Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

havLord 

všechny recenze uživatele

Hohoho, žádné sraní. Na přechodu pro chodce, drtí Tatra důchodce, střeva tečou do kanálu, Tatra jede dál -- v rytmu téhle dětské říkanky je Soudný den natočený, s dvojitým důrazem na ta střeva a celé je to zahaleno v hávu 80's akčních masakr šíleností, bezhlavých vyvražďovaček a apokalyptických béček, kde se v první řadě hledí na vydatné smrti a aby se divák od srdce zasmál, když jedna žena druhou v roce 2035 roztíná mečem vedví za zvuku neo-punk-techna linoucího se z hradního ampliónu. Komando hadr. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém si hlavní hrdinka hraje na přehnaně dospělou, tím, že říká sprostá slůvka. Jinak je snímek přehlídkou úchylných fantazií scénaristů a režiséra. Punkové latexové oblečky v čele s démonickým Solem se mi líbili více než středověký Kanenův hrad. 60% stačí. A na můj vkus se tam objevovalo poměrně dost naturalistických scén. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne ppc b-jazda...ktorej nie je čo vytknúť...božská Rhona Mitra...nadupaná akcia...takto má vyzerať chuťovka ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film, který je místy drsnější než "šmirglpapír" musí člověk brát hodně s nadhledem. Ze začátku se sice tváří vážně, ale časem se promění v něco, u čeho se člověk musí buď smát nebo brečet. Rádoby vážné scény se střídají s těmi, které prostě vážně brát nejdou, ale autoři to tak asi chtěli :). SPOILER: Jakmile se na scéně objevili první pankáči, tak jsem měl pocit, že se jedná o nějaký videoklip skupiny Rammstein. A potom ten výlet do středověku, to už jsem málem spadnul ze židle :). Ale jako oddechovka je to celkem fajn snímek, hlavně pro vyznavače drsnější akce. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jak sakra popsat film, kde je výborná policejní přepadovka, post apo život, který si v určitém měřítku nic nezadá se Šíleným Maxem, středověké prostředí , gladiátorská bitva, NEcestuje se časem a celé je do zasazené do pandemie? Hmm babo raď. Začnu od hrdinky, která na mě působí hodně sympaticky, sexy a no to tílko je prostě pecka. I když je na filmu vidět, že rozpočet nebyl vždy dostatečný, tak nic není na zakrytí očí. Tedy možná až na některé scény, protože jde o přísný eRko a vůbec se s tím nemazlí. No a vzhledem k úvodu, buď akceptujete pravidla filmu, budete se bavit a dáte třeba fousový 4 jako já, nebo film dost možná nedokoukáte. Víc asi nejde dopsat. Příběh triviální, postavy někdy anonymní, jindy šílené a prostě musíte to vidět. Konec... 70 procent. ()

sta odpad!

všechny recenze uživatele

fuj.. po 10 000 BC další ultrazbytečný film.. klišé za klišé bez špetky invence.. zbytečné tohle pouštět v kinech, když se sem nedostane tolik výtečných filmů. ()

nirvanafan odpad!

všechny recenze uživatele

Označila bych to za slátaninu roku 2008. Námět zněl poměrně zajímavě, epidemie, co zasáhne celou Británii a pak nechaj všechny nakažený pochcípat v karanténě. Když se virus znovu objeví, vyšlou speciální jednotku do izolované oblasti, aby z krve přeživších získali vakcínu. Jo, to by celkem šlo. Ale posléze se z toho vyvinuly kanibalistický orgie, útěk z města a v lesích návrat do středověku a vrcholem všeho je, když v zapadlým tunelu nečekaně objeví nabušenej bourák, aby se mohla rozjet závěrečná honička, která je vrcholem trapnosti celýho tohodle stupidního snímku. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Specificka a izolovana post-apokalypticka atmosfera krizena s fantasy je sice super, davky jakehosi syroveho cyberpunku ala Mad Max take nejsou uplne spatne, co z toho ale ve vysledku vzniklo za scenaristicky, pribehove a neoriginalitou znicenou blbost je az k nevire. Kdysi jsem si myslel, ze Rhona Mitra je beautiful, sexy a buhvi co jeste, ale po shlednuti Underworldu 3 a Doomsday uz sem si to myslet prestal. Vypada to, ze krome starnuti zacala zrat steroidy, muzske hormony a prestehovala se do posilovny. 4/10 ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Možná je to béčko ala 80. léta (jak praví Molir), ale v oněch letech měly takovéto filmy něco do sebe. Tohle ale nemá vůbec nic a nevidím vůbec žádný důvod, proč bych to neměl po hodině vypnout a smazat z disku... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Ufff, tenhle film je zvláštní. Nevím přesně co si o něm myslet, protože v popisu je napsáno jasně thriller či drama a mě se spíše zdálo, že Marshall paroduje cokoliv co ho v tu dobu napadlo. Je to hotová skládačka různých žánrů slepená izolepou jednoduchého příběhu. Bylo to třeba? Popravdě film sice neuvěřitelně rychle utekl, ale že by mě zase nějak šíleně bavil? To teda né. Takže né nebylo. Herecké obsazení je však bohaté a hlavně vypadá zajímavě. Navíc mužské a lesbické osazenstvo bude určitě spokojeno, zvlášť když pomyslíte na to, že divoši nemaj potřebu se nějak moc oblíkat. To co ale neodpustím a strhl jsem za to i jednu hvězdu je střih. Střihač musel spolknout balení extáze, jinak si to nedovedu správně představit. Do akčních scén bylo zkrátka podle mě až moc zasahováno. Co na plat, že akce střídá akci když na konci z toho máte poloviční zážitek a epileptický záchvat. Za mě zatím se srovnáním Dog Soldiers a Descenta, nejslabší Marshallův film... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ne, prosím, už nikdy. Nerad používám ostrá slova, ale scénář pro tuhle hrůzu musel napsat naprostý idiot. Ale zpackaným dějem to zdaleka nekončí - mizerná kamera i střih, směšná choreografie soubojů, trapné herecké výkony a hlavně nuda, zmatek a znechucení. Nedej Bože, aby k tomu natočili dvojku. Po výborném Descentu obrovské zklamání ... ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Hodně viditelně okopírovaný "Mad Max" , lehce mixovaný s "Resident Evil" , který ze začátku diváka příjemně navnadí , aby to vše poté pomalu , ale jistě s blížícím se koncem všechno splachoval do kanálu. Musím říct , že od chvíle , kdy se na scéně objevili jezdci na koních v rytířské zbroji jsem začal jen nevěřícně kroutit hlavou a v této činnosti jsem byl režisérem nucen zůstat až do úplného konce. A to vůbec nemluvím o nějaké logice , či smysluplnějším ději. Z pozitiv mi utkvěla v paměti jen sexy Rhona Mitra a potom několik efektních akčních scén , které ovšem s blížícím se koncem nabíraly na čím dál větší absurditě a nereálnosti. Celkově zklamání. Film: 45% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický svět je pěkně udělanej, i když ne tak originálně jako v Šíleným Maxovi. Rhona Mitra je nádherná a má na akční snímky. Neil Marshall se ale moc nevytáh, Dog Soldiers se mi líbily víc... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Kombinace Vetřelce 2, Mad Maxe, středověkého dobrodružňáku a šíleného trashe. Výborné akční scény, povedená kamera i hudba. Ani scénář a příběh by nebyl špatný. Co mě ale totálně zničilo, byla scéna, kdy dvánáctiválcový drak se 400 koni pod kapotou a zrychlením z nuly na sto za 4,5 sekundy nedokáže ujet tlupě 60 let starých vehylků a samohybů. Moh jsem se utrápit při scéně s automobilovou honičkou, fakt že jo. Ale natočená byla dobře... ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších béček, co jsem za poslední rok viděl. Neilu Marshallovi se daří budovat velmi slušnou atmosféru s velmi dobrou non stop akcí a několika rozkošnými záběry. Brutality je tu na rozdávání, střídání pravěku, středověku a blízké budoucnosti je velmi zajímavé. Můžeme tak vidět během půlhodiny divoké kanibaly prohánějící se po městě, středověký hrad a rytíře, a Londýn v chaosu. Na závěrečná jatka opravdu nic nemá. A to jsem se ke shlédnutí filmu odhodlával rok. Akční hudba Tylera Batese ještě umocnila na výsledku. 70%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měla jsem trošku jinou představu o postapokalyptické vizi světa, třeba pár výbuchů, divoké rozmary počasí, ale tady pan režisér použil smrtící virus. To je samozřejmě také jedna z možností, která se dá velmi dobře využít. Střídání různých žánrů mě překvapilo, ale byl to záměr a vykradení několika filmů k tomu patří. Přiznám se, že Rhoně jsem hodně fandila. Ještě nikdy jsem neslyšela ve filmu Siouxsie and the Banshees. Tady si ji pouštěli šílení punkáči. ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Nechutná slátanina, ale narozdíl od Resident Evilu jako celek absolutně nefunkční, asi tak stejně jako Bartkowiakův Doom. Škoda, mohlo to být dobré béčko, ale Neil Marshall není Paul W.S. Anderson. Někdo akční béčka umí a někdo prostě ne. Věřte mi, ke konci filmu se už budete jen smát! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Neila Marshalla prostě žeru a Doomsday je pořádnej kopanec do řiti, absolutně utrženej ze řetězu, akcí vůbec nešetřící!! Kolikrát jsem žasnul, co se v další části filmu semele a kam se děj zase přesune!! Doomsday jsem tentokrát viděl v HD kvalitě a mlaskal jsem si! Vynikající adrenalinová a krvavá jízda, při které se Neil Marshall opravdu vyřádil!!! Musím pochválit i výbornej soundtrack Tylera Batese, který občas dost připomíná 28 weeks later, ale to vůbec nevadí. Mám rád tyhle " slátaniny ", kde je smícháno více stylů dohromady a tenhle film patří k těm nejlepším!! Parádní záporné a kladné postavy, kterým buď fandíte, nebo jim přejete ošklivou smrt, hehe, perfektní. Třešnička na dortu je nádherné trio krásných dívek - Rhona Mitra, Nora-Jane Noone a Lee-Anne Liebenberg. Vynikající film, ke kterému se vždycky rád vrátím. ()

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama