Reklama

Reklama

Cillian Murphy miluje filmy. Do jeho života náhle vstoupila Lucy Liu a dostala ho do situací, které si nejednou vysnil. Zvládne je ve skutečném životě?  Málokdo miluje film a klasické detektivky tak, jako Neil. Je to tak trochu magor, vlastní malou prodejnu videokazet a svůj čas tráví nejčastěji ve společnosti drsných soukromých detektivů, kteří řeší nevyřešitelné případy, střílí padouchy a nakonec vždycky dostanou tu nejkrásnější herečku, co se ve filmu objeví. Neilovi tohle ke spokojenosti stačí, avšak jeho život se brzy razantně změní. Seznámí se totiž s Violet, která vypadá a chová se jako typická filmová femme fatale. A není to žádná náhoda. Neil se náhle octne uprostřed událostí, ve kterých jde o krk a on zjišťuje, že mít nakoukaný Hluboký spánek a Maltézského sokola nestačí. Ale na druhou stranu být ve středu dění "svého oblíbeného žánru" také není k zahození. (North Video)

(více)

Recenze (44)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Půlku svýho času pročumíš na pitomý filmy a druhou půlku se chováš jako puberťák." Tak taková slova vyžadují tvrdý rozchod a ten se Neilovi skutečně povedl. A příchod poťouchlé Violet trpící nudofóbií taky nebyl špatný. Ta holka se mi prostě líbila a až jednou budu chtít vykonat pomstu na konkurenci, nechat se honit holohlavým polským houslistou nebo být vypuštěn nahý na rogalu, tak si taky něco podobného pořídím. Jenže já už mám rád svůj klid, takže se raději s podobnou rošťandou pobavím přes obrazovku a budu snít o tom, jaké by to bylo, kdyby ... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film lehce oscilující mezi komedií, romancí a nepatrným nádechem mysteriózního thrilleru je především poctou kinematografii jako takové, poněkud připomíná Gondryho povedenější Prosíme přetočte. Lucy Liu zde představuje Violet, jakousi femme fatale majitele malé lokální videopůjčovny Neila. Skrze Violetiny výmysly a "kanadské žertíky", kterými testuje Neilovu trpělivost, film tenduje k různým typickým hollywoodským žánrům, ať už je to western, romance, groteska a dalším jako např. film-noir, hudební film či detektivka. Sami o sobě jsou herci Lucy Liu a zejména Cillian Murphy velmi dobří, nicméně to mezi nimi ve filmu příliš nefunguje a konec se mi jeví jako příliš useknutý a otevřený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tihle dva jsou trochu mimo, ale evidentně jim to nevadí. Žijí si své obyčejné životy, až je osud svede dohromady. Zakřiknutý cynik posedlý do filmů a pošahaná dračice se po řadě peripetií začnou solidně doplňovat. A není úplně od věci být u toho.. Určitě zajímavý scénář to jest, jenže dialogy postrádají trošku té šťavy (á la Kevin Smith a jeho plácání o filmech), která by úroveň několika scén pozvedla. V mnoha momentech nám ale duo Murphy – Liu předkládá pestrý koktejl plný osvěžujících chutí.. a to není tak úplně málo!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Silno romantická, slabo zábavná "komédia", ktorá vyzerá, že ju nakrútili len kvôli popkultúrnym odkazom a kvôli paradoxnému súzneniu medzi oslavou starých filmov a "vznešenou" myšlienkou, že človek má dobrodružstvá žiť, a nie ich sledovať na obrazovke televízora. To všetko na pozadí sladkobôľnej mladej lásky. Uf. Myslím, že tento film bol spravený pre výrazne nižšiu vekovú kategóriu, než je tá moja. Chcete podobný námet o bláznivých filmových geekoch s oveľa lepším spracovaním? Be kind rewind. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka. Cillian Murphy jako geek z videopůjčovny, co žere filmy. A Lucy Liu jako holka, která mu může některé filmové zážitky přivodit na vlastní kůži. Ze začátku mi to připomínalo korejskou romantickou komedii – naivita, pozitivní náboj, asijský původ Lucy. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 3 | akce 3 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nadpriemerná komédia s Lucy Liu vyzerajúcou tak na polovicu reálneho veku. Celá tá hravosť, ktorou dostávala svojho priateľa do dosť nepríjemných situácií jej skvele pristane. Prostredie videopožičovne béčkových titulov je tiež silne zaujímavé, proste oddychovka ako má byť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem překvapení. Vůbec jsem si neuměl představit jak Murphy spolu s Liu to dají do hromady, a nakonec to dobře dopadlo. Herci hrají dobře, ostatní ujdou. Škoda že příběh je takový jalový, tedy ne špatný ale některé pasáže byly šíleně klišoidní. Soter udělal své řemeslo kvalitně, ale příště prosím více přitlači na pilu. Ale i tak slabé 4*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Lehká, neinvazivní romance. Úsměvná. Cillian Murphy je hrozně zvláštní a zajímavý herec, mám ho rád, ale celý tenhle film táhne a drží pouze skvělá a rozkošná Lucy Liu. 2.5* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka s krásnou Lucy Liu, která je tady ohromně roztomilá. Taková role ji sedla. Představitele mužského hlavního hrdiny neznám, ale vypadá jako Paolo Maldini (rósonéri!). Námět je parádní. Z těch situací do kterých ho dostávala, bych měl nejspíš infarkt. Bavil jsem se ale od začátku až do konce a 9/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka o jednom filmovém fajnšmekrovi a jedné slečně, která trpí alergií na nudu. Četné odkazy, celý ten svět "rodinné" videopůjčovny, několik povedených žertů, které Violet na Neila přichystala, a krátká stopáž, posouvají snímek z průměru, směrem k příjemné zábavě. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé vidím Cilliana v romantické komedii a kupodivu mu to i docela sedlo. Dějově to je taková klasická, ničím výjimečná romantická komedie zasazená do trochu nerdského prostředí. Hlavní postava mi trochu připomínala seriálového Chucka, ale ten byl jak o něco vtipnější, tak i o něco romantičtější. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak se bránili být klišé filmem, až se jim to zvrhlo v pinponkové utkání Laska vs. Svoboda, ve kterém si Lucy Liu neumí vybrat stranu. Hmm.. Celkově stojí scénář za houby a nic tomu nepomůže. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Film má jednoznačne niečo do seba, pretože filmový humor mi nie je cudzí a tak som sa na tom primerane bavil..Lucy Liu ako trafená kočka stojí za to a dokonca aj Cilian Murphy je dosť znesiteľný...celkovo dosť slušná komédia ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

