Reklama

Reklama

Když se Will rozhodne vyprávět své dceři příběh, jak potkal její matku, zjišťuje, že ohlédnutí do minulosti mu možná pomůže vyřešit svou budoucnost. Zkrátka nikdy není pozdě dát lásce druhou šanci...
Třicátník z Manhattanu Will Hayes (Ryan Reynolds) se právě nachází uprostřed rozvodového řízení a jeho desetiletá dcera Maya (Abigail Breslinová) se ho začíná vyptávat na jeho život před svatbou. Will jí vypravuje o svých milostných úspěších i pádech - o dívce ze sousedství Emily (Elizabeth Banksová), o nejdůvěrnější přítelkyni April (Isla Fisherová) i o volnomyšlenkářské Summer (Rachel Weiszová)... Tři romance... tři zlomená srdce. Maya si skládá dohromady dílky tátovy milostné skládačky a začíná chápat, že láska vůbec není jednoduchá. Will si díky ní ale také uvědomuje, že nikdy není příliš pozdě na to, aby dal lásce druhou šanci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (555)

Matty 

všechny recenze uživatele

How I Met Your Mother bez žádoucího humoru, zato s nežádoucí politikou. Další romantická komedie příliš milá a příliš sympaticky obsazená, abych ji dokázal nenávidět. Nepřináší nic nového, ale až do mírně přetaženého finále mě držela v napětí, jak to tedy bude. Nahoru tuhle limonádu táhnou předně herci. Isla Fisher předvádí, že její herecké schopnosti nejsou striktně omezeny na nadržené rusovlásky, Ryan Reynolds je při omezení drsných výrazů a blbých úsměvů věrohodný i ve vážnější poloze a Abigail Breslin zvládla zahrát mudrující dítě tak, aniž bych ji toužil zavřít do klecového lůžka. Nic ohromujícího, jenom lehká letní zábava, po které za pár let slehne zem. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie, kterých stále vzniká dosti, ale které nedokáží nijak důkladně vyniknout. U mě byla jediná výjimka a to byla Láska nebeská, která svým suše britským humorem pobavit rozhodně dokázala, ale komedie takovéhoto typu rozhodně nikam nespějí, alespoň u mě ne. Jediné čím se dokáží honosit jsou herecké výkony. Ty jsou vždy vcelku slušné, ale že bych se u tohoto filmu nějak smál, nebo se aspoň bavil citově vydřený až na dno, to ani moc ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,241,649Tržby Celosvetovo $55,447,968Tržby za predaj DVD v USA $12,289,298 //počet predaných kusov 663,903║ Ono to je fajn, dobrý herci, zaujímave sa zafarbujúci dej,... ale chýba tomu lepšia svižnosť a taktiež to až tak nechytí za srdce ako by som v konečnom výsledku čakal. /50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Popravdě mě nejvíc zaujal koncept (Himym nesleduji;-)). Dceruška si vyprosí vyprávění otce o jeho láskách. Postupně se dozvídáme o jeho vztazích, o tom jak to bylo komplikované, i když nám nakonec nikdo nepoví, proč to přesně nevyšlo. I tak je ve filmu dost jemného humoru, příjemně nadčasové situace a srážka amerického idealistického mládí s tvrdou pěstí reality. Jen ten Ryan Reynolds i přes své sympatie na mě působil nějak vizuálně vyžehleně (nemůžu si pomoct, ale ta tvář je jako po faceliftu...) a všechny zúčastněné herečky jsou skvělé. Rozhodně lepší z dnešních romantických filmů. PS: stěhuji se do NY, trojlístek Banks-Weisz-Fisher si nechám líbit... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adam Brooks .. Chlap. Dítě. Tři ženy a jedna kniha. __ Nemám vážnějších výhrad. Odrostlejší romantika dle nejlepšího scénáře, jaký Adam Brooks napsal. Ani ta politika mi nevadila, právě naopak, přišlo mi to vhodně použité (vždyť kolik mladých Američanů právě tímhle žije?). Zřejmě si toho byl i sám vědom, protože se po letité pauze opět chopil i režijní taktovky. Na této pozici si vedl taktéž dobře a vytasil i několik příjemných režijních nápadů a celkově si jako vypravěč vede netradičně, bez vážnějších zádrhelů. Co se vyvedlo, je herecké obsazení - dívčiny jsou všechny sladké - a to, že Abigail Breslin umí jsem již věděl, zato Isla Fisher skutečně uhranula (kde koho, žeáno:-)). Co do dojetí nebo vtipných vsuvek snímek třeba na P.S., I love You nakonec nemá, ale duši přesto vlídně pohladí. Zvláště pokud, určitě, možná... 75%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ať žije chlápek s toaleťákem !!!... Tohle je přesně ten typ romantických komedií, které mi sedí. Nikdo mne nezatěžuje informacemi ,,ona ho má ráda a on ji ne“, místo toho poslouchám příjemné dialogy a romantická linie mi je předkládána nevtíravě a postupně. Sympatičtí (mladí) hrdinové v příběhu o několika zlomených srdcích, dětské zvídavosti (zvědavosti), politické kampani a hlavně HLEDÁNÍ PRAVÉ LÁSKY. Příběh se šťastným koncem, který možná ocení více ti starší, co chtějí (nebo musí) o životě také přemýšlet a už se nemusí stydět za nějakou slzičku dojetí. Naposledy jsem měl takto dobrý pocit , když jsem se ocitl V dobré společnosti. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. Will Hayes For President! ,2. Here Comes Summer ,3. For Emily (Whoever She May Be...) ,4. April (Come She Will) ,5. Jane Eyre ,6. Panic Stations... ,7. An Evening at The Odeon ,8. Sunday, Sunday... ,9. Cometh The Hour, Cometh The Man... ,10. Its April ,11. Summers Over ,12. The Candidate ,13. Second Thoughts ,14. Maya Knows... ,15. The Happy Ending Is You ,16. Brooklyn Bridge ,17. Countdown ,18. Aprils Story, ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nápad zařadit sexuální výchovu do učebních osnov desetiletých dětí mi nepřipadá zcela v souladu se zdravým rozumem. Will Hayes to vidí stejně, ale při vydírání slovem "penis", které jeho dcera Maya vykřikuje na veřejnosti, svolí k tomu, aby jí povyprávěl o svých láskách. To je celkem fajn, takže si můžeme zahádat, která že je ta vyvolená? Nabídka je reprezentativní a zároveň je to celkem sympatická hříčka o jednom životě, jehož majitel obdržel při ztrátě svých životních jistot pár slušných podpásovek. Mne to tedy pobavilo a odložilo to můj očekávaný odchod do celibátu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sweet. Dost možná se tvůrci inspirovali u How I Met Your Mother, ale to není důležité. Příjemně dojímavá a vtipná podívaná se sympatickým obsazením. Kdybych měl mít dceru, chtěl bych, aby byla jako Abigail Breslin. :o) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to dobře, vlastně velmi dobře, postavy jsou sympatické, ničím vás neiritují, tempo filmu je konzistentní, nenarazíte na žádné prázdné, či nudné pasáže, ale nakonec mám stejně problém překousnout jednu věc. Tento snímek se vydává za jakousi osobní výpověď o životě, o hledání pravé lásky a přitom si nechce přiznat, že se jedná jen o další romantickou polo-komedii, která by vážně brána být neměla. Tam kde např. Crazy, Stupid, Love boduje na plné čáře, tedy v oblasti nadsázky a čiré zábavnosti, tam Definitely, Maybe servíruje absolutně nereálný konstrukt vztahů se sérií žen z módního katalogu a snaží se z nich vyvařit nějaké ponaučení. Když už kopírovat How I Met Your Mother, tak aspoň pořádně! 6/10 ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Přesně podle mého očekávání to nebyla ta, která jsem chtěla, aby to byla, protože by to bylo moc jednoduché a prozíravé. Ale nakonec mě to stejně uspokojilo :-) Škoda jen, že asi žádné desetileté dítě by na otcovo rozhodnutí nereagovalo tak jako Maya. Víc takových dětí do skutečného života a hned bude svět krásnější! Na konci jsem byla téměř dojatá. (Ale mě už teď dojímá skoro všechno, asi stárnu.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkně netradičně zpracovaný, celkem příjemně zahraný, což sem od Reynoldse nečekal a ty dvě hodiny docela rychle utečou, ale trošku mi tam chyběla nějaká větší komediální část, protože co se týká žánru komedie, tak toho se tady moc nenajde, ale i tak sem to vcelku s chutí skouk, protože to dokáže naprosto jednoduše zaujmout od začátku do konce ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

How I Met Your Mother: The Movie. Hodně to těží z parádního obsazení. Vykreslení dcery jako nejsympatičtější postavy je příjemným zpestřením oproti klasické škatulce dítě = otrava. Moje pořadí: 1. Fisher, 2. Weisz, 3. všechny ostatní, 4. Banks. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Podstatná část romantických komedií se natáčí pro teenagery a tomu odpovídá prostředí, naivita i výrazové prostředky filmových hrdinů. Tenhle film zjevně cílí na zralejší diváky ve věkové kategorii 20-35 let. Je kultivovanější, ale taky učesaný, sterilní a přeslazený. Není v pravém smyslu slova špatný, ale pouze v rámci svého žánru a pro cílovou skupinu diváků. Mně osobně nemá co nabídnout. Postavy mi byly lhostejné, navíc přemoudřelé dětičky považované za střed všehomíra, které zařizují život svým blízkým, obecně v kinematografii nemusím. Tady je navíc jejich aktivita přesunuta do extrému. Dceruška nemá po zjištění, že se její rodiče rozvádějí, na starosti jejich usmiřování, nýbrž se cele věnuje hledání nové partnerky pro otce, aby se necítil opuštěný. Tohle ani nepotřebuje komentář a stálo snímek jednu hvězdičku. Celkový dojem: 40 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film jsem opravdu hodně dlouho odkládal, protože mě strašila představa tupého, klišoidního a přeslazeného dojáku. Ale čekalo mě milé překvapení. Příjemná a nenáročná romantika, která kromě zajímavé a poutavé (alespoň pro mě) formy nabízí i sympatické herecké výkony, dobrý soundtrack a neobyčejně pozitivní pocit z jejího sledování. Výstižný komentář: Lopic ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ne tak skvělé, jak někteří tvrdí, ale rozhodně chytřejší než většina hollywoodského romantického mainstreamu. Reynolds jako vždy v pohodě, Isla Fisher proklatě hot a zbylé dámy také nejsou k zahození. K čisté osmičce chybí jen trochu rychlejší tempo a možná i překvapivější závěr. Ale jinak velice fajn. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dívala především kvůli Rachel Weisz. Ryan Reynolds je sice možná "divácky" hezký, ale pro mě obyčejný a nepociťuji k němu nijaký obdiv či sympatie. Jedná se o příjemnou a vtipnou, avšak typicky americky oslazenou limonádu. Děj rychle uběhne díky svižnému tempu. Oceňuji hudební vsuvky v podobě Kurta Cobaina a jeho "Come as you are" či pěvecký výstup Rachel. Ta je zde, zkrátka, jako snad ve všech filmech, jako rozkvetlá květinka. Vždy vypadá tak něžně, křehce a dobrotivě. Jako žena, které by nikdo nechtěl ublížit a která by sama nikdy jinému ublížit ani nedokázala. Dokážete si ji třeba představit v nějaké roli vypočítavé a manipulativní mrchy? Já snad ani ne:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj som si myslel, že romanticky pôjde len o ďalší žánrový prírastok do tejto tradičnej rodiny, no čím príbeh postupoval, tým sa mi nenápadne dostával pod kožu. A pokiaľ som si na začiatku nahováral, že ma nedokáže strhnúť, či rozcítiť, v závere som pociťoval niečo úplne iné. Reynolds nenápadne nevtieravý a Isla Fisher, skvostne milá voľba. Nemôžem nič, len pritakať a odporučiť. 80%. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V současné době máme možnost si vybrat z dvou typů "Romantických komedií". Můžeme jít na pitomý film pro normální a pitomé ženy, jenž v nás (tedy mužích) bude vzbuzovat pocity trapnosti a nechutě k televizi (kdo by na to chodil do kina!) na níž tu hrůzu sledujeme. Můžeme jít také na psychologické drama, jenž se pouze jako žánrovka tváří, ale žánrovkou není, poněvadž postrádá onu romantičnost a komediálně patří do úplně jiné sorty. Určitě, možná se nedá zařadit ani do jednoho sektoru. Tvůrci se totiž díky bohu nepokouší získat divákovy slzy, nepokouší se dojmout za každou cenu a tak faktor "romantický" slouží pouze na nalákání ženské populace a (bohužel) odlákání té mužské. Vesměs se jedná o nápaditou (ne originální, How I Met Your Mother tu bylo dávno předtím) komedii s maximálně sympatickými postavami, barvitým příběhem a neočekávaně očekávaným koncem. ()

Reklama

Reklama