Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Recenze (227)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ríša hračiek klame ako obsadením, tak plagátom. Obsadenie sľubuje inteligentnú zábavu v štýle takého Pixaru, plagát iba infantilné inferno pre deti. Je to nakoniec niečo medzi. Film ničím nezaujme, iba ak tým, že Natálka je pekná aj s krátkymi vlasmi. Ale to si stačí pozrieť aj fotogalériu. Na druhej strane Ríša hračiek ničím neurazí, nebudete zhnusení, ako trebárs z Chipmunkov. Je to záležitosť pre trochu odrastenejšie deti. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se Říše hraček opravdu líbila. Celá ta filmová metafora o životě, smrti, důvěře a sebedůvěře je natolik dospělé téma, že jsem v některých chvílích přemýšlela, je-li tento film vůbec pro děti. Ano, je... ale těžko si z něj odnesou něco víc, než krásné obrázky a vtípky. Hoffman a Portmanová byli, jako ostatně vždy, skvělí a hodně mě překvapil malý Zach Mills a také Jason Bateman. Slušná byla i hudba a několikrát jsem se ze srdce nahlas zasmála. Není to úplně dokonalý film, ale když mám váhat mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, přikloním se k vyššímu hodnocení. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání. V tomhle že hraje Bateman, Portmanová a Hoffman? Proč? Kdyby to bylo béčko s nějakýma neznámíma hercema neřeknu ale tohle? Neuvěřitelně utahaná blbost. A navíc ten nechutnej konec. Fuj. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Malý klenot odhozený coby tretka příliš dospělými diváky. Kouzelný film, pro všechny, kteří uvažují o smyslu života, o smrti i jiných vážných věcech a přesto ještě nezapomněli být dětmi. Plný nádherných drobností a momentů, vtipný i dojemný, laskavý a hravý i moudrý, kde v každém zákoutí čeká nějaké to malé kouzlo ať už ve slově či obraze. Dustin Hoffman vytváří nádhernou postavu v níž se prolíná velké dítě a malý moudrý muž, snílek plný energie, jehož věčným úsměvem přesto nenápadně probleskuje smutek a tíha let. Natalie Portman mu příjemně nevtíravým způsobem přihrává a sama pro sebe si krade malé střípky onoho kouzla, které nakrátko vdechlo život nejen hračkářství, ale také filmu, mému pokoji a dokonce i mým vlastním vzpomínkám a úvahám. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tomhle filmu pro děti je úžasný obchod a všechny ty blbůstky, které si v něm dokázali autoři navymýšlet a realizovat. Jinak příběh ničím neohromí a Dustin Hoffman vystačí s divnou maskou a dětinským výrazem. Zajímavější je Natalie Portman, která vlastně poprvé hrála ve filmu pro děti, a celkem slušná hudba. Mírný nadprůměr. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bylo to roztomilé, bylo to barevné, ale bohužel naprosto o ničem. Navíc ty příšerný jména- Mahoney je u mě jednou provždy Steve Guttenberg v Policejní akademii, a proč všichni Henrymu Westonovi- Jasona Batemanovi říkali Mutant, to je mi taky záhadou. Dustin Hoffman to moc nevylepšil, sice hrál dobře,ale tak debilně si celou dobu šlapal na jazyk (viděl jsem originál, čertví, co s tím provedou na dabingu), že mi to začalo být protivný. Natalia je u mě poslední dobou jasná jednička, ale proti třeba Goyovým přízrakům neměla ani setinu prostoru se ukázat. Nicméně, přidávám si ji mezi oblíbené, a tam se jen tak někdo nedostane. I tak je to ale málo a dvě hvězdičky jsou pohříchu až až. Ovšem s filmy typu Karlík a továrna na čokoládu bych to nesrovnával. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Viděl někdo z komentujících někdy Mary Poppins? Pak asi tuší, proč říši hraček s bídou dávám jednu hvězdu. Kouzelný svět, roztomilé bláznění a nutnost si věřit v Mary Poppins funguje skvěle, i dějově, i hláškama. Tady nefunguje nic. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hračkářský krámek prožívající existenciální krizi, nudný a protivně usměvavý Hoffman, neadaptibilní chlapeček - rozumbrada, v ději úplně zbytečný účetní, co se oblíká jako by jeho módním poradcem byl román Padesát odstínů šedi (ze začátku, pak přihodí modrou košili) a ufňukaná Natálka, do které všichni tak dlouho hustí, že si musí věřit, až se nakonec vykašle na svoji vysněnou kariéru a dělá dál to, co už dělat nechtěla. _____ Vizuální hravost filmu vůbec nekoresponduje s dějem, který je ukoptěný, křečovitý s marnými pokusy o humor, v podstatě smutný a navíc s poselstvím naprd, protože KOUSEK DĚJE opravdu by si měly děti zapamatovat, že je lepší rezignovat na vlastní kreativitu (postava Portmanové a její skladatelské ambice) a stát se prodavačem? /26. 12. 14./ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hračky kam se podíváš ale kde je zábava kde je humor a skvělý herci vždyť se nic neděje nuda s hračkami, vždyť s hračkou se nedá nudit tak proč tady jo. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nevím co to mělo být za pokus. Jestli to měl být pokus o vytvoření něčeho pobného, co by se mohlo rovnat Karlíkovi a továrně na čokoládu. A nebo jestli šlo o to, natočit rodinnou komedii, která má dětského diváka pobavit a možná i dospělého. Ne, ani jeden z pokusů nevyšel! O Karlíkovi nemůže být vůbec řeč. A komedie? Vždyť komedie nás má bavit, abychom měli úsměv na tváři a pokud možno se smáli nahlas. Jenže tady se nic takového neděje. Hračkařství je sice hezky uděláno a hračky jsou hezké, jak jsou jakoby živé. Ale to nestačí. Jediné velké plus má délka filmu, protože cca 90 minut nudy je přijatelné, než aby to šlo třeba dvě hodiny. Dustin Hoffman je ve své roli nic moc a myslím, že nemá takovéto filmy zapotřebí. Natalie Portman je půvabná, a s kratkými vlasy ji to velmi sluší. O jejím výkonu bych polemizoval. Pokud možno Říši hraček nikdy více!!! ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Bavilo, celkem sranda. Víc to nerozvedu, protože už si to tolik napamtuju. Byli to myslím předminulé vánoce, co jsem na to koukala. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Viem môžete ma teraz považovať za hlupáka alebo dokonca tvrdiť že nerozposnám dobrý film od zlého ale skrátka ja si nemôžem pomôcť. Tento film ma dostal tam kde som už dávno bol a už nikdy sa tam nevrátim - do detstva. Séria krásnych obrázkov s poetikou, ktorá robí s tejto rodinej zábavky naozaj kúzelný film. Čo oceňujem je Hoffman , ktorý aj túto svoju rolu obohatil o reálnosť a jeho postava mi prišla ako najlepší kamarát všetkých vôkol. Skrátka taký malý rádca s veľkým srdcom. Ďalej Portmanová, ktorá aj tu dokazuje aká je veľká a všestranná herečka. Režisér Helm obohatil obyčajný príbeh a nadobudaný ľudských hodnôť a dôveru v seba samého pútavým prostredým, takže aj keď príde na nudnejšiu scénu tak sa v pozadí neustále niečo deje, niečo magické na čo sa dá pozerať. No a nakoniec hudba- Desplat je umelec a tu ma potešil aj dojal zároveň, soundtrack už mám doma a neviem sa ho nabažiť pretože to čo s hudbou robil tu som už pekne dlho nezažil. P.S Portmanovej zlozvyk s prstami - GENIALNE P.P.S Keby dávali takéto filmy v sobotu dopoludnia namiesto tých kravín typu hovoriaca čivava zachráni dom pred zloduchmi podotýkam rozprávajúca čivava deti by neboli také tupé aké sú ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Musíte si tříbit smysl pro humor, podivíne !!" - "Já se směju uvnitř !!" ;) Už jste si někdy koupili koblihu