Reklama

Reklama

Život sportovního redaktora Erika Kermana (Josh Hartnett) lze přirovnat k napínavému zápasu - rychlý rozjezd, mnoho překvapivých zvratů a dramatický závěr. Jednoho dne se však rozhlédne a zjišťuje, že byl ze středu dění postupně vykázán na střídačku. Záchrana přichází jako blesk z čistého nebe. Jeho příběh na titulní stranu se mu začíná rýsovat před očima…Erik věří, že našel zapomenutou boxerskou legendu Roberta Satterfielda (Samuel L. Jackson),o kterém si všichni myslí, že je mrtev. Strhující příběh „šampióna“, který skončil na ulici, vynáší jeho pohasínající hvězdu na výsluní. Bohužel je jen otázkou času, kdy se ukáže, že jeho touha vystoupit ze stínu úspěšného otce, byla silnější než snaha ověřit si fakta. Z honu za úspěchem se stává osobní výprava, kde je zkoušce podroben reportérův vztah k rodině i jeho životní priority. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

svobik 

všechny recenze uživatele

Nuda k po*rání. Naprosto rutinní scénář a unylou režii drží jakž takž Josh Hartnett v hlavní roli a solidně natočené boxerské scény. Samuel L. Jackson tentokrát v roli zapomenutého boxera pro změnu zase nudí a jeho vykleštěný hlas mi zní v hlavě doteď. Promarněná příležitost, a to mám sportovní filmy docela rád. 30% ()

turbou 

všechny recenze uživatele

Nelibi se mi slovo moralita nebo klise, ktere tady ctu. Vzkaz, poselstvi, popripade citova hodnota (rikejte si tomu jak chcete) je hlavnim bodem tohoto filmu. Nejde o nejaky pohled do sportovni novinariny. A uz vubec nejde o "vzkriseni" sampiona. Hlavni linii je vztah mezi lidmi, kteri se miluji (manzel a manzelka, muz a zena). V tomto pripade otec a syn. Drtiva vetsina z nas, se snazi neceho dosahnout. Neceho, cim na sebe upozorni, cim se stanou znamymi nebo cim se nekomu zavdeci. Duvody proc toto lide delaji se ruzni. Jsem ale presvedcen o tom, ze kazdy z nas to dela jenom proto, aby ujistili svoji zenu, pritelkyni, syna ze on/ona je pro ni/neho dost dobry. Pritom ve vztahu, kdy se maji dva lidi radi, se nic dokazovat nemusi. Staci jedine...mit proste rad!!! Omlouvam se za citovy vylev :))) ale nejak to prislo samo . PS: Rezirovat to Ridley Scott...nominace na zlatou sosku by tam byla urcite!!! ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrné (občas podprůměrné) drama o sportovním novináři, který se snaží nakopnout svojí kariéru tím, že vyzpovídá bývalou boxerskou hvězdu. Díky obstojným hercům je to koukatelné (potěší obzvlášť Alan Alda a Terry Hatcher v menších rolích), ale S.L. Jackson vážně nemusel roli vylepšovat tím nesnesitelným pištivým hlasem, který ještě dlouho nevyženu z hlavy. Navíc tvůrci v druhé půlce filmu vybalí víc moralizování, než by bylo záhodno a zbytečně hrají na city s Hartnettovým synkem, takže ještě více pošramocují výsledný dojem. Za rok večer na Nově možná, do kina bych na to ale nikoho neposlal. 5/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu solidní,ten děj a zápletka přesně padne do dnešní doby,která je plná honby za úspěchem za každou cenu.Když se začali vkrádat pochyby,jestli je to pravda,tak jsem se těšil na tu mašinérii,která se proti Hartnettovi rozjede.Jenže ouha,nic takovýho se nedělo,film vyšuměl v rodinnou moralitku do ztracena.Škoda.50%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedná se o docela slušný drama a to hlavně díky skvělýmu Samuelu L. Jacksonovi, jenže problém je, že to je trošku nedotažený a postrádá to nějaký opravdu skvělý scény, který by to vytáhly na víc, než jen na nadprůměrný drama s dost prvoplánovovým konecem. Je to docela škoda, protože jinak se mi to celkem líbilo ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Při dialogu v čase mezi 9:17 až 11.00 je na ploše monitoru v pozadí prohlížeč Seznam. (ČSFD)
  • Předlohou pro postavu Erika Kerna (Josh Hartnett) byl novinář Los Angeles Times John Joseph Moehringer. Případ s falešným Bobem Satterfiledem nakonec neměl nijak závažný dopad na jeho kariéru. Moehringer se v roce 2000 stal dokonce držitelem Pulizerovy ceny. (Candice)
  • V budově společnosti Showtime je možné vidět plakáty jejich úspěšných seriálů Dexter (od r. 2006) a Tráva (od r. 2005). (Stanley619)

Reklama

Reklama