Reklama

Reklama

VOD (1)

Příliš bujná fantazie dvanáctileté "budoucí spisovatelky" Briony Tallisové odstartuje tragický příběh, který nenapravitelně změní osudy tří lidí. Vinou vlastní nezralosti a série nedorozumění nařkne mladého zahradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) ze znásilnění nezletilé sestřenice. Nadaný chlapec, který původně mířil na lékařskou fakultu, končí ve vězení. Toto obvinění ale ničí život i její sestře Cecilii (Keira Knightley), která Robbieho bezhlavě milovala. Když si záhy už o něco starší Briony (Romola Garai) uvědomí, co napáchala, je už pozdě. Cecilia zavrhla celou rodinu v čele s ní a odstěhovala se do Londýna, kde se živí jako zdravotní sestra. Robbie výměnou za zkrácení trestu narukoval do armády a ve Francii se snaží zastavit postupující Němce. Briony na cestě za vykoupením nastoupí do ošetřovatelského kursu a díky utrpení, které kolem sebe dennodenně vidí, konečně dospívá. S tím souvisí i rozhodnutí postavit se svým dvěma obětem tváří v tvář a respektovat jakýkoli trest. Možná se tím očistí, možná to ale na vykoupení nebude stačit. Možná to ani nestihne, protože Londýn se připravuje na masivní bombardování. Možná všechny tři čeká úplně jiný konec. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 284)

Lucpro 

všechny recenze uživatele

Skvělé... skvělé herecké obsazení, skvělé zpracování celého příběhu, skvělá výprava, kostýmy, režie, kamera.... od začátku do konce mě film nepřestal udivovat a bavit. Můžu říct, že je to film, který klidně pustím ještě jednou a stejně jako poprvé, budu nadšená ze silného příběhu, z nečekaných sledů událostí a výkonů všech skvěle zvolených herců. Co dodat, prostě si to neváhejte pustit... ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že příběh je hodně silný a osudy postav jen tak nenechají nikoho chladným, vadí mi ale jakási rozpolcenost. Přišlo mi, že se dívám na tři různé filmy, které do sebe tak nějak nepasují, každý má jiné tempo a obzvlášť ten poslední, který dovysvětluje, jak přesně to bylo, bych si nejradši odpustila. Přišlo mi to podobné, jako když v televizi přepnete na jiný program. Tato nevyváženost celku mi hodně kazí dojem z celého filmu a nedokážu se přes ní přenést. Což je trochu škoda, protože ta první, předválečná část, je opravdu povedená, ale bohužel to je jen slibný začátek a dál to už je jen horší. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

WOW!!! Parádní až mistrovská filmařská práce. Joe Wright tady ukázal, že pro emoce nemusíte sahat k náročným trikům nebo kvantům textu, dokázal s pomocí skvělých hereckých výkonů a perfektního střihu dostat maximum emocí ze scén, kde nepadne ani jedno slovo. Vyprávění dospívající dívky, která ještě není schopná pochopit, co obnáší silné, vášnivé, milostné pouto rozpoutává nesmírně silný příběh křivého obvinění, nenaplněné lásky, války, snahy o odpuštění a závěrečné rozhřešení s velmi nečekanou poentou. A k tomu všemu Wrigt nepotřebuje žádná romantická klišé, která by takto silný příběh znehodnocovala. Keira i James jsou ve všech svých polohách opravdoví, uvěřitelní a jediný pohled jim stačí, abyste věděli, co se v nich právě odehrává. 95% ()

Zrcadleni 

všechny recenze uživatele

Všechno to bylo tak nějak jednoduše průhledné a konec byl jasný hned od začátku, ale způsob jakým byl celý příběh servírován je naprosto uchvacující a dokonalý. První film, kde jsem byl ohromen hudbou, kterou si budu pamatovat dlouho. James je klasický skvělý a Keira nechutně hubená, ale vše to do sebe zapadá a vyvolá to ve vás hněv, lásku i smutek. Pýcha a předsudek pro mě zůstává lepším. ()

Joveal 

všechny recenze uživatele

Kdosi v komentáři psal, že se Joe Wright zbavil jediného nedostatku a to zmatku ve svých postavách. Za to může ovšem poděkovat panu spisovateli Ianu McEwanovi, který ve své knize jedinečné osobnosti stvořil. Nic to nemění na faktu, že režisérská práce u tohoto filmu musí potěšit každého diváka. Výborné výkony (i mé neoblíbené Keiry) toto podtrhují. Jediné minusy, které musím shledat, byl mírný odklon od knižní předlohy (to ale chápu, protože některé věci se nedají jednoduše zfilmovat) a také ne vždy zcela jasné emocionální motivy činů jednotlivých postav. Každopádně se jedná o velmi nadprůměrnou adaptaci dokonalého literárního díla. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Tak prosté a přitom tak silné. Přiznám se, že mne v úvodu trochu rozladily flashbacky některých scén. Moc si na toto nepotrpím. Ale čím více se mne postavy dostávali pod kůži tím více jsem je vítal. Náš osud nemusí být napsán ve hvězdách, někdy ho stačí "nadatlovat" na psacím stroji. ()