s nugátovou náplní, začali jíst a nakonec zjistili, že vám prodali zmetek, v němž ani žádná náplň nebyla ?? Tak nějak takhle jsem se cítil se závěrečnými titulky Říše hraček, které na mě působily jako facka !! "Ty vole, prober se, je po všem !! Pokud jsi čekal nějakej příběh, měl sis pustit Karlíka a továrnu na čokoládu !!" ;) Ne, že bych se vyloženě nudil, nebo by mě Mr. Magorium's Wonder Emporium vyloženě štval, bohužel však Zach Helm tak nějak zapomněl, že i film určený dětem by měl mít nějaký příběh.. Což o to, hezky se na to kouzelné hračkářství kouká, jen se těch barviček brzy přejíte, hledat v tom všem nějaké zákonitosti či dokonce tu otřepanou logiku nemá žádný smysl, přičemž vůbec nerozumím tomu, proč Molly či Mutant Jasona Batemana, nesmyslně překřtěný na Podivína, neustále něco řeší.. "Pracuju v kouzelným hračkářství, ale nevěřím tomu, že by dřevěná kostka něco nadpřirozeného uměla !!" ;) Trapas !! ;) Natalie Portman je půvabná jako vždy, ale tak nějak prostě nemá co hrát, navíc vypadá jako třináctiletý klučina..a s tím svým věčným hraním na imaginární klavír je neskutečně otravná !! Batemana, ačkoliv mu nikdo neodpáře značný komediální potenciál, znovu trapně a bez nápadu vybrali do role pro něj nejtypičtější, z téhle škatulky se bude jen dost těžko hrabat ven, zase jednou si střihnul ubrblaného suchara s jednou jedinou grimasou, mimochodem hodně mi ty jeho hrátky s dalším podivínem Ericem připomněly romantickou Záměnu.. A Hoffman ?? Ten nemůže zklamat, šišlá jako o život, pitvoří se jako dlouho ne, ale jak se ztratí z obrazu, film spadá do naprostého podprůměru.. K soundtracku dua Desplat, Zigman nemám žádné výhrady, ten se skutečně povedl, spolu s často až magickým vizuálem tvoří krásný kontrast k obsahové prázdnotě Helmova filmu.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Film o viere v seba i zazraky okolo. Aby vas ale bavil, budete potrebovat peknu davku dovery vo film samotny... Inak mi len strasne vadil vyraz Natalie, ked sa s Magoriom lucila, vyzerala skor ze sa nanho vrhne francuzakom (ako bozkom, nie ako naradim...), a nie len okolo krku... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre dospelých ukrutná nuda, pre tých najmenších možno zase mierne temné a nezrozumiteľné. V konečnom dôsledku, si aj samotný tvorcovia na nejakom tom tradičnom prezentačnom štúdiovom brífingu museli pomyslieť, že na tom prerobia posledné gate. Tak neatraktívny ( aj keď je farebný, štýlový a kúzelný ) fantasy pre deti, som naozaj dávno ( ak vôbec ) nevidel. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo na ďalší otravný, presaturovaný rodinný filmík plný hračičiek, ktorý však dospelého diváka skôr pochová zaživa než očarí. Okrem Hoffmana a Portman sa v castingu nenájde jediná výraznejšia osoba (avšak treba uznať že tieto dve mená slušne utiahli celý film). Oceňujem aj zopár emotívnych scén, ktoré sa do filmu predsa len predrali (dopisovanie papiermi cez sklo, odchod Mr. Magoriuma) takže sa nakoniec prikláňam k 3*. Súčasné rodinné filmy však nedokážu sprostredkovať takú nadčasovosť a sžitosť s postavami ako tomu bolo za zlatej éry rodinných filmov v 80. a 90. rokoch. Ríša hračiek sa nikdy nestane klasikou žánru akou sú E.T. alebo Free Willy . No na jedno pozretie to bolo celkom príjemné. Najmä druhá, vážnejšia a melancholickejšia polovica. Avšak všetkého veľa škodí a menej trikových scén by filmu výrazne prospelo, takto boli niektoré z nich zbytočne gýčové. Na záver dodám že scéna, v ktorej sa to malé neohrabané šteňa hrá na veľkého businessmana, ma vskutku rozosmiala, to sa skrátka nedalo brať vážne :-) 55% ()

Reklama

Reklama