Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

baXter 

všechny recenze uživatele

Vysloveně nesnáším jednu věc: A to, když si tvůrci myslí že divák je iDiOT !!! A z tohoto filmu to vyloženě čiší. Pravděpodobně si producenti mysleli že se na film budou dívat jen retardi. Ne děkuji, už nikdy víc nechci vidět. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Takovy otres za tolik penez v Britanii jeste patrne natocen nebyl. Predevsim naprosto neoriginalni film, ktery mixuje par jinych filmu (ktere nema cenu znova vyjmenovavat). To cele je spojene uplne stupidnim scenarem, v kterem se to nesmysly jen hemzi. Kdyz na zacatku do jednoho auticka nabrali vrazdiciho maniaka (samozrejme bez prohledani) a druhemu auticku rozbil pancerovane sklo pankac se sekyrkou, tak jsem mel film jako blbost. Ale kdyz prisli na hrad, kde vladl jako stredoveky kral byvaly doktor, tak jsem musel hodnoceni zmenit na (s prominutim) sracku. A v tomto duchu se to doneslo az do konce. Namet nebyl spatny, ale tragicky scenar a rezie ho totalne zabil. Nicmene odpad prece jen nedam, bylo tu par detailu, ktere dohromady tech 11% daji. Treba krasna parni lokomotiva, ktera se v takovychto dilech zrovna moc nevyskytuje. I kdyz chtel bych videt, jak se tam s ni nepozorovane priblizili. Nebo dale treba nastaveni RARE, MEDIUM, CRUSTY, i kdyz zrovna zpusob vareni masa vhozenim do ohne neni nejvhodnejsi. No a pak samozrejme Mitra, ktera je vic sexy jak cela pobrezni hlidka dohromady a byla jedinej duvod, proc jsem u toho vydrzel do konce. Ale abych dal lepsi hodnoceni, to by mi museli vyndat 2/3 mozku. ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

U těhlech filmů není dobrý večeřet.. :D Jo, super.. Na jedný straně pošuci, co se vrátili do středověku a na druhý straně kanibaliští anarchističtí punkáči, oddělený od zbytku světa..Takový půměrný béčko.. "Jestli máte hlad.. zkuste ochutnat kámoše! ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Docela můžu filmy podobného ražení, Max je u mě klasika, ze kterého si Soudný den vypůjčil hodně, na to pak přilepil směs toho, co už bylo x-krát viděno a výsledek byl z mého pohledu hodně špatný. Jak asi mohl dopadnout film, který kombinuje Šíleného Maxe, Vetřelce, 28dní a 28týdnů (obojí poté), Ramba, Statečné srdce, Resident Evil, Potomci lidí a já nevím co ještě... Prostě špatenka, Rhona se na hlavní roli moc nehodí, ačkoliv je to šťabajzna, ale to její cool hláškování bylo fakt srandovní, takže mě akorát v hlavě utkvěli pankáči, kteří místo hovězího dávají přednost kanibalismu. Ani nevim, proč dávám za dvě. Asi za to, že jsem rád, že tento typ filmu vznikl (i když hodně scén vyloženě okopíroval odjinud) a dalo se na to chvílema koukat, prvních pět minut slibovalo víc, ale solidně nastavená laťka byla shozena za dalších 5 minut...:-( ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Zábavná akční podívaná v dobře provedeném postapokalyptickém světě. Odpouštím i těch pár vykrádaček v soubojích. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečnej slepenec a splácanina všeho možnýho. Neil Marshall do filmu nacpal všechno co ho napadlo. Film mě připomněl spoustu filmů, např. úvodní napadení vojáků mi připomínalo Cameronovy Vetřelce, banda zločinců ve světě bez zákonů, to zas připomínalo Campbellův Útěk z Absolomu, plamennej proslov šéfa pankáčů zase žvásty Dennise Hoppera z Vodního světa, hudba připomínala (v první polovině filmu) Carpenterovu (Morriconeho) Věc, atd. Atd. Guláš jako kráva, ve filmu je prostě všechno. V jednotlivostech v podstatě originalita žádná, ovšem takhle poslepovat zdánlivě nemožný, to se jen tak nevidí. Ale co je pro mě nejdůležitější, je to všechno natočeno maximálně efektně a film navíc vypadá podstatně dražší, než je. Má to šmrnc a spád, ale hlavně je to krásně ujetej film, sám ze sebe si prdel dělající. Kdo film bude brát vážně, bude velice otráven. ()

pavlikv 

všechny recenze uživatele

Já sem se teda skvěle bavil v akčních vodách od všeho trochu, ale nic nového podl sluncem. Rozpočet :30$ miliónů. Tržby celosvetovo : 21,610,698$ ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

