Reklama

Reklama

Homosexuál Shel Grandy žije ve šťastném svazku s partnerem a živí se jako organizátor svatebních oslav a ceremoniálů. Na přípravu své svatby si ho najme také jeho bratr Ben se snoubenkou Maggie, která je dcerou guvernéra státu Maine Conrada Wellinga, pro kterého Ben pracuje jako poradce a šéf volební kampaně. Všechno běží hladce, dokud pravicový guvernér ve své kampani veřejně nevystoupí proti možnosti sňatků mezi homosexuály. Shel se totiž naštve, a když zjistí, že autorem guvernérových projevů je Ben, odmítne mu dál pomáhat s přípravou svatby. Je přesvědčen, že se musí pustit do boje za rovnoprávnost a přesvědčit celý národ o správnosti požadavků homosexuálů. Postupně se k němu přidávají další gayové, jeho protest se šíří celou zemí. Najednou nic nefunguje, jak má, a tak si Ben s Maggie musí nakonec začít svatbu organizovat sami, což je mnohem složitější, než se zpočátku zdálo. Levný, neschopný organizátor, kterého se jim podaří sehnat, totiž není připraven zorganizovat tak velkou událost v tak krátkém termínu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (6)

majxik 

všechny recenze uživatele

Místy příjemná romantická komedie.... no bohužel ale místy i nudná a trapná. Na jeden večer dobré zabavení, ale podruhé už nemusím.... ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Myslím, že problematika odlišné sexuální orientace je dosti nadhodnocována. Není přece až tak důležité, s kým se kdo cítí dobře, ale jak se ten člověk chová k okolí, k ostatním lidem, jaké má morální hodnoty a vůbec jaký je to člověk. Néé, nejsem gay, ale přesto si myslím, že důležitý je především charakter toho kterého člověka. Potom nevidím žádný problém s uzákoněním svateb lidí stejného pohlaví, a při funkčnosti jejich vztahu i možnou adopci dítěte do společné péče. K filmu - moc přeslazené, naivní, americky přehnané - proto ode mne silnější 2. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

film o problematice jak přijmout když je někdo jinak sexuálně orientovaný a chce mít stejná práva jako heterosexuálové. na tomto filmu se mě obvlášt líbilo, jak mladý gay hrdě hlásí ke své orientaci a nic ho nezastaví, dobře, některé okamžiky byli trochu trapné, ale jinak to mělo svůj smysl, děj také fajn, jen jsem očekávala od tohoto filmu více, trochu zklamání, ale určitě tohle není špatný film, příjemný film ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tato ne moc vtipná komedie nás staví před moderní problém. A to, zda se přiklonit či odklonit ke sňatkům homosexuálních párů. Zde je to vystavěno tak, že tvůrci se spíš přiklánějí pro ano. Takže shrnuto: tato problematika (jako tisíce jiných problematik) se dá nastínit v různých typech filmů. Zde jde o komedii, takže logicky je toto téma trochu odlehčené. Nemohu se ale ubránit pocitu, že tvůrci nás tlačí do jednoznačného stanoviska, které jsem uvedl výše. Myslím si ale, že každý tvůrce dává do filmu něco ze sebe, ze svých názorů. Z toho důvodu jim tento film neupírám. Osobně mám názor trochu jiný. Jsem vůči homosexuálům tolerantní, oficiální sňatky bych jim ale nepovolil. Podle mého názoru je to něco, co je proti elementárnímu sociálnu lidského druhu. Nicméně problémy homosexuálů chápu. Nebudu se v tom ale dál rozpitvávat, protože i tato komedie se v tom příliš nepitvala. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přeslazené. 1) Chvílemi ponudnělé, ale jinak fajn. Zobrazená solidarita pochází z říše snů. 2) 43letý John Stamos (hlavní postava Shell) je na svůj věk pěkný kluk. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama