Reklama

Reklama

VOD (1)

Příliš bujná fantazie dvanáctileté "budoucí spisovatelky" Briony Tallisové odstartuje tragický příběh, který nenapravitelně změní osudy tří lidí. Vinou vlastní nezralosti a série nedorozumění nařkne mladého zahradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) ze znásilnění nezletilé sestřenice. Nadaný chlapec, který původně mířil na lékařskou fakultu, končí ve vězení. Toto obvinění ale ničí život i její sestře Cecilii (Keira Knightley), která Robbieho bezhlavě milovala. Když si záhy už o něco starší Briony (Romola Garai) uvědomí, co napáchala, je už pozdě. Cecilia zavrhla celou rodinu v čele s ní a odstěhovala se do Londýna, kde se živí jako zdravotní sestra. Robbie výměnou za zkrácení trestu narukoval do armády a ve Francii se snaží zastavit postupující Němce. Briony na cestě za vykoupením nastoupí do ošetřovatelského kursu a díky utrpení, které kolem sebe dennodenně vidí, konečně dospívá. S tím souvisí i rozhodnutí postavit se svým dvěma obětem tváří v tvář a respektovat jakýkoli trest. Možná se tím očistí, možná to ale na vykoupení nebude stačit. Možná to ani nestihne, protože Londýn se připravuje na masivní bombardování. Možná všechny tři čeká úplně jiný konec. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 284)

katjaaa 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustila úplnou náhodou a nelituji. Málokdy se na jeden film dívám více jak jednou, ale tento jsem si pustila znovu hned druhý den,abych si ho pořádně vychutnala (poprvé začínal v tv ve 12 v noci). Popsala bych ho asi takto:Nádherné drama se skvělými hereckými výkony, úžasným soundtrackem a slzy do oči vhánějícím koncem. ()

Dan147258369 

všechny recenze uživatele

Co všechno může způsobit jedno křivé obvinění. Film mě zaujal hlavně myšlenkou, která ukazuje jak může jedna lež změnit život několika lidí a jak se člověk, který něco takové způsobil, cítí. Líbilo se mi překvapivé rozřešení na konci filmu. Napodruhé mám dojem z filmu ještě lepší - 4*-5*. ()

pallok 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, fantastická, oscarom ocenená muzika, výborné herecké výkony. Moje prvé stretnutie s Keirou, aj to dopadlo na jednotku - nekompromisne 5 hviezd! ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné malé holky, která už vlastně není malá holka, ale víc než cokoliv na světě by si přála jí být, aby mohla změnit to, čím zničila životy dvou mladých lidí, kteří udělali jedinou chybu - byli zamilovaní. Příběh o tom, jak závist, žárlivost a hloupost může nenávratně ovlivnit osud každého z nás. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Můžou tam být hezcí herci, dobrá hudba, kamera, ale když se nudíte, tak že to nedokoukáte, tak je to na ..., nebo max na 1* omlouvám se všem romantikům, ale pro mě obrovité zklamání!!!!!!!! ()

wodacka 

všechny recenze uživatele

Příliš smutný příběh, abych se někdy na celý film podívala s chutí znovu, ale krásně natočený. Pro oko diváka zážitek. ()

Vexilolog 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, pěkný film. Zpočátku jsem se trochu nudil, protože podle počtu hvězdiček jsem myslel, že film bude strhující od samého začátku (ten jsem ale nestihl a film sledoval asi od páté minuty). Závěr byl ale velice emotivně silný a na ten krátký záběr na vodu valící se do metra dlouho nezapomenu. Takže bych dal tak 8,8 bodů.. ()

aileen.bp 

všechny recenze uživatele

Výborný film, historické filmy patří k mým nejoblíbenějším a Keira Knightley jedna z hereček, které opravdu můžu, tudíž bylo téměř jasné, že mě si film získá. Představitelka malé Briony je neuvěřitelná a zdála se mi nejlepší ze všech představitelek Briony. A ten závěr- do teď přemýšlím, jestli se mi takové ukončení líbilo nebo ne. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Těkavé přebíhání od žánru k žánru působí dost rušivě.Milostná tragédie která z toho vzejde je dost obstojným kouskem.Bylo ale plno scén,které byly příliš zdlouhavé nebo jakoby odjinud. ()

fifin 

všechny recenze uživatele

Hezký a do detailů propracovaný příběh, solidní obsazení a výborný námět jsou největší přednosti tohoto filmu. Hudba a střih jsou také výborné, ale něco mi tam chybí. V první půlce jsem se trochu nudil, nebýt anglického přízvuku, možná bych ani nedával pozor. Moc hezký závěr to však vylepšil na plný počet bodů. ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Výborné. Nabité emocemi, ale ne v Hollywoodském stylu. Samotný příběh je zajímavý, jeho umístění do předválečné, následně válečné a samotném závěru do současné doby je osvěžující. Vlastně ani netušíte, čí je to příběh. Ale vše funguje báječně. Výhal jsem mezi 4 a 5*, nakonec jsem přidal. ()

