Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nicole Chang (Shirley MacLaine) pracuje jako kabaretní tanečnice v hongkongském nočním klubu. Tady ji také jednoho večera osloví londýnský zloděj Harry Dean (Michael Caine), který má spadeno na sošku čínské císařovny Li-ssu z proslulé sbírky arabského milionáře Ahmada Shahbandara (Herbert Lom). Harry totiž vymyslel geniální plán, jak se vzácného artefaktu zmocnit – aby získal pozvání do milionářova bytu, použije jako návnadu právě Nicole, která jako by z oka vypadla Ahmadově zesnulé manželce. Jenže i dokonalý plán může mít své chyby… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vskutku příjemná podívaná, která má perfektní atmosféru, napínavý a poutavý děj, skvělé herecké trio MacLaine, Caine a Lom, lákavé prostředí a vkusný hudební doprovod. Gambit je opravdu snímek na úrovni klasiky Jak ukrást Venuši. Decentní humor je výborným kořením parádní zlodějské podívané, u které se divák se slabostí pro filmy z 60. let rozhodně pobaví. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdo je kočka a kdo myš při krádeži, během níž se nemá nic odcizit? Úvodní část vysněného plánu budoucího to chtělo vzít více šmahem, takto začne záhy nudit, protože v ní jde vše dle plánu a tak se v ní nic napínavého neděje. To pasáž "jedeme na ostro" je již jiná káva. I tak by ovšem snesla pokrácení, ať má větší grády. Věčně se škorpící šarmantní duo samozřejmě bez výhrad. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Lupič gentleman vymyslí geniální plán, jak okrát arabského miliardáře o drahocennou sochu s pomocí tanečnice, která připomíná jeho mrtvou ženu. Prvních 25 minut sledujeme rovnou akci, aby se film zastavil a Michael Caine suše prohlásil že jde o plán a tak nějak to bude vypadat :) Dál už samozřejmě podle plánu nevypadá nic :) Milionář není hloupý ani naivní, tanečnice která v plánu vzorně držela pusu ji pro změnu nezavře a má spoustu vlastních názorů a hrdina zjišťuje, že na spoustu věcí nestačí. Lehoučký zlodějský příběh, ve kterém nejsou zbraně, násilí, veliký konflikt ani příliš napětí, zato tu nechybí spousta hlášek, pozlátka a vychytralosti. Čili spíše zlodějská komedie než zlodějské krimi, navíc s překombinovaným koncem který vznikl zjevně proto, že v roce 1966 nemohla hrdinům z mravního hlediska podobná loupež projít. Ovšem komedie vtipá, která si za trojlístek Lom, Caine a už mírně odkvétající MacLainová bez problémů zaslouží 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považoval bych za ohromnou čest oblafnout šejka o nějaký to ropný pole, ale neudělám to, protože jeho agenti by na mě vyskočili z první misky hranolek a našli by to ropné pole schovaný v mým konečníku. Také Harry znal šejkovy možnosti a tak s ním evidentně nehrál na rovinu. Sochu mu ukradl, neukradl, prodal ji, neprodal ji a kdoví, zda-li přitom zbohatl, nezbohatl. Mne tato klasická loupežničina hodně bavila a navíc se musím přiznat, že ačkoli Shirley McLaine nikdy nepatřila mezi TOP 1000 vítaných návštěvnic mé postele, tak, zejména v němejch pasážích, na mne působila naprosto neodolatelně. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Prvních 25 minut: Teda těm to jde až nějak překvapivě snadno - no asi tam těch loupeží bude více. 26 minuta: Sakra - proč mi to zase skočilo na začátek? Od 27 minuty - Aha :) 3 minuty před koncem: o co že ... 1 minuta před koncem: Ha há :) ... Velmi příjemná záležitost s vynikající ústřední trojicí a příběhem o do posledního detailu vypiplaném plánu, který se prostě nemůže povést. bez hluchých míst, s humorem a samozřejmě vše osvětlujícím koncem s takovou tou třešničkou ... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je vidět stejný zabezpečovací systém pro umělecké dílo jako ve filmu Jak ukrást Venuši. Oba dva filmy vyšly ve stejném roce (1966). (PetraRuze)
  • Ve filmu se ve 42. minutě objeví v pozadí na ulici prodejna Baťa. Zajímavé je, že celý film byl natáčen v Kalifornii. (nocturne)

Související novinky

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

28.03.2011

A je tady další sázka na jistotu. Oscarová sestava v remaku klasiky ze 60. let, to nemůže selhat. Pokud jste viděli krimikomedii Gambit z roku 1966, tak víte, že byla o britském zloději (Michael… (více)

Reklama

Reklama