Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scarlett Johansson hraje Annie, čerstvou absolventku bez představy o budoucí kariéře, která vezme práci chůvy v bohaté rodině z New Yorku. Její školní znalosti z oboru antropologie překvapivě brzy najdou praktické uplatnění a Annie se pouští do studia nepochopitelných zvyků rodiny z lepších kruhů, které si v ničem nezadají s rituály domorodců z Afriky nebo Amazonie. Annie dostává pokojík přímo v obrovském bytě svých zaměstnavatelů a získává unikátní příležitost k pozorování. Předměty jejího zkoumání jsou nafoukaní pan a paní X (Paul Giamatti a Laura Linney) a jejich rozmazlený spratek. Výjimkou bude možná pohledný mladík (Chris Evans), kterého Annie potkává ve výtahu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film, který nad vodou drží jen půvabná Scarlett Johansson, ze řetězu utržený Paul Giamatti a sympaticky nesympatická Laura Linney. Jinak je to nudná blbost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $25,930,652Tržby Celosvetovo $47,815,000Tržby za predaj DVD v USA $37,946,901 //počet predaných kusov 1,782,780║ __Scarlett Johansson sa na vlastnú ctižiadosť pustila do projektu, čo jej námetom moc učaroval a dá sa povedať že si splnila aspoň malí sen, keď jej podiel je na filme nesmierne cítiť. Zahrať si v príbehu nešťastnej opatrovateľky s klasickými problémami je už dosť prevarená téma, lebo dosť často to je presladčené do gýčových scénok bez nejakého lepšieho vtipu či nápadu a v tomto práve Scarlett akoby nabrala novú studnicu inšpirácii a povýšila tento žáner na úroveň nie len znesiteľnú vďaka prirodzeným scénkam ale dokonca vizuálne progresnú až umelecky poňatú čo môže na prvý pohľad zaskočiť, pokiaľ si dobre uvedomujete na aký tip filmu si sadáte do kresla v kine. Na režisérskej stoličke sa objavilo pre široké publikum neznáme duo Shari Springer Berman a Robert Pulcini, práve oni mali veľký podiel na zostavení scenára napísaného podľa novely od dvoch autoriek. A dialógová sviežosť je cítiť v každom zábere čo nám ponúka scénku na nejakú životnú udalosť, čo môže kohokoľvek postretnúť a tým nám príde aj sebe vlastnou. Po celý čas deju sledujeme útrapy jedinej postavy(opatrovateľky) poprepletané s osudmi ľudí bývajúcich v jej blízkosti, či už je to fešný chlapec s Harvardu, urodzená panička X čo si ju najíma, vegetariánsky vedení chlapček X s počiatočným odmietavým vzťahom, aby k nej postupne našiel cestu aj vďaka mierne násilnému povoleniu jedenia sladkých jedál, urodzení pán X čo nezdvihne zrak vyššie než pekne vytvarované pozadie asistentky,... práve cez týchto ľudí musí zistiť že tadiaľto cesta k životnej perspektíve nevedie ale pre toto životné ponaučenie konečne pochopí, že aj to zlé jej môže prospieť a určiť jej to pravé miesto odkiaľ sa dá lepšie odraziť do života. „Nudnú alebo zbytočnú scénku tu skoro nenájdete, práve tých vydarených tu je dosť, majú svoju ľahkosť čo vie pobaviť a vyčariť úsmev na tvári.“ Herecké obsadenie je plné známych mien ale všetko tu ťahá Scarlett Johansson svojím vžitým prejavom a potvrdzuje len to že je stúpajúca kariéra len naberá na intenzite a to sa nemusí zrovna zvýrazňovať vo veľkorozpočtových projektoch. Dostatočný priestor vo filme jej ponúkol ukázať čo v nej je a že príbeh môže byť aj v dnešnej dobe inovatívny až osviežujúco poňatí. Ostatný zúčastnení si odbili na menšom priestore znesiteľné roličky, taký Laura Linney ako Pani X sa postupne stáva démonickou prenasledovateľkou opatrovateľky až si vo svojom topiacom živote začne vybíjať zlosť na nej a nie na svojom zvrhlom manželovi Pánovi X v podaní „nechutného“ Paula Giamatti, taký Chris Evans si odbil samozrejme fešáka, čo dokáže riadne otriasť dievčaťom. „Scarlett je Bohyňa“ na záver len toľko /videl v kine: 90%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Únavné monology, předvídatelný děj a Scarlett Johansson v roli, která se pro ní zoufale nehodí. Ten chlapeček ve vedlejší roli málo zlobí, jeho matka je chodící figurína ověšená tím nejlepším od newyorských návrhářů a všechno je to... extrémně nudné. Z letargie vás vytrhne jen poletující turbodeštník a Chris Evans, který škatulku "kluka od vedle" dotáhnul k pověstné dokonalosti. Proč se zakoukal zrovna do šedé myšky Scarlett je mi však záhadou. Padesátka jako bič, panbů s námi a chůva pryč. ;) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Pulcini, Shari Springer Berman .. Deník nány. Jako antropologická studie je příliš povrchní, příliš šablonovitý s tím, že humor se natáčení nakonec neúčastnil vůbec (když pominu ty tristní pokusy o něj). Rodinka je klišovitá až hanba, z šedivého průměru ji mohl zvednout ultra slizký Paul Giamatti, jenže má opravdu minimum prostoru (i v těch pár záběrech je však nepřehlédnutelný). Podobně prosvětlující postavu má i Chris Evans, bohužel je taktéž limitován prostorem. Pranic tentokrát nezachrání ani (jindy mnohem více) vnadná Scarlett Johansson, která, nevím proč, našlápla volbou tohoto filmu do hodně velkého "nuda-lejna" a polohy, která ji prostě nesluší. Vedle takové Alicia Keys je jen šedá myška.. Šťávu tento film prostě nemá - je to zkrátka instantní koncentrát rodinného filmu a i ten byl při relativní snadnosti přípravy znehodnocen. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scarlett svůj sex-appeal poslední dobou nechává doma a začíná brát jednu nezajímavější roli za druhou. Co naplat, že hlídané dítě ke docela fajn a knižní předloha drží příběh nad vodou, když se nás každý deset minut snaží režisér zabít srazem příšerně vypadajících newyorských matek nebo nějakým ultratrapným fórkem. Ani Giamattiho snaha o taťku za všechny prachy nic nezachrání a musí to s Evansem (který stihne hrdinku sbalit během pár minutových setkání a na konci vyfasuje odporně růžovou košili) přetrpět až do sladkobolného konce. Nejedná se až o takové zlo, protože to příběhově celkem drží pohromadě, ale krom svátečních divaček nad tím zřejmě nikdo jásat nebude. 50% Dodatek: Alicia Keys je tu mnohem víc sexy než Scarlett, což by se rozhodně stávat nemělo. We want blond back! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nechápal, proč tam stále zůstávala, když Laura Linney i Paul Giamatti byli megazmrdi a ten chlapeček nebyl zas až tak roztomilý. Každopádně mi to příjemně uteklo. Scarlett byla dobrá, jako vždy. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Film, který si vybrala sama Scarlett Johanssonová a který režiruje dvojice zodpovědná za jeden z nejoriginálnějších biografických a comicsových filmů posledních let a v kterém se po Amercan Splendor opět objevuje Paul Giamatti? To nemůže dopadnout špatně. A taky nedopadlo, protože Holka na hlídání je chytřejši, než se na první pohled tváří a to, že smétanka je představovaná v podobě těch největších možných klišé slouží satirické notě filmu a vyprávění vlastně bez jakéhokoliv přiběhu jenom s ledabyle naházenými scénami je komentováno kouzelnou scénou, v níž rozmazlený a krajně nesympatický fakan hodí hráše na Pollockův obraz. Ambicióznější, což se týká i začlnenění antropologických vsuvek a pojmenování manželů jako "pan a paní X", než by bylo záhadno, s nezvládnutou deníkovou strukturou vyprávění. Ale pokud Ďábel nosí Pradu měl MS, tak Holka na hlídání má SJ a hlavně Paula Giamattiho, který si asi spolu s režisérskou dvojkou vydělával na nájem anebo na dalši American Splendor. Film dává za pravdu spíše první hypotéze, ale doufám, že ta druhá se uskuteční... ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se musel dívat s třemi přestávkami. Proč? Prostě : "NUDA, NUDA, NUDA"....... už nikdy více. Divím se, že Chris Evans v této ubohosti hrál? ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%....Ďáběl nosí DIOR...Scarlett coby tmavovlasá (!) chůvička a Laura jako sexy control freak bojují jako lvice, ale jsou neštastně obsazeny proti typu, plytký scénář dluží předloze, kterou je bestseller dvou chův a žádné literární veledílo, nadsázku i šťávu, Giamatti je adeptem na slizouna roku, linie s matkou zbytečná jak mobil v jeskyni, dětské gagy přetažené nebo nedotažené, i ten capart mohl mít roztomilejší kukuč. A při pohledu na deus ex machina v podobě červeného deštníku mi připadalo, že režisérské duo spolykalo mochumůrku červenou. Body k dobru za úvodní antropologický atlas manhattanských typů a harvardské zlatíčko Chrise Evanse, jemuž stačí odzbrojující úsměv, aby všechny ostatní vymazal z plátna i paměti. P.S. Scarlett, změň agenta. Pěkně prosím, smutně koukám:) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ještěže tu Nanny Annie hraje Scarlett, kterou šéfík ze shora obdařil hezkým obličejem a příjemným hlasem. I když mi připadá, že její herectví začíná zavánět monotónním odérem. Její ustrašená a nerozhodná postava místo toho, aby se po škole rozlétla do světa, obsadí pokoj o rozloze pěti metrů čtverečních s jedním oknem, které vede do zdi. A dělat chůvu v rodině, jež čítá ostrou a úsečnou matku s tváří Laury Linney, pracovně vytíženého otce, kterého i na ploše snad tří minut "osliznatil" skvělý Paul Giamatti, a malého nevychovaného frocka, to není žádný medík. Naštěstí potká usměvavého boyfrienda od vedle, jehož zahrál charizmatický bodybuilder Chris Evans. A je po starostech. Vlastně ne, je tu jedna epizodka s matkou Annie, táhnoucí se celým filmem jako roztroušená skleróza a mající pouze klišovitou hodnotu. Stejně tak závěrečné moralizování působí už nudně a stereotypně. Takže jako start do Štědrovečerního dne neuspokojivé, chtělo by to něčím napravit. Co takhle Sejmi je všechny?? 50% 40 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nanny Diaries jsou příjemným filmem, u kterého si s radostí zarelaxuje hlavně ženské publikum. Já jsem buď nadprůměrný empatik nebo se na mě podepisuje několikaletá práce v převážně ženském kolektivu, resp. jsem moc velký fanda Miss Johansson (C je správně). Každopádně jsem se bavil lépe než u spřízněné podívané Ďábel nosí Pradu. 70% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že právě taková filmová hvězda jakou je Scarlett Johansson hraje v takovémto filmu. Ohraný příběh o chůvě, která začne pracovat v rodině, kde znají jen peníze. I přesto, že je Scarlett opravdu kost a jsem její velký fanoušek tak ani ona nedokáže tenhle film zachránit od totální nudy a propadáku. Film jsem sice nakonec dokoukal ale s opravdu velkým přemáháním. Pokud jste věrný fanoušek Scarlett a máte skoro dvě hodiny času, tak na to do kina jděte. V opačném případě se filmu obloukem vyhněte. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Dokázala bych se dívat na jakýkoliv film se Scarlett Johansson, byť by to byla sebevětší sračka. Ta ženská je prostě nádherná a okouzlující, že v příštím životě bych se chtěla narodit do jejího těla.. :-) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Veškeré problémy hlavní postavy vznikají hodně na sílu, aby se vůbec dělo něco zajímavého, takže skutečně nejde o must see záležitost. Scarlett je však boží i jako puťka na hlídání a už jen samotná představa, že by někdo mohl mít tak sexy chůvu, dovede zdravě chlípného diváka zdárně do cíle. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, mě se to docela líbilo a možná bych to hodnotil i líp, kdyby si to odpustilo pár povinných úliteb politické korektnosti a sladkobolným projevům v závěru. Společensky výše postavená rodinka mi přišla docela výstižně popsaná a Scarlett je ve filmu sympatická holka kterou bych klidně pozval na rande. Když si to porovnám s podobně hlavní postavou okomentovanou Briketou Johnsovou, rozhodně tohle ohodnotim líp. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Annie Braddock je jednadvacetiletá absolventka antropologie a ekonomie, která po prvním pohovoru do velkého světa vlastní neví, kým je. Brzy to možná zjistí v luxusním bytě newyorských pracháčů, kam se úplně náhodou nastěhuje coby nová chůva. Sebestřednou a tyranskou paničkou, sobeckým workoholikem a pětiletým synáčkem obývané sídlo nebude žádnou procházkou růžovým sadem. A hlavně, jak Annie brzy dojede, malý spratek bude tím nejmenším problémem. Režijní i scenárističtí manželé jdou bohužel jen po povrchu nadhozených témat, přešlapují na místě a z řady možných cest si vlastně nevyberou žádnou. V jejich světě se hodně mluví, ale nic zásadního z něho nevypadne. V jejich světě je vývoj charakterů omezen na nutné minimum. V jejich stejném světě vyprávění tak trochu chybí příběh.. Což je velká škoda. Mají totiž slušnou základnu nadprůměrných herců. Čarokrásná Scarlett Johansson se pokouší uhrát, co se dá.. na plátně působí mile i zábavně. Vtipně jí doplňují přehrávající manželé (Laura Linney a Paul Giamatti), které by snad každý milerád přetáhnul deštníkem, odkazujícím k „pramáti“ všech chův Mary Poppins. Právě takovéhle osvěžující a originální vsuvky a jízlivé komentáře měli být tím hlavním, co se mělo dostat na plátno, protože nějaký ten zdvihnutý ukazováček nikdy nedosáhne výšin, které skrývá nádherně falešný úsměv. Bavil jsem se víc než u spřízněného snímku Ďábel nosí Pradu.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sice o něco vtipnější záležitost, ale i tak byla Holka na hlídání alespoň vcelku příjemným, odpočinkově rozptylujícím filmem. Scarlett Johansson (stejně jako v Iron Manovi 2) tmavé vlasy vážně seknou a snaží se hrát, co může, nicméně scénář jí příliš momentů, díky nimž by jakkoliv vynikla, nepřichystal. Její sžívání se s malým svěřencem je ale milé - narozdíl od odfláknuté romantické linie s Chrisem Evansem. Líbilo se mi, jak se svých rolí zhostili Laura Linney a Paul Giamatti - oba jsou takřka k nepoznání, a obzvlášť pan X je slizoun první extraligy. Pochvala patří také hravému soundtracku a nápaditému rozjezdu s výjevy z muzea. Tři hvězdy jsou pro Holku na hlídání akorát, míň ani více si nezasloužila. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a zase jede podle staré šablony a nepřichází se vůbec s ničím novým. A je to příšerná nuda, se kterou nic nenadělají ani herci. Scarlett Johansson je nevýrazná, ten malej fracek protivnej a Laura Linney měla už taky lepší chvilky. Jenom ten Evansův kluk od vedle je docela dobrej a zachraňuje tento film aspoň trochu. I tak je to ale extrémně nudný film, který je i přes své 90minutové zatraceně dlouhý. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Fajnový. Hodně pohodový filmek. Člověk si občas musí uvědomit, co je v jeho životě důležitější, jestli kariéra nebo rodina. Někdy v pátrání za pravdou vypomůže půvabná chůva, která dělá co může, aby pomohla malému X a také si zároveň nepokazila život svůj. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson je asi jedine plus na filme, inak je to bieda. Príbeh nezaujímavý, humor sa tu takmer ani nevyskytuje, alebo nepobaví a ostatný herci a ich postavy tiež nič moc neponúknu. Film ktorý v podstate nemá čím zaujať, ale ako celkom sa to dá dopozerať ... s občasným prespaním niektorých scén. 50% - 2* ()

Reklama

Reklama