Reklama

Reklama

Moje borůvkové noci

  • Hongkong Lan mei zhi ye (více)
Trailer 2

VOD (1)

Jaká vzdálenost dělí zlomené srdce od nových začátků? Jak se její délka měří? Peněžní sumou, dálkou, kterou jste ušli, nebo množstvím vzpomínek? Elizabeth (Norah Jones), zklamaná mladá žena, se vydává na pouť za účelem sebepoznání ve snaze vyléčit zlomené srdce. Zatímco se její emocionální jizvy zacelují, prožívá s těmi, které při svých toulkách potkává, nové a zcela nečekané situace. Ať už jde o poetické filozofování s majitelem noční kavárny (Jude Law), zoufalé plány hazardní hráčky, které se lepí smůla na paty (Natalie Portman), či o zničený vztah mezi policistou (David Strathairn) a jeho vzpurnou manželkou (Rachel Weisz)... Všechny tyto zážitky mění Elizabethin přístup k životu, vztahům a nakonec i k sobě samé. Zvolna se osvobozuje z pout minulosti a objevuje novou cestu - tu, na jejímž konci čeká opravdová láska... Film Moje borůvkové noci v režii světově uznávaného režiséra Wong Kar Waie je působivým příběhem, který diváka provede dálavami, rozprostírajícími se mezi bolestí ze ztracené lásky a radostným znovuobjevením sebe samého. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (360)

Psema 

všechny recenze uživatele

Povrchní fraška tvářící se jako sofistikovaná romance, nad jejímž poselstvím byste měli bulet jako diví. Je mi líto, na rozvíření očních kanálků a rozpumpování srdce však potřebuji víc než nabubřelou hereckou exhibici, do sebe zahleděný scénář a režii, která se pokouší povznést primitivnost svého díla do výšin stylizovaným vizuálním ztvárněním. To si radši zajdu do kavárny, udělám smutné oči na číšnici a budu doufat, že se slituje a dá mi kus koláče na účet podniku. Anebo si ho klidně koupím. Lepší než litovat peněz za podobně prázdný, rádoby meditativní a intelektuální film. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dokonalé vystihnutie pocitov a stavu mysle v čase zatváracích, hluchých hodín barov a kasín. Stavu mysle, ktorá by za normálnych okolností už dávno spala, no bez partnera, ktorý zradil či opustil, by sa rada niekomu vyspovedala o tom, čo prežíva, čo sa stalo. Nájsť chápavého parťáka na pokec, nie na sex. Unavená časť osobnosti túži po oddychu, no akýmsi zotrvačníkom pracuje na vyrovnaní sa s nečakanou samotou. Len neostať uzavretý uprostred štyroch stien. vyraziť do ulíc a blúdiť rozostreným (lebo tiež unaveným) zrakom po farebných škvrnách neónových odleskov a svetiel. Zaspať za barom. A vydať sa na iniciačnú cestu nadobudnutia poznania o sebe samom. Reštauračné a barové prostredie pri tom poskytne príbehy krachov iných partnerstiev, či už tých mileneckých a manželských alebo medzi rodičmi a potomkami. Skvelá práca s náladou, ktorá u viacerých komentátorov vyvolala pocity pomalosti, zbytočnosti tém v dialógoch a akejsiušľachtilej nudy. V skutočnosti film náladu dokáže zdvihnúť všetkým, ktorí ani v okovách smútku z rozpadnutého vzťahu nezabudnú na každodennú porciu skvelého koláča. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Wong hraje ve svém americkém debutu na jistotu (což je pochopitelné) a klouže spíš po - krásně barevném a lesklém - povrchu (ale to možná dělá vždycky), jenže i tak se na Moje borůvkové noci moc příjemně kouká (jak říkám, žádné překvapení) a bylo mi s nimi fajn. A obsazení je každopádně mňamózní - asi jako borůvkový koláč se zmrzlinou. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film možná ničím až tak moc nevyniká (ok, nebudu křivdit Natalii Portman - její postava tam byla nejspíš nejzajímavější), ale každopádně, ta noční setkání u borůvkového koláče byla moc pěkná a tak nějak lyrická. Kéž by mi nějaký kluk taky s takovou radostí naservíroval borůvkový koláč a pak se stejnou radostí sledoval, jak ho jím. Hehe :P ~(3,0)~ ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Elizabeth pochopila, že ji její přítel vyměnil za neokoukanou tvář a bez rozloučení od něj odcupitala. Cítila potřebu poznat nové lidi i srovnat si život a proto se vydala na třísetdenní praxi v roznášení krmě mlsným jazýčkům v nepřeberném množství amerických restaurací a jídelen. Z žádného místa však nikdy neopomněla poslat dopis tomu, se kterým si v těžkých chvílích v dokonalém souladu převalovala v dutině ústní borůvkový koláč. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Pro Kara Wai Wonga první anglicky mluvícím film, který režíroval. (HappySmile)
  • Filmový debut zpěvačky Norah Jones. (HappySmile)

Reklama

Reklama