Reklama

Reklama

VOD (1)

Příliš bujná fantazie dvanáctileté "budoucí spisovatelky" Briony Tallisové odstartuje tragický příběh, který nenapravitelně změní osudy tří lidí. Vinou vlastní nezralosti a série nedorozumění nařkne mladého zahradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) ze znásilnění nezletilé sestřenice. Nadaný chlapec, který původně mířil na lékařskou fakultu, končí ve vězení. Toto obvinění ale ničí život i její sestře Cecilii (Keira Knightley), která Robbieho bezhlavě milovala. Když si záhy už o něco starší Briony (Romola Garai) uvědomí, co napáchala, je už pozdě. Cecilia zavrhla celou rodinu v čele s ní a odstěhovala se do Londýna, kde se živí jako zdravotní sestra. Robbie výměnou za zkrácení trestu narukoval do armády a ve Francii se snaží zastavit postupující Němce. Briony na cestě za vykoupením nastoupí do ošetřovatelského kursu a díky utrpení, které kolem sebe dennodenně vidí, konečně dospívá. S tím souvisí i rozhodnutí postavit se svým dvěma obětem tváří v tvář a respektovat jakýkoli trest. Možná se tím očistí, možná to ale na vykoupení nebude stačit. Možná to ani nestihne, protože Londýn se připravuje na masivní bombardování. Možná všechny tři čeká úplně jiný konec. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 284)

Týnidlo 

všechny recenze uživatele

Úžasný McAvoy. Jeho zahradníček nezatížen starostmi, poté nevinný vězeň-voják držící hlavu hrdě vztyčenou, přesto však na pokraji zlomení ducha a (jak zde již bylo zmiňováno) jeho 5minutová jednozáběrová linie na pobřeží, čekající na... (lodě/chlast/tu správnou hymnu/..), stále však doufající v dobrý konec s Knightley - který ho odděluje od toho pomysleného kraje propasti. Kamera je brilantní a střihy (dalo by se říct i) retrospektivní dodávají filmu šmrnc. A zelené šaty Knightley jsou prostě úchvatné:). ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Být děvče dám stoprocentně pět hvězd. Krásný příběh, úžasná muzika, skvělé herecké výkony. Děkuji a DOPORUČUJI ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Krásné, krásně smutné, smutně krásné... od začátku až (téměř) do konce úžasný film. Bylo mi líto osudů hlavních postav a zároveň to bylo asi poprvé, co jsem si z celé duše přála šťastný konec. James McAvoy a Keira Kneightley jsou spolu báječní. Tento snímek se mi vryl pod kůži jako málokterý. Jediné, co bych trochu pohanila je snad až příliš násilný epilog. Na druhou stranu 5-ti minutový záběr na pláži byl téměř bezchybný - střílení koní, beznaděj a zoufalství. Ještě hooodně dlouho budu na tento film vzpomínat! ()

Leonora 

všechny recenze uživatele

Mladá Saroise i McAvoy byli prostě skvělí, ikdyž celkový dojem trochu kazila prostřední Briony coby herecky naprosto rozplizlá, celkově to nebylo vůbec špatné koukání. No a příběh... Myslím, že je to opravdu zajímavý pohled na to, jak se dá když už ne odčinit chyba, tak aspoň utišit vlastní svědomí. Líbilo se mi prolínání časových linií z pohledu různých postav, jako scéna u kašny - hodně, hodně dobré. Takže, proč nedám pět? Ani nevím, asi to nějak nešlo na dřeň, jak jsem si v posledních letech možná trochu zvykla. A že mohlo, o tom není pochyb. ()

Sagisia 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí. A konec, odehrávající se na Cuckmere Haven a Seven Sisters, to je prosím srdcová záležitost. Když jsem tam totiž byla, říkala jsem si, že až budu velká, budu v těch domech bydlet. Tak asi už jsou trochu obsazený, no. ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý príbeh o láske, ktorá je skôr ukončená ako je naplno prežitá. Robbie odchádza do väzenia kvôli výpovedi mladej dievčiny Briony. Cecilia, ktorá miluje Robbieho to nemôže zniesť a tak odchádza do Londýna pracovať do nemocnice. Robbie je prepustený z väzenia a odchádza na vojnu. Medzitým plynie čas a mladá Briona na vojnovom pozadí plnom utrpenia dospieva a postupne si uvedomuje čo spôsobila. Brilliant and epic. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Drsné. Ale takový je život. Lež a její následky. Hrůzy války. Pokání jinak. Hergot, nevím, co napsat... Ale nejvíc se mi vryla do paměti ta předlouhá scéna z válečného pobřeží, točená na jeden záběr. Ale bohužel negativní pocity ze zápletky filmu převažují - to ale není jeho chyba, ale moje. Souhlasím s Djkomou, že ta hloupá holka moc dobře ví, co dělá. (Na druhou stranu naivita a samoúčelnost motivu předání/záměny vzkazu pro Cecílii přímo volá do nebe.) Lítost každopádně přišla příliš pozdě. Konec filmu je překvapivý, ale nepřesvědčil. Palec nahoru hlavně za několik působivých válečných scén a za skvělé herectví Jamese McAvoye. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

