Reklama

Reklama

Cillian Murphy miluje filmy. Do jeho života náhle vstoupila Lucy Liu a dostala ho do situací, které si nejednou vysnil. Zvládne je ve skutečném životě?  Málokdo miluje film a klasické detektivky tak, jako Neil. Je to tak trochu magor, vlastní malou prodejnu videokazet a svůj čas tráví nejčastěji ve společnosti drsných soukromých detektivů, kteří řeší nevyřešitelné případy, střílí padouchy a nakonec vždycky dostanou tu nejkrásnější herečku, co se ve filmu objeví. Neilovi tohle ke spokojenosti stačí, avšak jeho život se brzy razantně změní. Seznámí se totiž s Violet, která vypadá a chová se jako typická filmová femme fatale. A není to žádná náhoda. Neil se náhle octne uprostřed událostí, ve kterých jde o krk a on zjišťuje, že mít nakoukaný Hluboký spánek a Maltézského sokola nestačí. Ale na druhou stranu být ve středu dění "svého oblíbeného žánru" také není k zahození. (North Video)

(více)

Recenze (44)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé vidím Cilliana v romantické komedii a kupodivu mu to i docela sedlo. Dějově to je taková klasická, ničím výjimečná romantická komedie zasazená do trochu nerdského prostředí. Hlavní postava mi trochu připomínala seriálového Chucka, ale ten byl jak o něco vtipnější, tak i o něco romantičtější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Půlku svýho času pročumíš na pitomý filmy a druhou půlku se chováš jako puberťák." Tak taková slova vyžadují tvrdý rozchod a ten se Neilovi skutečně povedl. A příchod poťouchlé Violet trpící nudofóbií taky nebyl špatný. Ta holka se mi prostě líbila a až jednou budu chtít vykonat pomstu na konkurenci, nechat se honit holohlavým polským houslistou nebo být vypuštěn nahý na rogalu, tak si taky něco podobného pořídím. Jenže já už mám rád svůj klid, takže se raději s podobnou rošťandou pobavím přes obrazovku a budu snít o tom, jaké by to bylo, kdyby ... ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Příjemný Cillian Murphy a roztomilá Lucy. Špioni a biják jsou milá komedie (romantická), která stále překvapuje. Cilliana jsem konečně viděla v jiné roli než psychopata a velmi mu to sedlo. Lucy na 40 a něco rozhodně nevypadá. Film z filmového prostředí, s klasickými filmovými záběry (onen výslech v Neilově kanceláři..). Špioni jsou opravdu nenáročnou komedií, která rozhodně pobaví. Velmi příjemných devadesát minut vyměňuji za mile překvapených 65%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá romantická komedie, která předčí očekávání snad ze všech směrů. Centrem dění je nesmělý obyčejný mladík pracující ve videopůjčovně, s jehož životem pěkně zamává mladá, roztržitá a vůbec poněkud až přehnaně divoká dívka. Když se objeví, začnou se skutečně dít věci. Charakterově naprosto odlišní lidé snažící si k sobě najít cestu. Klasická šablona romantických příběhů však ani omylem použitá není. V hlavních rolích Cillian Murphy coby trouba k pohledání a Lucy Liu, která se tu jako obvykle dobře vyřádila a je na ní vidět, že jí to bavilo. Ne, o filmovou pecku se v žádném případě nejedná. Jedná se o obyčejný jednoduchý film, takříc jen tak na zkouknutí a to je vše. Vyloženě filmový zážitek nepřinese, ale k lehčímu televiznímu pobavení postačí. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka s krásnou Lucy Liu, která je tady ohromně roztomilá. Taková role ji sedla. Představitele mužského hlavního hrdiny neznám, ale vypadá jako Paolo Maldini (rósonéri!). Námět je parádní. Z těch situací do kterých ho dostávala, bych měl nejspíš infarkt. Bavil jsem se ale od začátku až do konce a 9/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Anglický názov filmu je prevzatý z piesne od Elvisa Costella z jeho debutového albumu "My Aim Is True" z roku 1977. (Smok)

Reklama

Reklama