cipLenka 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě s sebou nestrhl. V úvodní části na důležité momenty a zvraty bohatý jeden den, kdy se stane v podstatě všechno, co si lze v romanci představit. Roztříštěný děj a přeskakování v čase mě prostě nedonutily nechat se strhnout vlnou citů, která měla diváky zavalit. Po vizuální stránce je to podařené dílo, pro mě ale v podstatě prázdné. ()

janejudyjune 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mě překvapilo, že hlavní postavou není Keira Knightley, která je všude na plakátech, ale dívka mnohem mladší a v té době neznámá. První část mě bavila. Scény z války nebyly špatné, ale už trochu nudily. Konec mi přišel nepatřičný - pokání v mém případě by vypadalo jinak. Trochu ubrečené, ale ku podivu mě to zaujalo. Asi bych to nemusela vidět znovu, ale patří k těm lepším filmům - rozhodně! ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Opravdové nadšení, kterého jsem se po shlédnutí filmu stal obětí, řádně naředěné a namíchané s pocity bezmoci, nespravedlnosti a ukřivdění... Život prostě není fér a věci se občas zdají jiné, než ve skutečnosti jsou.. Hned dvakrát jsem se musel během sledování filmu ujistit, že skutečně sleduju vojenské drama, protože jsem si toho zprvu nebyl vědom. Pozoruhodně propracovaná story ale byla přesně tou, která mě nadchla a zařadila "Pokání" mezi jeden z nejlepších filmů, které jsem letos viděl. Excelentní herecké výkony, neotřelý střih i poslední část filmu, která tak nějak všechno zasadí do opravdového, syrového a skutečného světa válečné Evropy. Perfektní hudební podkres, obzvláště ty momenty, kdy se psací stroj protkal s hudbou v pozadí a ztvárnění bezmoci bristkých a francouzských vojáků u Dunkerque jsou jen třešinkami na dortíku skutečně vydařeného filmového počinu. Naprosto bez rozmyslu a v ochromeném úžasu dávám 5/5* a lituji, že se nedá hodnotit alespoň sedmičkou :) ()

NeedfulThing 

všechny recenze uživatele

Ian McEwan je jeden z nejlepších a nejdivnějších britských spisovatelů, dodnes si pamatuju, jak jsem od něj četla Psychopolis, kde se holka nechá přivázat k posteli a dostane hrnec, aby měla kde vykonat potřebu. Pokání si ale nese punc Wrightovy Pýchy a předsudku, s důrazem na detail, typickou kameru a hlavně hudbu. Knightley a McAvoy fungují naprosto perfektně, Cumberbatch ve mně vzbuzuje chuť si pořídit pepřák. ()

Wiffy 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Na závěr jsem brečela jako želva, což už se mi dlouho nestalo. Překvapilo mě, jak si seděli K.K. s J.Mc, vím, že jsou oba hodně dobří, ale dohromady byli nepřekonatelní. Jinak ještě něco na CSFD, docela nechápu dnešní zvyk narvat film do co nejvíce škatulek, zrovna u tohoto to není tak hrozné, ale Mysteriózní? ()

LadyDoriana 

všechny recenze uživatele

slovy mé kamarádky kniha je o ničem, ale film je super!Dokonalá zápletka, epické zobrazení scén, citlivá kamera...to všechno dělá z Pokání perfektní film. James McAvoy nám herecky dozrává, a předvádí, že umí taky hrát. Keira je opět sama sebou - mírně hysterickou ženskou. Přesto vás tyhle charaktery chytnou a nepustí. Spolu s perfektním příběhem Brione. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Keira jede do Ruska

Keira jede do Ruska

21.11.2010

Po včerejším Lincolnovi tady máme další sázku na oscarovou jistotu. Po Pýše a předsudku a Pokání bude režisér Joe Wright (brzy uvidíme jeho akční thriller Hanna) opět spolupracovat s Keirou Knightley… (více)

Franco amputuje, Ronanová střílí

Franco amputuje, Ronanová střílí

08.01.2010

Oscaroví britští tvůrci Danny Boyle a Joe Wright obsadili hlavní role svých příštích filmů. Boyle začne v březnu natáčet drama 127 Hours, které je skutečným příběhem horolezce Arona Ralstona. Na toho… (více)

Reklama

Reklama