To člověk pozná, když se něco povede. Toto se zatraceně povedlo, ostatně stejně jako Pýcha a předsudek. Podobné kvality vidíme jen pomálu v posledních letech. Doporučuji rozhodně k vidění!!! ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Chytře natočená, výborně strukturovaná romance, která naštěstí nikdy nesklouzne ke kýči (i když někdy k tomu má sakra blízko). Co hlavně zaujme, je poskládání jednotlivých rovin do výsledné vybroušené mozaiky. 80% ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Opätovne videné a stále to nestráca na kráse. I keď sa hovorí, že v láske je všetko dovolené, nie vždy je to správne. ()

Maica 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem měla veliká očekávání. Námět byl skvělý, obsazení (povětšinou) taky. Ale s něčím jsem se nedokázala srovnat. Záběry na detail by byly příjemným oživením, kdyby jich nebylo tolik. Skoky v čase mi zase až moc rozhodily děj. Taky chvíli trvalo, než jsem se do filmu "dostala", začátek byl pro mě až příliš rozvleklý. Naopak se mi moc líbil soundtrack (obzvláště využití psacího stroje), děsivá tíživost a trošku i surovost filmu. Přeci jen nutí člověka trochu přemýšlet. Zařadila bych snímek spíš k průměrným, ale pro mě ho o něco výš vytahuje účast Jamese McAvoye. :) ()

rezistence 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem o co jde. Byl jsem nadšený. Važně nadšený a dojmutý. Nevím, jestli mi někdo nesype estrogen ráno do čaje. Hrozně pěkně natočený film, nenudil jsem se ani vteřinu. Zdálo se mi, že to uteklo až moc rychle. A já si snad dám i tu knížní předlohu, kterou jsem své matce k Vánocům, haha. 90% ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Na konci vždycky brečím, i když to vím. Při prvním shlédnutí mě to úplně rozložilo. Jedna hvězda specielně za zelené večerní šaty. ()

Andik 

všechny recenze uživatele

Profesionálne je film urobený skvele a bezchybne, ale ja ako človek odkojený doslova na všetkých možných rozprávkových knížkach, kde dobro stále nakopalo zlo do zadku, tak v tomto Pokáni jednoducho nemôžem zniesť ako jeden ľudský hnus, zničil a zabil život dvom krásnym ľuďom. Ako kabalista však verím a som o tom presvedčený, že ich šťastie a nekončiaca vašnivá láska sa našli niekde inde mimo túto realitu a ja som šťastný ich šťastím. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film. Joe Wright tu předvedl, jak pevně umí držet otěže, a před jeho inovacemi, co do filmu přináší, smekám. Pak je tu samozřejmě mírně anorektická, ale jinak krásná Keira, a můj oblíbenec McAvoy. Tak co tomu sakra chybělo, že nejsem schopný dát plný počet ? Třeba jednou, až se ve mně film dostatečně uleží... ()

Guran odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Bože... takovádle s*ačka! To má být o lásce? Film je už hrozný od prvního záběru. Herci nezajímavý, hudbá žádná, scénář nepochopitelný a režisér zřejmě v křesle usínal. Opravdu hodně velká slátanina bez jediného kladného bodu. ()

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Keira jede do Ruska

Keira jede do Ruska

21.11.2010

Po včerejším Lincolnovi tady máme další sázku na oscarovou jistotu. Po Pýše a předsudku a Pokání bude režisér Joe Wright (brzy uvidíme jeho akční thriller Hanna) opět spolupracovat s Keirou Knightley… (více)

Franco amputuje, Ronanová střílí

Franco amputuje, Ronanová střílí

08.01.2010

Oscaroví britští tvůrci Danny Boyle a Joe Wright obsadili hlavní role svých příštích filmů. Boyle začne v březnu natáčet drama 127 Hours, které je skutečným příběhem horolezce Arona Ralstona. Na toho… (více)

Reklama

Reklama