31letý Cillian Murphy byl důvodem, proč jsem se na film podíval a ukázalo se, že jiný důvod tu není. Dobrý námět doslova trpí fádním zpracováním. Filmu chybí konec i pointa. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, ještě ne bláznivá, ale už trochu za vlasy přitažená a samozřejmě romantická. Zpočátku postavy (hlavně Murphy) nepůsobí úplně sympaticky, to se ale srovná a nakonec se jim dá fandit. K uvěření toho moc není, ale asi k tomu není kdovíjaký důvod. Solidní tři hvězdičky — pro mě je však na Lucy Liu i v jejích čtyřiceti tak potěšující pohled, že jsem si to kvůli ní užil mnohem víc. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Příjemný Cillian Murphy a roztomilá Lucy. Špioni a biják jsou milá komedie (romantická), která stále překvapuje. Cilliana jsem konečně viděla v jiné roli než psychopata a velmi mu to sedlo. Lucy na 40 a něco rozhodně nevypadá. Film z filmového prostředí, s klasickými filmovými záběry (onen výslech v Neilově kanceláři..). Špioni jsou opravdu nenáročnou komedií, která rozhodně pobaví. Velmi příjemných devadesát minut vyměňuji za mile překvapených 65%. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Film zacina tym, ze Lucy Liu vrati dopoly pozretu kazetu do pozicovne, pretoze ona vlastne nerada pozera filmy. Ja pozeram rad filmy, ale Spionov a bijak som tiez pozrel len do polovice. ()

Reklama

Reklama