Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Recenze (227)

marmota-b 

všechny recenze uživatele

S překvapením jsem zjistila, že jsem tomu tady původně dala mnohem nižší hodnocení. S odstupem (a myslím po několikátém shlédnutí, navíc s lepší znalostí angličtiny) to hodnotím poměrně dost vysoko, protože na to ráda vzpomínám; protože druhý takový film jsem ještě neviděla. A dokonce ani jistá absence vnitřní logiky mi nakonec nevadí, naopak mi přjde spíš jako klad (asi jako u Trnkovy Zahrady). Tohle je film, který prostě je, a který si asi nejvíc užijou dospělí, co chtějí čas od času koukat na film jako děti. Prožít ho, aniž by o něm museli přemýšlet, čímž nemyslím totéž co bezmyšlenkovité sledování, nýbrž jakýsi zvláštní stav mysli... Má to tu nevýhodu, že se ten zážitek absolutně nedá sdělit slovy. Nedá se jednoduše popsat, o čem ten film vlastně je (nedávno jsem to zkoušela stručně předat sestře a ztroskotala jsem už někde v bodě, kde jsem se pokoušela vysvětlit ten obchod...). V podstatě je přesně o tomhle prožitku. O tom, jak je s vírou zjevný a přirozený, a jak snadno se přitom zakymácí nebo vytratí. Proto mě právě ten film tak fascinuje, že je vlastně... sám o sobě? O věcech nejvážnějších způsobem nejnevážnějším? Tak něco. Něco z toho. Takže ačkoli se to může tvářit jako rodinný film pro všechny, ve skutečnosti asi není vůbec pro všechny. V záplavě filmů, které se snaží oslovit co nejširší publikum, je hrozně milé najít film, který oslovuje zrovna mě. ()

thor00i 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se celkem těšil. Bohužel nic moc. Potenciál příběhu není vůbec využitý, což je velká škoda. A když jsem čekal, že by to mohl zachránit nějaký hezky udělaný konec, tak opět zklamání. Navíc závěrečné "křeče" (pardon tanec) Natalie P., to se opravdu leckde nevadí. Ale abych jen nekritizoval, Dustin Hoffman se mi líbil a je asitak to jediné, proč se na tento film dívat. ()

Spacesan 

všechny recenze uživatele

Vy kdož jste narazili na tento film, neváhejte a chtějte se podívat. Je velkolepý svým obsahem, odnesl jsem si z něj plno poučení, které můžete uplatnit v běžném životě. Postava Magoria (Dustina Hoffmana) jako 243-letého pána je precizně provedena, protože pokud si to člověk uvědomí, že by žil tak dlouho, jeho pohled na mnoho věcí se velice změní.. A přesně tak to je vidět na panu Magoriovi, je vlastně jak dítě a přitom dospělý a energie, která z něj z filmu vychází mě nutila žasnout. Žasne nad každou maličkostí a vnímá svůj život jako tajemství a dar. Je to vidět. A mezi námi, copak náš život není tajemství? A takto ho zkusit brát a přitom stát nohama pevně na zemi.. Je důležité nezapomenout na to dětské vnímání světa, jinak pak život ztratí část své krásy. A todle se film snaží sdělit. A proto plný počet. ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Velká škoda mimořádně herecky, scénáristicky i trikově zkaženého závěru. Škoda některých nedomyšlených pasáží ... a celkově škoda, že se v kouzelném hračkářství neodehrál trošku kouzelnější příběh ... 50% ()

slider1971 

všechny recenze uživatele

Je to takové hodně barevné, hravé, veselé a nenásilné. Vhodné asi tak do 10 let věku, dospělejší diváci se u tohoto asi budou trochu nudit. Natalie Portman je v tomto filmu k sežrání ... ()

Bblondie 

všechny recenze uživatele

Nádherný rodinný film, ještě ke všemu hraný, takže další plus...Natalii jsem vůbec nepoznala, a perfektní Dustin v titulní roli potrefeného Magoria perlí ... zapla jsem ho náhodou a nelituji, že jsem tu hodinu a půl obětovala ()

Kostroun 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od některých komentátorů se mi vizuál hračkářství docela líbil... těšil jsem se na další a další překvápka... jenže ten konec, ten tomu teda NASTAVIL ZRCADLO... pořád jsem doufal, že postavy vypadnou z klišé, nějaká katarze... a nakonec to skončilo nemastně neslaně... jak tu někdo psal, buď to mohl být film pro děti s nějakým neškodným poselstvíčkem... nebo to mohla být tripově barevná pohádka pro dospělé... a je to kočkopes s nulovou znovukoukatelností... ovšem napoprvé (až na ten) závěr to není k nevydržení. ()

Tomasek. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mohlo to být i lepší , ale 'mohlo' je vlastně řečeno jako 'hovno' . Upřímně miluji rodinné filmy , a tento mi padl do oka , po zhlédnutí , jsem nevěděl co si mám myslet , jestli to bylo dobré nebo průměrné . Zas tak špatné to nebylo , je tam dávka fantazie , úžasu , krásy , a barev . proto *50* % ()

jenik570 

všechny recenze uživatele

Vypadá to.že skoro každý zapomíná na své dětství a čemu věřil v pohádkách,ale také se zapomíná na to,pro koho jsou tyto filmy určeny.To,že je nám blízké herecké obsazení,ještě neznamená,že to bude nějaké polo-akční sexy drama.Je to pohádkový svět a ten prostě patří dětským duším jakéhokoliv věku a z tohoto pohledu je třeba hodnotit a né podhodnocovat něco,co se nám už tak nějak prostě vzdálilo.Příběh je to dobrý,napětí nechybí a hlavně poselství věřit at už na něco,v něco v někoho či jen prostě v sebe,je důležité i pro nás a ne jen pro ty nejmenší............................. ()

Ejvi 

všechny recenze uživatele

Pěkná rodinná bláznovina. Famózní výkon Dustina Hoffmana jen podtrhuje kouzelnou atmosféru, která na vás číhá každou minutu tohoto filmu :) ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších fantazy filmů pro děti ať už příběhem tak efekty.Herecké obsazení je dobré ale to je tak vše,chtělo to víc fantazy efektů a více dobrodružství,slabota. ()

andy60 odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem infantilní a už dávno nejsem dítě, film mně nenabídl ani tu nepatrnou porci zábavy, proto musím hodnotit tím nejnižším možným hodnocením, abych třeba někdy v budoucnu nedostal nápad pustit si to znova. Nic na tom nemohou změnit ani dvě herecké veličiny. ()

Ivy_9 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se tomu filmu snažila vyhnout. Nelákal mě. Nevěřila jsem, že se u něj dokážu zabavit. Až pak jednou jsem "neutekla" za jinou zábavou. Povím vám, byl to dobrý krok! Jednoduchý, milý film, který ve mě zanechal myšlenku - všichni jsme kdysi byli děti, rádi jsme si hráli. Přestože obecně společnost očekává, že to dítě v sobě uzamkneme nebo jinak zastavíme, tak to nedělejme. Nechme mu otevřené dveře. Svět je pak krásnější :). ()

Reklama

Reklama