dejom a trápnym hereckým obsadením. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Studio Wynorského Cinetel vrací udér s obřím psem které má místo ocasu hada ano je to Kerberos, aneb další film pro Sci-fi channel(syfy), ale přijde mi že je to ještě levnější než kdykoliv předtím(už i Caved in bylo propracovanšjí, i když kulisi a hlavně ta levnost byla čistě nenáhodná). Efekty jsou nepovedené ale co mě tyhle filmy baví, hlavní nevýhodou je ale že hlavní záporák Kerberus se objeví až někdy za půlkou filmou a ty jeho vraždy nejsou vůbec pěkné. Greg Evigan je divnej týpek a v tomhle filmu mi to znova dosvědčil, ale není vyloženě špatnej. Scénář postavenej na hlavu ani neřeším. Další slabota od Terleskyho od tohohle režiséra dávám ruce už nadobro pryč. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě vypadá docela zajímavě, přestože nejde o nic originálního, ale jeho filmové zpracování výrazně zaostává za scénáristovým očekáváním. Začátek filmu byl ještě pojat docela humorným stylem, ve kterém se to jen hemžilo lehce akčním nádechem, ale jak čas plynul začalo tu něco smrdět. Zdrojem tohoto zápachu byla všudypřítomná nuda, která se tu na nás chrlila doslova v koňských dávkách.Bohužel právě samotný Kerberos se stal největším kamenem úrazu celého tohoto filmu. Žádným slušným slovem se nedá nazvat kvalita jeho zpracování a tak bych tu musel vyjmenovat celou řadu těch neslušných, protože speciální efekty a pak především zjev samotného psa byl doslova otřesný. Abych ovšem jen nekritizoval, tak je potřeba říct, že se zde našlo i několik světlejších okamžiků. Především mě docela potěšil samotný hudební doprovod, který mě dokázal alespoň chvílemi rozptýlit a potom několik velice vydařených hlášek. Kerberos je podprůměrným filmem, který asi nebude nikdo moc často vyhledávat. Podívat se na něj dá, ale pro mnohé to bude spíše velká ztráta času. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kolik se toho najednou děje v Rumunsku. Co k tomu říci? Prostě televizní mix dobrodružné fantasy s trochou sci-fi a ještě méně horroru. Nic víc, nic méně. Koukat se na to dá, digitální Cerberos naštěstí nejde moc vidět, herecké výkony naprosto odpovídají filmu jako takovému, postavy sterilně ploché, příběh dopředu čitelný jak prorokův sen. Neškodná jednohubka. Moc nechutná, ale nasytí. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Kerbera už přestalo bavit očurávat patníky v Tartaru a rozhodl se trošku vyvenčit a kouknout se na svět svejma šesti očkama. Toulal se toulal, až zabloudil do Rumunska, kde potkal Attiu s Conanovym mečem a velkou římskou zbrojí, Jihokorejce, agenta CIA, jeden až tři kusy hloupejch krav a spoustu a spoustu Rumunů k snědku. Nemělo to hlavu a patu. Vlastně to nemělo nic. :D ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,LEN SA SMEJTE, ALE NA SVETE SÚ VECI, KTORÉ VIEME A VECI O KTORÝCH SI LEN MYSLÍME, ŽE ICH VIEME.“ ,,A JA VIEM TO, ŽE STE VŠETCI V HAJZLI.“ __ Zase až taká vtákovina to nebola. Iste, triky boli poslabšie, ale to je v tomto žánri bežné a s miernou nadsádzkou sa dá povedať, že postavy zase často konali tak, ako by v danej situácii konal hocikto iný – čert zober to, že je to reálne nemožné. Ak k tomu prirátam obstojnú hudbu (pripomínala mi Goldsmitha) a ako-tak vydarené hlášky (,,TO JE BLATO ALEBO SRAČKY? BLATO NENÁVIDÍM.“) je na nenáročnú zábavu pred TV na hodinu a pol postarané. A obrázok je opäť raz iný, ako ten hafan vyzerá vo filme... (14. komentár k filmu) ()

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

nepodarok, o kt. nik ani neprdne. ja som mal tento film vidiet len velkou nahodou, ale urcite si najde svojich fanusikov drbnutych na hlavu. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Prosím, přestaňte už ubližovat Rumunům. Nezaslouží si to. Ten národ už trpěl dost. Tu hvězdičku dávám právě za Románii, jinak je Kerberos totální výplach, navíc neskutečně nudný. (869., 19. XII. 2013) ()

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

toto je presne jeden z tych filmov kde nefunguje absolutne, ale absolutne nic. Tvorcovia su obrovski amateri, ktori nemaju ani sajnu co chcu ponuknut. V tom filme je vsetko a nic. Mate tam prestrelky, teroristov,automobilove nahanacky, historicku zapletku, mytologiu, romanticke vsuvky, hororove prvky a pritom je to cele tak hlupe a stupidne, ze clovek je jednoducho zufaly. O logike samotnej sa nejdem ani vyjadrovat pretoze tu ten "scenar" ani nevidel. Jeden priklad za vsetky a hned uvodna scena. Pride banda teroristov co vystriela cele muzeum kvoli Attilovmu brneniu, na ktorom je mapa k hore nad najblizsou dedinou, kde vsetci rumunski cigani predavaju popri ceste hriby. Kvoli tomu brneniu a mape na nom zhebne asi 10 ludi a nasleduje nahanacka na autach a podobne... vtip je v tom, ze konkurencnej skupine stacilo stiahnut fotky brnenia z internetu a mali tu mapu. Herecke vykony su tak otrasne, ze by ich nechcela ani kanadska hororova produkcia... a mozno ani Asylum. No Chav kul is det ? 0% ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Filmarska spolupraca USA/Rumunsko, to nemoze dobre dopadnut ...... dokaz vo filmografii Steva Seagala. A ani nedopadlo. 0 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych jednoho dne najít poklad anebo aspoň vyhrát sportku :-) Jen bych nechtěl aby ho hlídal Cerberus, tříhlavý pes, který podle legendy střeží bájný Marsův meč z dob Svaté říše římské. Protože kdo ho ovládá, tak má svět pro sebe... 20% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Je to síce dosť slabé, ale zaslúžilo by si to lepšie spracovanie a poriadny scenár, samozrejme hercov, režiséra a rozpočet lebo ten trojhlavý psík bol fakt spravený hrozne a ani nesedel v okolí. Ale treba si pozrieť aj takúto príšernosť, aspoň si budeme viac vážiť tie ostatné filmy podobného žánru. 30%. ()

Reklama

Reklama