Reklama

Reklama

VOD (1)

Příliš bujná fantazie dvanáctileté "budoucí spisovatelky" Briony Tallisové odstartuje tragický příběh, který nenapravitelně změní osudy tří lidí. Vinou vlastní nezralosti a série nedorozumění nařkne mladého zahradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) ze znásilnění nezletilé sestřenice. Nadaný chlapec, který původně mířil na lékařskou fakultu, končí ve vězení. Toto obvinění ale ničí život i její sestře Cecilii (Keira Knightley), která Robbieho bezhlavě milovala. Když si záhy už o něco starší Briony (Romola Garai) uvědomí, co napáchala, je už pozdě. Cecilia zavrhla celou rodinu v čele s ní a odstěhovala se do Londýna, kde se živí jako zdravotní sestra. Robbie výměnou za zkrácení trestu narukoval do armády a ve Francii se snaží zastavit postupující Němce. Briony na cestě za vykoupením nastoupí do ošetřovatelského kursu a díky utrpení, které kolem sebe dennodenně vidí, konečně dospívá. S tím souvisí i rozhodnutí postavit se svým dvěma obětem tváří v tvář a respektovat jakýkoli trest. Možná se tím očistí, možná to ale na vykoupení nebude stačit. Možná to ani nestihne, protože Londýn se připravuje na masivní bombardování. Možná všechny tři čeká úplně jiný konec. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 284)

BladeBlood 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, skvělý příběh. Film jsem doslova hltal, nic mě nemohlo odtrhnout od obrazovky. Silné zážitky jak z pochodování za války, tak zejména z omluvy, nebo pokání a následného rozuzlení. Tohle rozuzlení mi vzalo dech a říkal si, kolik toho lze jednou ptákovinou člověkovi vzít. Bylo mi strašně líto, že to tak muselo skončit, na druhou stranu jsem si říkal, že vzkaz filmu je jasný a že to tak skončit mělo. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Konec mne přikoval do křesla na hodně dlouhou dobu. Film o tom, jak neuvážený a hloupý čin může zničit ostatní. Neskutečný záběr vojenského ležení na břehu oceánu s roztočeným ruským kolem na pozadí je úchvatný. Elegantní a klidný způsob vyprávění, skoro jak od Hallströma. 80% ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí jsem nijak nejásal. Řekl jsem si, že možná je chyba ve mě a s odstupem asi dvou let jsem si film pustil znovu. A opět zklamání. Očekával jsem něco jako Anglický pacient - prostě obrovský nával emocí, kterému bude těžké vzdorovat, ale namísto toho jsem dostal nudu od samotného začátku a zase nudu, která pokračuje i ve chvíli, kdy se film přenese na frontová bojiště. Třetí šanci mu už rozhodně nedám. ()

TOMIK007 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhá blbost o ničem. Nic neříkající scény. V těch skocích v čase se dá v pohodě vyznat. Ale první hodinu je to nuda, je to nuda a nic než nuda. Prostě o ničem a vleče se to a vleče. Trochu překvapivý konec, ale to je vše. Aspoň že to nebyl happy end. Škoda času. ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Netreba sa nechat odradit prvymi cca 30 minutami, ktore sa mozu niekomu ako napriklad mne, zdat nudne. Boli pre dej nevyhnutne a kvoli zvysku filmu sa to urcite oplatilo pozerat. ()

Crux 

všechny recenze uživatele

Tento film patří bezpochyby mezi mé oblíbené. Líbí se mi zpracování filmu; zprvu jsem nechápala proč ten název, ale jakmile jsem to dokoukala, nejenom, že jsem měla slzy v očí, ale také jsem tomu 'konečně' porozuměla. Příběh je nejenom o tom, jak jedno rozhodnutím může změnit život, ale i o následném uvědomění si chyby. Silná láska mezi Cee a Robbiem je důkazem, že 'láska překoná vše'. Film se odehrává ve válečném období a i nám ukazuje těžký život v té době. Zajímavá zápletka, a smutné zakončení. A i přesto doporučuji! ()

audrey.ley 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Keiru, Jamese i filmy s válečnou atmosférou a jako dívka se nezlobím, když má snímek méně nebo více romantickou atmosféru. To vše mi Pokání dalo. Tehdy malá Saoirse Ronan se za svůj herecký výkon vůbec nemusí stydět, svým zkušenějším kolegům se výborně vyrovnala. Nelíbilo se mi rozuzlení filmu, které bylo podle mě nejen špatně načasované, ale také působilo, jako by scénář měl určitý počet slov a jeho překročení bylo zakázané, a tak se to scénárista, který zjistil, že se trochu víc rozepsal a nevejde se do daného limitu, rozhodl takto utnout. ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Pokání je film, který ve vás zanechá emoce. Už jsem si vzpomněla, proč jsem ho tak dlouho neviděla - když jsem si Pokání pustila napoprvé, tak první emoce - odpor a zhnusení byla natolik silná, že jsem vypla přehrávač a film smazala. To rozmazlené a protivné dítě toužící po pozornosti prostě musíte nesnášet. Když však vyroste a zmoudří a zjistí jakou obrovskou chybu udělalo, je už pozdě. Pak přichází druhá silná emoce - lítost. A přesně o tom film je - o lítosti a snaze napravit zlo, které člověk svou pošetilostí napáchal. Skvělý kousek. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

