Reklama

Reklama

Život sportovního redaktora Erika Kermana (Josh Hartnett) lze přirovnat k napínavému zápasu - rychlý rozjezd, mnoho překvapivých zvratů a dramatický závěr. Jednoho dne se však rozhlédne a zjišťuje, že byl ze středu dění postupně vykázán na střídačku. Záchrana přichází jako blesk z čistého nebe. Jeho příběh na titulní stranu se mu začíná rýsovat před očima…Erik věří, že našel zapomenutou boxerskou legendu Roberta Satterfielda (Samuel L. Jackson),o kterém si všichni myslí, že je mrtev. Strhující příběh „šampióna“, který skončil na ulici, vynáší jeho pohasínající hvězdu na výsluní. Bohužel je jen otázkou času, kdy se ukáže, že jeho touha vystoupit ze stínu úspěšného otce, byla silnější než snaha ověřit si fakta. Z honu za úspěchem se stává osobní výprava, kde je zkoušce podroben reportérův vztah k rodině i jeho životní priority. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mně se tento film líbil. Dochází zde ke spojení bezdomovce se slušně situovaným člověkem. Přece jen mají ale oba své problémy. S. L. Jackson jako dlouho bývalý boxer je velice přesvědčivý, J. Hartnett je taky kvalitní. Film nám i trochu nastiňuje, co se může stát, když novinář ve svém článku napíše nepravdu (třebaže ne úplně vlastní vinou). Tak si říkám, jak přes ty všechny bludy a sviňárny můžou přežít novináři u nás? ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Spíše mi to přišlo jako komediální film, neb mi to v hlavě nahazovalo spíše úsměvné glosy k dialogům mezi novinářem a bývalým boxerem. Psychologie postav rozhodně odpovídá romantickému filmu, než dramatickému. Jednou se na to kouknout dá, a po druhé, pokud si chce člověk své připomínky oživit....Novinář je rád, že potkal někoho, o kom by mohl napsat článek. Ten někdo je prý bývalý boxer, ze kterého se stal bezdomovec a je pro smích dětem a výrostkům. Takovýchto filmů je moc, ale pro usínání je to docela vhodný film. Ideální film je taky pro ty, co zatím vuiděli boxerský pytel jen na monitoru. Neškodí, aby si ho koupili, a mydli do něj. Jde jen o to, jak dlouho to vydrží, a pak se to projeví i prakticky... http://www.youtube.com/watch?v=1LKPiWJJJAM&feature=relmfu ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nicim vynimocne sportove drama o sportovom novinarovi /J. Hartnett/, ktory sa snazi zachranit karieru tym, ze vyspoveda byvalu boxersku hviezdu /Samuel L. Jackson/. Vadilo mi prilisne moralizovanie a samozrejme dlzka 111 min, co je fakt vela. Reziser Rod Lurie je ako sa zda, iba priemerny rutiner. 66 % ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nejsi rád, že jsi nešel na ten blbej basket ??" ;) Zcela bez diskuzí Rod Lurie snímky z prostředí investigativní novinařiny opravdu umí, což Reportér v ringu zcela jasně dokazuje, stejně jako fakt, že Josh Hartnett není jen plakátovým hezounem do počtu !! To o Alanu Aldovi nikdo nemůže pochybovat, stejně jako o Samuelu L. Jacksonovi, oba patří mezi, když ne nejuznávanější, pak určitě nejoblíbenější hollywoodské herce již dlouhou řádku let, a tak mi nezbývá než přiznat, že právě tahle trojice pro mě byla největším tahákem pustit si tento sportovní film, který však o sportu či přesněji o boxu až tak úplně není !! Resurrecting the Champ mě zaujal ne dalším schematickým příběhem boxera, který si po pádu na hubu nakonec užívá svůj návrat na výslunní, tentokrát tu máme spíš téma velmi složité, týkající se vztahu syna k otci, po jehož uznání všichni muži chorobně touží při své časté snaze vystoupit z jejich stínu, potažmo následně i otce k svému vlastnímu synovi stavějíce se právě do role, kterou nedokázali pochopit, opět se dožadujíce uznání.. Zde se objevila velmi silná asociace s Malickovým Stromem života.. Vedlejší linka kolem Jacksona, jehož "šampiona ulice" jsem si opravdu užíval, naopak polemizuje o tíze vlastního života a touze být tím, kým nás chtějí mít ostatní.. Přiznám se, že mi byla postava Erika Kernana dost nesympatická, a v momentě, kdy odmítl fyzické radovánky se stále sexy Teri Hatcher, která snad od dob, kdy si zahrála Lois Lane, vůbec nezestárla, mě málem přestala zajímat, smekám před Burnettovým scénářem, v němž nakonec není vůbec nic navíc, arogantní ublížený uplakánek si celou dobu vlastně koledoval o pár facek, a tak jsem prožíval velké zadostiučinění, když ho bezdomovec S.L. Jackson jednou ranou sundal !! ;) Bylo navíc velmi příjemné sledovat po delší pauze Alana Aldu v kladné roli, jen jsem tak nějak celou dobu čekal, s jakým podrazem se vytasí..a ono, světe, div se, nic !! ;) Velmi slušná kamera Adama Kanea či příjemný soundtrack Larryho Grouppého jen bez rušivých vlivů dotvářely silný intimní příběh, který byl však nakonec zcela obnažen.. To finální rozuzlení, které přes to martyrium pokání, ztráty hrdosti a slz vedlo až k happyendu, který mi sem však dokonale pasoval.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedná se o docela slušný drama a to hlavně díky skvělýmu Samuelu L. Jacksonovi, jenže problém je, že to je trošku nedotažený a postrádá to nějaký opravdu skvělý scény, který by to vytáhly na víc, než jen na nadprůměrný drama s dost prvoplánovovým konecem. Je to docela škoda, protože jinak se mi to celkem líbilo ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Při dialogu v čase mezi 9:17 až 11.00 je na ploše monitoru v pozadí prohlížeč Seznam. (ČSFD)
  • V budově společnosti Showtime je možné vidět plakáty jejich úspěšných seriálů Dexter (od r. 2006) a Tráva (od r. 2005). (Stanley619)
  • Předlohou pro postavu Erika Kerna (Josh Hartnett) byl novinář Los Angeles Times John Joseph Moehringer. Případ s falešným Bobem Satterfiledem nakonec neměl nijak závažný dopad na jeho kariéru. Moehringer se v roce 2000 stal dokonce držitelem Pulizerovy ceny. (Candice)

Reklama

Reklama