WTF?! Marshall nasekal poriadne mäso. A že je chutné! Kašlem na to, že originalita zostala niekde za Stenou, je to ohromne zábavné a krvavé. V úvode sa vyvalí stokrát videná apokalypsa o smrtiacej nákaze so slušnou hororovou atmosférou. Lenže príde prvá prestrelka a s ňou prvý obrat. A potom ďalší a ďalší a ďalší, a ja sa nestíham diviť, kde všade a v akom žánri sa s hlavnou postavou ocitám. Nelogický extrémny zlepenec so šialenou jazdou v štýle 80. rokov v závere. Hlasité wow! ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Scénář je jak z pomocné školy pro netalentované fandy kultovních filmů. Marshall do něj narval vše z Mad Max2 a Útěku z N.Y., ale místo pocty vznikl upocený prafabrikát bez logiky a smyslu (pankači vs rytíři, či raději si dáme na prudko osmaženou prdel vědce, než pořádný steak z přemnožených krav-toto je jenom kapka z moře debility co se ve scénáři nachází). Co Marshall vysral na papír, tak solidně ukočíroval jako režisér. Nemá sice žádný styl, ale sází na brutální akční režii bez přehnaných digitálních triků, zato s pořádnou dávkou krvey. Herci jsou dobře zvolení, nic nekazí. Soudný den je zlehka podprůměrným drijákem, jemuž schází jen alespoň trošku dobrý scénář. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

První cca dvacetiminutovka,než se komando dostane za zeď je ještě koukatelná.Poté jsem prožíval peklo a ztrácel čas nad odporně chutnajícím gulášem namíchaným z odkazů na Resident Evil,Mad Max 2,Apokalypsu,a cokoliv ze středověku.Kdyby ta akce aspoň stála za to.Stříhače předhodit pankáčům(těm ve filmu)....a vlastně i režiséra! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, to je vážně věc. Marshall je nejen pro mě Carpenterův nástupce – řemeslně zručný režisér, který si nenechává svazovat při práci ruce pochybnými kategoriemi jako je logika, pravděpodobnost a vkus. „Pád do tmy“ považuji za jeden z nejlepších horrorů nového tisíciletí. Navíc to zatím vypadá, že se umí vyvarovat chyb, jichž se jeho vzor v přestávkách mezi majstrštyky často dopouštěl [Oni žijí!, The Dark Prince, Upíři atd.]. Obdivovatelé Velkých nesnází v Malé Číně [znám takové, kteří jsou ochotni se kvůli zneuctění porvat i s děvčetem, zdravím po nějaké době Chřástala] se mohou rochnit ve vysokooktanových kinematografických pomejích. A navíc je to tak britské. Doomsday nemá hrůzy ani co by se za nehet vešlo [neděsíte-li se béčka], u mě ale zabodoval poťouchlým eklektismem, určovaným všežravým principem ber-kde-ber. Politický podtext [izolované Skotsko] a osudy postav mi byly ukradené, ale fakt jsem netušil, co uvidím v následující scéně a to mě nutilo vyklánět se z křesla blíž k obrazovce od začátku do konce; dojet parní lokomotivou z města mad-maxovských pankáčů přes středozemské planiny mezi highlanderovské vidláky se ve filmech podle scénářů krocených konzistencí nedá. Kočkopes jako z norské polární základny, jestli víte, co tím myslím... Film vhodný na nedělní odpoledne po flámu, nebo pro soustředěné ošahávání buchty nudící se ve vedlejším křesle. PS Do hlavní role jsem si strašně přál tu krásně kozatou paní, kterou hned na začátku odpráskli ve vaně. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Je skoro až typické pro filmy o smrtelných nákazách v budoucnosti, že skvělých prvních 15 minut vystřídá velké zklamání díky totálnímu béčkovémů zpracování a hlavně neskutečně stupidnímu "příběhu". Je velká škoda, že přestože zde opět byl potenciál, řada nadějných pasáží a i sympatické herecké obsazení tak výsledek je podprůměrný. A to hlavně díky neexistenci lepšího rozvedení nadějného začátku ve formě zajímavého a uvěřitelného příběhu. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu (nebo spíš nechci) smířit s tím, že tolik očekávaný film, dopadl tak, jak dopadl. Mám rád akci, horory, atmosférické, katastrofické (zejména post-apokalyptické) kousky - nic z toho Doomsday nepostrádal, navíc byl natočen efektně, dynamicky a neměl vyloženě hluché (nudné) místo... Zároveň ale nemám na "plátně" rád neoriginalitu, zmatenost, nepřehlednost a technickou nedotaženost (např. idiotský střih, víme?) - bohužel i to zde bylo do puntíku zastoupeno. V zásadě mi nevadí odkazy a občasné "vypůjčování si" z jiných filmů, ale čeho je moc... Začátek = Resident Evil 2, poté se ocitáme v Ůtěku z N.Y. (btw: hlavní hrdinka s páskou přes oko?... Jméno jedné z postav Carpenter?... Stejný hudební motiv?... Fakt myslíš Neile, že je filmový fanda takovej blb?!), dále následuje bezskrupulózní skok k Aliens, pak hup na Dawn Of the Dead, letmá návštěva v Silent Hillu, 28 dní poté, no a následný "přesun v čase" do dob středověku už byl fakt silný kafe... Samotný závěr už jel v zajetých kolejí starého dobrého Mad Maxe! Co se to sakra stalo s tím nadějným a originálním režisérem, který má na svědomí takové pecky jako Dog Soldiers nebo atmosférické masíčko Descent? I kdyby Doomsday měl být jen poctou Marshallových oblíbených filmů, šlo to přeci udělat (kor v jeho případě) osobitější a důstojnější formou... Abych ale jen nekritizoval, i přes šílenou "vykrádačku" všeho možnýho šlo přeci jen o akcí nabitou adrenalinovou zábavu (navíc Rhona je fakt mooc šikovná h(dc)éérečka :) P.S.: Chudák Sean Pertwee - ten to zase schytal (už se tak nějak stalo standardem, že jeho postavy vždycky "odejdou ze scény" krajně nepříjemným způsobem) ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Fakt nevim co si mám myslet o filmu, který míchá Mad Maxe, Pána Prstenů, Terminátora a zombie horror, a ještě navrch přihazuje trošku "post-apo kankánu" a partičku kanibalů pojídající borce z Psích vojáků.... I když, je velmi lehké téhle bizarní směsce stylů podlehnout a nechat se jí unášet dál přes přejeté/rozstřílené/rozsekané mrtvoly až k úsměvné finální honičce (Two tribes jsou velmi netypickým hudebním doprovodem). Škoda jen dementního střihu, kvůli kterému není v soubojích poznat kdo koho řeže a scénáře, jenž zřejmě Marshall dodělával přímo na place. P.S.: Ten "Boromir" byl vážně moc. :) 6.5/10 ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Marshall skloubil své "kuchařské" umění a přímo z rozpáleného grillu servíroval ďábelskou všehochuť, ač vše trochu přesolil a připálil. Prostřídal všechna různá koření ze středověku (přidal gladiátorský souboj), ze dob masochystické anarchie, vzdálené bodoucnosti "vystřelovacích umělích očí", z nenapsaných dějin pádu skotské říše smrtící epidemií a do toho všeho strčí překrásnou "bojovnici" s ještě překrásnějším pozadím (alespoň na to se dalo koukat), která si to v lidské jungli pálí bentleyem. Marshall prostě vykradl tucet různožánrových receptů a doufal, že pomocí velice důkladných záběrům brutality docílí dokonalého souznění, což mu i občas vycházelo. Určité momenty a záběry ve filmu stojí za zapamatování (hlavně ty zvrácené) , však celkový dojem je poměrně neuspokojivý. Jestli čekáte POUZE bezstarostnou jízdu se "splatter" vsuvkami, výbornou atmosférou a dokonalou řežbou v čele s nádhernou Rhonou, budete příjemně nasyceni. Neile přestaň vykrádat a vrať se k hororům, ty ti snad půjdou lépe, však pád do tmy nebyla vůbec rána do prázna. Hodnocení: 6/10. ()

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama