Reklama

Reklama

VOD (1)

Příliš bujná fantazie dvanáctileté "budoucí spisovatelky" Briony Tallisové odstartuje tragický příběh, který nenapravitelně změní osudy tří lidí. Vinou vlastní nezralosti a série nedorozumění nařkne mladého zahradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) ze znásilnění nezletilé sestřenice. Nadaný chlapec, který původně mířil na lékařskou fakultu, končí ve vězení. Toto obvinění ale ničí život i její sestře Cecilii (Keira Knightley), která Robbieho bezhlavě milovala. Když si záhy už o něco starší Briony (Romola Garai) uvědomí, co napáchala, je už pozdě. Cecilia zavrhla celou rodinu v čele s ní a odstěhovala se do Londýna, kde se živí jako zdravotní sestra. Robbie výměnou za zkrácení trestu narukoval do armády a ve Francii se snaží zastavit postupující Němce. Briony na cestě za vykoupením nastoupí do ošetřovatelského kursu a díky utrpení, které kolem sebe dennodenně vidí, konečně dospívá. S tím souvisí i rozhodnutí postavit se svým dvěma obětem tváří v tvář a respektovat jakýkoli trest. Možná se tím očistí, možná to ale na vykoupení nebude stačit. Možná to ani nestihne, protože Londýn se připravuje na masivní bombardování. Možná všechny tři čeká úplně jiný konec. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 284)

chalp 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel dať tri za celkom podarený koniec, ale jednoducho v kontraste s tou hodinu a pol dlhou nudou to nedokážem.Nemôžem si pomôcť, ale fakt nemám rád keď chce niekto z hodinového scenára nasilu vymasturbovať dve uťahané wanna be emociálne hodiny.Na oscara treba inač. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobne perfektnou predlohou mi už dlho chýbali. Pokánie malo perfektný obsah tak som po ňom siahol i keď podobné filmy vôbec nemusím. Musím uznať že som nejaký film opäť podcenil pretože Atonement bola skvelá sonda do ľudskej osobnosti a hlavne k zlým vlastnostiam ľudskej nátury. K postavám som si našiel taký silný vzťah že som sa až tešil s toho ako vnútorne to malé dievča trpelo. Viem viem ani ja niesom dokonalý :P. 75% ()

Nexík 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Po všech těch opěvných komentářích, co jsem si zde četl, jsem čekal naprostou bombu ve stylu Titanicu nebo Cold Mountain. Nebýt dokonalé kamery (opravdu oscarová), dechberoucího závěru a opět dokonalé Saoirse, byl by můj verdikt na 3 hvězdičky. Tím neříkám, že je to pouze průměrný film, ale za srdce mě nějak extra nechytil. Rozhodně bych si ho ale klidně zopakoval. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, soundtrack, herci, krásná kamera. Keira je okouzlující jako vždycky, James ztělesněním utrpení a Briony budete ze srdce nenávidět. Oproti knize, která spíše nudí svým rozvleklým vyprávěním, nádhera. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Při filmu Pokání u mě nedošlo k pokakání (ani na konci), jak si asi režisér přál... Ale, přiznávám, že jsem se na to díval jenom kvůli Keiře, protože filmy z tohoto období jsem nikdy neměl rád. Abych to shrnul, začátek: nuda, prostředek: nuda, konec: zajímavá nuda. 66 % ()

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, krásně natočený, skvělí herci...ale něco tu chybělo. To něco, abych opravdu uvěřila. Musím říct, že neukápla jediná slza a to se mi moc často nestává. Přesto si myslím, že tři hvězdy si takový film nezaslouží a nemohla bych je dát s čistým svědomím. Hodnotím proto hvězdami čtyřmi a třeba někdy v budoucnu mě Pokání zasáhne víc. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Díky za tento film. Konec zabolí - ano lidé často umírají sami, nešťastní a bez možnosti vysvětit, to co chtěli. Jen se o tom většinou netočí filmy. No Hollywood ending... ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

zaver a scena nalodovania britskeho expedicneho zboru v dunkerque su jednoznacne najlepsie. to je vsak k vyssiemu hodnoteniu tohto prilis rozvlacneho filmu nestaci. ()

Acrux 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy, kterou jsem zhltla takřka najednou, mám k filmové verzi Pokání ještě větší respekt. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