Yenda66 

všechny recenze uživatele

Ze začátku skoro nudná story. Nevěděl jsem nic o tom, co přijde. A když to přišlo, to jsem pak téměř bez dechu sledoval až do konce. Výborný příběh, herci, kamera, hudba, architekt. A ten skvělý závěr... To byste měli určitě vidět. ()

ruza727 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma,ze tento film ma take vysoke hodnotenie.Na mna posobil dost monotonne,a len chvilkami sa zdalo,ze to o niecom ozajstnom je.Inak skvele obsadenie a pekne prostredie na zaciatku. ()

SpanishFairy 

všechny recenze uživatele

Nejnádhernější a nejtragičtější film, co jsem kdy viděla. Skvěle napsaný, skvěle natočený a skvěle sestříhaný. Film, který se nedá s ničím srovnávat. 100%, které nedostane žádný jiný film. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Dej mimo jine pripomina i onu valecnou epizodu z ustupu spojencu z Francie, pred jejim obsazenim nacisty... FIlm je vskutku zajimavy ve vsech rovinach, snad jen tu obcasnou loudavou kameru bych popohnal, a finale, jako uvedeni vseho na pravou miru - to je duvod, proc jsem nedal plny pocet, nejak se mi tim to predchozi kouzlo vytratilo, vzdyt ty sceny tam mohly byt bez te "fikce" se setkanim v Londyne a vse by vyznelo stejne verne a realisticky... ()

mg6683 

všechny recenze uživatele

Fantastická atmosféra, strih, kamera, o Jamesovi McAvoyovi ani nehovorim... Ale strhavam jednu hviezdicku kvoli roztriestenosti deja, pokial sa clovek plne nesustredil, lahko sa v deji stratil. Na druhu stranu vsak velmi zaujimavy pribeh a priznavam, ze dorozpravanie pribehu a odhalenie skutocnych osudov ma dostalo a uronila som viac ako jednu slzu.... a opat skvela hudba od Daria Marianelliho to cele iba podciarkla :o) ()

Bukvicka 

všechny recenze uživatele

Romantické a dramatické filmy jsem nikdy neměla ráda, vždy se mi zdálo, že je vše o tom samém. A poté najednou objevím Joa Wrighta a jeho filmy. Po shlédnutí Pýcha a předsudek, jsem neváhala a začala shánět Pokání. Žádný film, který jsem doposud viděla, na mě takto nezapůsobil. Dojemný a dokonale promyšlený příběh, úžasné zpracování (hlavně scéna ve vojenském táboře na pláži). Keira Knightley a James McAvoy provedli podle mně bezchybné herecké výkony ...těším se, až si to celé budu moci zopakovat ()

brano921 

všechny recenze uživatele

Tento film má veľké množstvo kladov, dôvodov, prečo si ho pozrieť, nájsť si tie 2 hodinky času: 1. Určite herecké obsadenie. Keira konečne dostala poriadnu úlohu /Pride and Prejudice určite nebude jej najlepší film, aj keď bola nominovaná na Oscara/, James McAvoy, ktorého som do vzhliadnutia filmu nepoznala ma príjemne prekvapil /ešte lepší je v Poslednom škótskom kráľovi/, no a predstaviteľka 13-ročnej Briony, nominovaná aj na Oscara, bola neuveriteľná - reakcie mojich priateľov boli, že by ju najradšej uškrtili a viac-menej celý film na ňu nadávali, a to fajn, lebo herec, ktorý vyvoláva takéto emócie, podal naozaj skvelý výkon. No a nakoniec nezaostáva ani Romola Garai, 18-ročná Briony, ktorá vie nie len hriešne dobre tancovať, ale aj hrať. 2. Hudba - čo si mysleli aj v oscarovej komisii. Motív písacieho stola tu teda ešte nebol, mne osobne sa páčila aj pieseň vojakov Elegy for Dunkirk v zálive, vyvolávala vo mne tú pravú vojenskú atmosféru. 3. Príbeh - kto nečítal knihu, bude prekvapený záverom, ktorý je skvele spravený, takže pri prvom pozeraní som naozaj bola v tom, že film skončí pre Cee a Robbieho dobre. 4. A na záver, keď sa to zhrnie, nám vychádza mimoriadne kvalitná dráma so všetkým, čo k nej patrí, ktorá vo vás vyvoláva najmä plač a hnev na Briony, bez ktorej by sa dej nevyvíjal takým negatívnym smerom. Čo dodať? Asi ste pochopili, že som Pokánim nadšená a nevidela som ho prvý, ani posledný raz. Ukrýva v sebe toľko krásneho citu menom láska, že sa oplatí pozrieť si ho viackrát. Aj keď nemáte radi filmy so zlým koncom. ()

petkac 

všechny recenze uživatele

jeden z nejsilnějších film co jsem viděla. Znovu smekám před hereckým výkonem Jamese McAvoye. Výborné zpracování jednoho z mnoha příběhů 2. světové války. Ikdyž jsem tušila jak to asi dopadne stejně mě ten konec dostal. A dostane mě pokaždé když se k tomuto filmu vracím. ()

endy.dot 

všechny recenze uživatele

Spojení Keiry a režiséra Joe Wrighta mě ještě nikdy nezklamalo a film Pokání je dalším důkazem! Nádherný příběh dvou mladých lidí, který končí bohužel tragickým osudem. Hudba a hlavně herecké výkony splnily své role na 100%... Klíčová postava je zde podle mého mladá dívka Briona a její fantazie, která pořádně zamíchá osudy hlavních postav ve filmu. Některé záběry působí docela hodně na psychiku, celkově si vás tenhle film vtáhne do sebe a donutí koukat až dokonce! ()

Verounek98 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se děj táhne, ale o to je film zajímavější a poutavější. Je skvěle využit střih, kdy se rázem ocitáme o několik let nazpět či dopředu. Příběh je originální, žádné klišé. ()

Isognomostom 

všechny recenze uživatele

Často jsem o Pokání slyšela a byla to spíše slova chvály. Před pár dny jsem film konečně viděla na vlastní oči a sice mě až tak neuchvátil, ale zároveň to nebylo žádné zklamání. Režisér měl šťastnou ruku při výběru herců - K. Knightley jako vždy překrásná, představitel Robbieho uvěřitelný, a ta malá blonďatá Briony - to byl velmi skvostně zahraný fracek :-) A jako bonus Benedict Cumberbatch. Konec filmu mě "rozsekal" - v tom je ta výhoda, když neznáte předlohu a včas zarazíte spoilery. Absolutně skvělý soundtrack, hlavně originální použití psacího stroje a dojímavý mužský vojenský sbor. Těším se za nějaký delší čas na opáčko. ()

behunka 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli jsem se za těch 123 minut nadechla. Po skončení filmu jsem neodcházela z kina během závěrečných titulků, ale v němém úžasu civěla na zatahující se oponu. A nebyla jsem sama. Opravdu krásný , dojemný příběh, nádherně sfilmovaný. Výjimečně lepší než kniha. James McAvoy je tak sladkej a kladnej. Prostě ho miluju. Můj TOP ()

cego94 

všechny recenze uživatele

Ač obvykle nesleduji podobné filmy a obvzlášt nemusím Keiru Knightley, tak mě téma Pokání donutilo se podívat. První polovinu čekám až dojde k provinění a když se konečně dočkám tak se mi zdálo, že se do toho tématu tvůrci na můj vkus moc nepustili. Navíc když přišel časový skok do současnosti tak jsem se ptal jestli si ze mě dělají srandu. Pak ale přiletěla cihla, která mě praštila do hlavy, protože konec byl naprosto ničivý a zdrcující. A tak jsem ještě deset minut po konci seděl a přemýšlel. Proč teda čtyři hvězdicky? Protože není snad v hlavní hrdince otištěn obraz nás samotných? Našeho zahrávání s fikcí a iluzí? Naší každodennosti? ()

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Keira jede do Ruska

Keira jede do Ruska

21.11.2010

Po včerejším Lincolnovi tady máme další sázku na oscarovou jistotu. Po Pýše a předsudku a Pokání bude režisér Joe Wright (brzy uvidíme jeho akční thriller Hanna) opět spolupracovat s Keirou Knightley… (více)

Franco amputuje, Ronanová střílí

Franco amputuje, Ronanová střílí

08.01.2010

Oscaroví britští tvůrci Danny Boyle a Joe Wright obsadili hlavní role svých příštích filmů. Boyle začne v březnu natáčet drama 127 Hours, které je skutečným příběhem horolezce Arona Ralstona. Na toho… (více)

Reklama

Reklama