Reklama

Reklama

Cillian Murphy miluje filmy. Do jeho života náhle vstoupila Lucy Liu a dostala ho do situací, které si nejednou vysnil. Zvládne je ve skutečném životě?  Málokdo miluje film a klasické detektivky tak, jako Neil. Je to tak trochu magor, vlastní malou prodejnu videokazet a svůj čas tráví nejčastěji ve společnosti drsných soukromých detektivů, kteří řeší nevyřešitelné případy, střílí padouchy a nakonec vždycky dostanou tu nejkrásnější herečku, co se ve filmu objeví. Neilovi tohle ke spokojenosti stačí, avšak jeho život se brzy razantně změní. Seznámí se totiž s Violet, která vypadá a chová se jako typická filmová femme fatale. A není to žádná náhoda. Neil se náhle octne uprostřed událostí, ve kterých jde o krk a on zjišťuje, že mít nakoukaný Hluboký spánek a Maltézského sokola nestačí. Ale na druhou stranu být ve středu dění "svého oblíbeného žánru" také není k zahození. (North Video)

(více)

Recenze (44)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film lehce oscilující mezi komedií, romancí a nepatrným nádechem mysteriózního thrilleru je především poctou kinematografii jako takové, poněkud připomíná Gondryho povedenější Prosíme přetočte. Lucy Liu zde představuje Violet, jakousi femme fatale majitele malé lokální videopůjčovny Neila. Skrze Violetiny výmysly a "kanadské žertíky", kterými testuje Neilovu trpělivost, film tenduje k různým typickým hollywoodským žánrům, ať už je to western, romance, groteska a dalším jako např. film-noir, hudební film či detektivka. Sami o sobě jsou herci Lucy Liu a zejména Cillian Murphy velmi dobří, nicméně to mezi nimi ve filmu příliš nefunguje a konec se mi jeví jako příliš useknutý a otevřený. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Neil má svoji videopůjčovnu a zálibu ve filmech noir, podle čehož také vypadá televizní reklama na ni. Jenže ve filmech noir má hrdina svoji femme fatale, ta Neilovi zatím chybí. Protože předstírá-li jedna taková své nadšení z filmu, jako je Sedmá pečeť, samozřejmě nemůže být osudovou, to dá rozum. Jednoho dne se objeví Violet, která Neilovi řádně nakopne život, z jeho pohledu až příliš, tedy možná. Výborný námět plný odkazů na všeobecně méně známé filmy. Škoda však, že nedostal tvrdší zpracování, jenž by k tématu sedlo více, než zbytečné idealizování. Lucy Liu a Cillian Murphy jsou jednotlivě fajn, nemám však pocit, že by byla mezi nimi nějaká větší chemie, za což svým způsobem může i zbytečně rychlý závěr. Film má pohodové tempo, oni se postupně sbližují a zase oddalují. Na závěr přijde prozření, na které už pocitově není čas, tak se naseká několik rychlých scén a je konec. Je to škoda, naštěstí jsou tu však ty jednotlivé scény, jako hovory v půjčovně, nebo Violet připravující Neilovi nejedno "utrpení". Takovou femme fatale raději nepotkat, stejně jako holohlavé polské houslisty. 70% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Silno romantická, slabo zábavná "komédia", ktorá vyzerá, že ju nakrútili len kvôli popkultúrnym odkazom a kvôli paradoxnému súzneniu medzi oslavou starých filmov a "vznešenou" myšlienkou, že človek má dobrodružstvá žiť, a nie ich sledovať na obrazovke televízora. To všetko na pozadí sladkobôľnej mladej lásky. Uf. Myslím, že tento film bol spravený pre výrazne nižšiu vekovú kategóriu, než je tá moja. Chcete podobný námet o bláznivých filmových geekoch s oveľa lepším spracovaním? Be kind rewind. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, ještě ne bláznivá, ale už trochu za vlasy přitažená a samozřejmě romantická. Zpočátku postavy (hlavně Murphy) nepůsobí úplně sympaticky, to se ale srovná a nakonec se jim dá fandit. K uvěření toho moc není, ale asi k tomu není kdovíjaký důvod. Solidní tři hvězdičky — pro mě je však na Lucy Liu i v jejích čtyřiceti tak potěšující pohled, že jsem si to kvůli ní užil mnohem víc. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pestrá romantická komedie, která skoro každého musí pobavit dvojicí ckvělých postav. Asi výraznější je Lucy Liu jako dost pošahaná holčina, od které nikdy nevíte co čekat. Druhá a pod povrchem zajímavější je postava Ciliana Murphyho. Ten coby majitel zastrčené vydeopůjčovny proplouvá životem za pomoci svých přátel, kteří nepatří mezi společenské špičky, a starých, často i béčkových, filmů. Jeho postava je kouzelně cynická a když se střetne s okouzlující Violet sklouzává k normálnosti, aby nakonec zjistil, že v té pošahanosti je vlastně stejný jako ona, a že k sobě patří. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Anglický názov filmu je prevzatý z piesne od Elvisa Costella z jeho debutového albumu "My Aim Is True" z roku 1977. (Smok)

Reklama

Reklama