O tom, ako celoživotná láska môže vzniknúť a zaniknúť vďaka dvom jednoduchým okamihom. Celoživotná láska, ktorá je krásna. Ktorá potrebuje na prežitie viac úsilia, než zbytočných slov. Prinúti vás bojovať za to, na čom vám záleží. Vážiť si človeka, ktorého pri sebe máte. Ctiť spravodlivosť, pravdu. Niekto by povedal, že je to staromódne, ja hovorím, že by to malo byť výsadou aj súčasných vzťahov. Keira znova ako stvorená na tento typ postavy, James očarujúci v každom momente. Veľmi oceňujem pôsobivú scénu s vojakmi na pláži, je vskutku bravúrne zvládnutá!!! ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Nádherně lyrický film s úžasnou hudbou a perfektními hereckými výkony. Je sice dojímavý, ale zřejmě hodně sofistikovaným způsobem, když rozplakal i takového cynika jako jsem já. A dokonce dvakrát. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Focus Features | Hm. Nie že by ma to nebavilo. Pri takej kreatívnej kamere (päťminútový záber bez strihu), krásnej hudbe a dvoch hlavných, ultrasympatických hlavných hrdinoch sa zdalo, že tento film bude dokonalosť. Lenže nie je. Pri takejto až mierne banálnej zápletke to na mňa proste až tak dobre nefungovalo a nehovorím, že som stred filmu trocha prezíval. Potenciál bol obrovský, mohla z toho byť idylická romantická melodráma s horou emócii. Nedopadlo. | Hodnotenie: 6/10 | ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak po filmu Pride and Prejudice, který jsem viděl včera, jsem si dnes dal další Wrightův kousek Atonement. A mám podobný problém - všecko se jeví jako dokonalé (příběh, kamera, herci, výprava, střih, zvuk,...), ale mě to prostě až tak nebere, působí to na mě chladně. Čekal jsem, že budu do příběhu vtažen daleko více, dvojici budu fandit od začátku až do konce a v případě, že to dopadne špatně (nebo vlastně i dobře), uroním možná i nějakou tu slzu... Škoda, nestalo se. Lepší 3 hvězdičky. ()

Siriuss 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně, za rok 2007 snímek číslo jedna!!!(alespoň z toho co jsem měl tu možnost letos vidět a že toho nebylo málo!) Moc tomuto filmu fandím i v Oscarovém klání. Pro mě jasný favorit jako Nej... (5.2.2008). S odstupem času a po opětovném shlédnutí se tento snímek pohodlně usadil v mojí top dvacítce. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Tak po neopravnene prehanych ocakavaniach prislo na lamanie chleba a... Sklamanie ako vzdy. Mozno by nebolo zle niekedy pripravit trailer do podoby, ked nebude cely svet od filmu ocakavat citove pristatie na Marse ale to by sme sa nemohli bavit aj o peniazoch. Vizualisticky nádherné dielo bez vnutornej hlbky (aspon som ju nezaregistroval), ktore by dokazalo divaka citovo vyzmykat. Scenar nie je uplne dotiahnuty co asi vysvetluje moje sklamanie z konca. Citove (skoro)prazdno, prebite obrovskym snazenim sa hercov nedokaze nahradit pocit straty potencionalu tohto od zaciatku do zlateho obalu zabaleneho filmu o laske. Uznavam ze posledny rok som lepsiu romancu asi nevidel, technicke kvality a obzvlast nadpriemerna hudba (aj ked chyba v tych najlepsich slzopudnych momentoch) su bez debaty ale na plne hodnotenie tomu nieco chyba. Mozno sa na to treba pozriet este raz a mozno vymenit vychrtlinu Keiru za Kate Winslet. Vyborny komentar = -dRaGoN-78% ()

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Keira jede do Ruska

Keira jede do Ruska

21.11.2010

Po včerejším Lincolnovi tady máme další sázku na oscarovou jistotu. Po Pýše a předsudku a Pokání bude režisér Joe Wright (brzy uvidíme jeho akční thriller Hanna) opět spolupracovat s Keirou Knightley… (více)

Franco amputuje, Ronanová střílí

Franco amputuje, Ronanová střílí

08.01.2010

Oscaroví britští tvůrci Danny Boyle a Joe Wright obsadili hlavní role svých příštích filmů. Boyle začne v březnu natáčet drama 127 Hours, které je skutečným příběhem horolezce Arona Ralstona. Na toho… (více)

Reklama

Reklama