Zase po nějaké době jsem se díval na film, kde byly reklamy (Prima MAX) a musím říct, že to ty filmy fakt zabíjí ... K tomu jsem hlídal děti a pořád se mladší budil :), protože maminka byla v práci. No a teď k filmu samotnému - děj průměrný až na tu jedinou opěvovanou scénu na pláži, alespoň to trochu nahradil nečekaný konec. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

4 a půl *. Ten film mám i po letech pod kůží. Těžko se to vysvětluje - některé snímky prostě dokazují, že existuje něco jako filmařská alchymie. Charismatičtí herci, zruční filmaři, emotivní téma, závažný kontext doby - jasně, to všechno pomáhá, ale chce to prostě Final touch. A ten se tady povedl královsky. Bonus - jedna úžasná one-take scéna, vzpomínám dodnes. ()

Jarmila68 

všechny recenze uživatele

Už... už jsem chtěla dát 5 hvězd,ale když já tak nerada špatný konce.-(smekám před rejžou,před úžasnými herci,kamerou i hudbou!Jednoduchý příběh ze života... mistrovsky podán!!!Já vím jsem jak malej harant měla bych dát pět,když já CHCI aby se sešli a byli spolu:-(bude mě to štvát pár dní ach jo... ()

PixmaZ 

všechny recenze uživatele

Dobře, předem se přiznávám, že jsem "ujetá" na Jamese McAvoye. Jeho herecký výkon mě ani tentokrát nezklamal. Celá ta velká romantika podtržená výkonem a krásou Keiry mě učarovala. Nejsem člověkem, který upřednostňuje romantické filmy, ale na tenhle jen tak nezapomenu. Nejde mi vymazat z hlavy scéna s červeným londýnským autobusem, stejně jako ta s raněnými vojáky. Konec filmu se stárnoucí Briony mě - ano můžu to napsat- dostal. Pořád přemýšlím nad Cecil a Robbim.... (bylo by fajn kdyby se mi už srovnaly hormony=D) ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Možná poněkud nudný začátek a pak... Pak mimo jiné fascinující téměř 5ti minutový souvislý záběr vojenského ležení na francouzské pláži. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavé. V půli jsem si chvílemi říkal, že dám možná jen dvě hvězdy. Ale konec to napravil, takže tři hvězdy (= průměrný film) si to zaslouží. Ale to, jak vysoké hodnocení to na csfd má, to jsem opravdu nečekal. Příběhově to totiž není žádná speciální záležitost. Ba naopak, vývoj děje dokáže divák uhodnout předem a žádná překvápka se pak nekonají. Tedy až na ten konec, který to mile zachránil. P. S.: McAvoy září. ()

lilyflower 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepsich adaptacii literarneho diela, ktoru som kedy videla. Balzam pre moju romanticku dusu. Priznam sa, revala som ako decko. Herci excelovali - James ako nevinna obet a Kiera ako mlada zena, ktora nasla a zaroven stratila lasku svojho zivota. A samozrejme skvela Saoirse, ako dievca z obrovskou fantaziou. Reziser mi tu ukazal narocnost a krasu dlheho zaberu. Najkrajsia scena: "Vrat sa, vrat sa ku mne!" ()

Okoun11 

všechny recenze uživatele

Spojíme-li tyto rituální ceremonie s kvalifikovaným dějem a excentrický dlouhý příběh bez žádného děje, vznikne nám tato organizovaná komedie s větší turistikou, než nám je známo ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Pecka. Se sevřenou hrudí jsem si dala po letech druhou projekci. Detaily jsem již zapomněla, ale ten silný pocit zůstal několik let. Ba co víc, podruhé byl ještě intenzivnější. Ukrutně smutný příběh, který v posledních pěti minutách donutí diváka vytáhnout kapesník. A to závěrečné interview.. Přímý pohled Brittany, která po těch letech už nemá důvod cokoliv přikrášlovat, byl dech beroucí. Zvyšuju na plný počet a budu se snažit co nejdříve zapomenout. ()

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Keira jede do Ruska

Keira jede do Ruska

21.11.2010

Po včerejším Lincolnovi tady máme další sázku na oscarovou jistotu. Po Pýše a předsudku a Pokání bude režisér Joe Wright (brzy uvidíme jeho akční thriller Hanna) opět spolupracovat s Keirou Knightley… (více)

Franco amputuje, Ronanová střílí

Franco amputuje, Ronanová střílí

08.01.2010

Oscaroví britští tvůrci Danny Boyle a Joe Wright obsadili hlavní role svých příštích filmů. Boyle začne v březnu natáčet drama 127 Hours, které je skutečným příběhem horolezce Arona Ralstona. Na toho… (více)

Reklama

Reklama