Reklama

Reklama

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

  • USA Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (více)
Trailer 2

Nespravedlivě odsouzenému Benjaminu Barkerovi, který musí ve vězení na druhé straně světa strávit celých 15 let se podaří uniknout do Londýna a je plně rozhodnutý pomstít svou rodinu i zmařené roky. V Londýně se setká se svou novou společnicí, paní Nellie Lovettovou, změní si identitu na Sweeneyho Todda a začne provozovat svou starou živnost - holičství. Jeho salón je těsně nad pekařským krámkem, kde paní Lovettová peče své masové bochánky. Todd se zaměří především na svého úhlavního nepřítele, soudce Turpina a jeho poskoka Bamforda, kteří jej nespravedlivě odsoudili. Když se na scéně objeví konkurenční holič, okázalý Ital Pirelli, Sweeneyho identita je zásadním způsobem ohrožena a proto se rozhodne sprovodit jej jedním řezem břitvy ze světa. Zpočátku sice netuší, jak se zbavit těla, ale tento problém záhy vyřeší paní Lovettová, která vzniklou situaci bere jako východisko ze své svízelné situace. Její obchod upadá, a proto začne masové bochánky plnit lidským masem. Masové bochánky paní Lovettové se záhy stanou londýnskou senzací, její obchody rostou a ona začne snít o životě respektované dámy. Sweeney však sní jen a jen o pomstě - ke škodě své i svého okolí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 482)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Možná jsem čekal od nového kousku svého nejoblíbenějšího režiséra trochu více, proto asi můj filmový zažitek nebyl tak úchvatný. Vše co mám na Burtonovi rád tam bylo, především jako vždy, skvělá atmosféra. Množství krve mi ani nevadilo. Působila jaksi silně nepřirozeně, takže jsem ji tak vážně nebral a chápal jsem ji spíše jako jakýsi doplněk. Ale obávám se, že právě forma muzikálu mi u tohoto snímku nepřilnula tolik k srdci. Proto a pár dalších drobností je mé hodnocení 80%. Aspoň je to nepoměrně krát lepší než jeho předchozí film (Karlík...) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Muzikál, kde mě nezaujal zpěv ani texty nemůže dostat víc než 3*. Hudební stránka se mnou nerezonovala. Postavy taky nic. Vizuál slabej - hoďte tam vyblitý barvy, temný pozadí a máte úspěch zaručen. Krve dost, ale co z toho, když vás to nechytne za srdce. Těžkej hype. Ať žije obitus a Spěváček. Scarface. Moc piv. Zelená. Iguaner na baru se zelenou. Rogue na baru. Pak už nevim... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já tušil, že to bude Katastrofa!! Johnny Depp má velmi zvláštní, divné Filmy, ještě mě ani jeden film s ním nebavil! Tim Burton to samý! Ten film mi přišel téměř totožný s Filmem Temné stíny.. Po vizuální stránce téměř jasná Shoda, akorát tady se věčně zpívalo! Bylo to otravný, nudný, nezajímavý, hrozné písničky.. Celý film se prakticky nic neděje, nemluví.. Probudil jsem se s hlubokého spánku 10 minut před koncem.. Kde aspon začla stříkat Krev, ale už to nezachránilo vůbec nic. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že Burtonovy filmy mě nikdy moc nelákaly a jeho tvorbu poznávám velice pozvolna. Ale tohle mi sedlo. Je to takové vcelku temné, hodně cynické, trochu zvrhlé, ale přitom zvláštím způsobem poutavé. Depp, Carter a Rickman odvádí na plátně slušnou práci, a to nejen po herecké, ale i pěvecké stránce (neříkám, že vše zazpívali super čistě, ale vzhledem k tomu, že byly ty songy dost složité na zazpívání a mnohdy nemelodické, tak je to pořád palec nahoru). Atmosféra ponurého a špinavého Londýna dýchá z každého záběru, spousta "oprávněně" zabitých lidí (no, pár z nich k tomu přišlo jak slepej k houslím, ale každý se potřebuje nějak uživit a když ty koláčky šly na dračku... ;-) ), k tomu již zmíněná zajímavá hudba, dobrá kamera a trochu divnej konec, ale vlastně proč ne (jen je škoda, že nebyla dovedena do konce milostná zápletka mezi Johannou a Anthonym). 4*, asi si na toho Burtona trochu víc posvítím ;-). ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Je mi to moc líto, na nového Burtona jsem se tak těšila, ale přiznám se, že tahle muzikálová forma mi těžce nesedla a vlastně dokud nezačaly ty vraždy, tak mě to opravdu nudilo. Konec to výrazně vylepšil, ale bohužel to byla jen třetina filmu. Jinak vizuální stránka, Alan Rickman a Helena Bonham Carter byli velkými klady filmu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (59)

  • Johnny Depp (Sweeney Todd) v jednom z rozhovorů řekl, že scéna, ve které natírá Alanu Rickmanovi (soudce Turpin) tvář holicí pěnou, pro něj nebyla příjemná. Johnny Depp se totiž holičské pěny štítil. (TwoFace)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

27.01.2014

Johnny Depp a Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno) už se na stříbrném plátně setkali jednou – ve Sweeneym Toddovi Tima Burtona. Spolupráce se jim očividně zalíbila, chtějí si ji tudíž zopakovat, a to v… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Alenka v říši přízraků

Alenka v říši přízraků

15.12.2007

To snad napadne každého v souvislosti s plány Tima Burtona natočit adaptaci slavné pohádkové knížky Lewise Carrolla. Za týden má světovou premiéru hororový muzikál Sweeney Todd: The Demon Barber of… (více)

Reklama

Reklama