Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Zajímavej rozjezd, těšil jsem se na něco zvláštního...vypadalo to vcelku dobře,.. ale bohužel... pak to tak nějak... ufff.. prostě se to rozplizlo.. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Téma smrtící virus zrovna neoplývá mým nadšením. Také první polovina filmu velmi nezajímavá, až nudná.Ovšem neočekavatelné překvapení se dostavilo a téma středověké společnosti mile zapůsobilo a já se i dodívala na konec. Nebylo to zase tak špatné, jak to vypadalo na začátku. Určitě N. Marshall nějak nezklamal, zůstává na pozici, jež mu přísluší. Dobré, neškodné a s hereckým výkonem, který předvedla R. Mitra i koukatelné. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené akčné sci-fi/fantasy. R. Mitra nádherná a drsná. Není to žádný velký originál, ale já se pořádně bavil! ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Totální, neskrývaná vykrádačka všeho, co se jí za posledních 25 let hodilo uhání ve zběsilém tempu bez bázně a nějakých velkých ambic. Rhona je sexy jako vždycky a jediný její pohled je schopný způsobit genocidu mozkových buněk a já jen tupě zírám na tu jízdu bez jakékoli šance na spásnou myšlenku vypnout to šílenství. Právě naopak mě přepadá hrozná chuť šňupnout si tabasco stoupnout si do fronty s talířem a čekat až mi na něj neuvěřitelně rozpálená, rajcovní Lee-Anne hodí kus propečeného vojenského biftečku a já se do té šťavnaté pochoutky zakousnu. Samozřejmě je tu naflákáno chyb jak máku, ale who cares. Béčko jak má být. 80% ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Tak extrémně nepůvodní, až to pro někoho může být svým pojetím extrémně zábavné ( já se mezi ty vyvolence neřadím a raději si pustím sérii Maxů a další B-flákoty, jimiž se tvůrci inspirovali)..,přitlačila bych na hudební stránku a zjemnila ve zběsilosti kamery, která by tímto zvýraznila estetický prožitek z "řezacích a jiných" akcí...pak bych šla v hodnocení zřejmě dál...takto trošku nudí 40% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Parádna, takmer postapokalyptická jazda plná všetkého možného, Pravda, človek s tým filmom musí mentálne spolupracovať, lebo inak uvidí iba zmetenú zmesku rôznych žánrov a povedomých situácií z iných filmov. Začiatok vyzerá ako niečo o zombíckej nákaze, kvôli ktorej postavia okolo celého škótska stenu aby nikto nemohol dnu ani von. Komando vyslané do zakázanej zóny za účelom nájdenia lieku však nájde hlavne hromady šialených kanibalistických pankáčov, tučných škótov čo tancujú kankán a o niečo ďalej potom konkurenčnú komunitu stredovekých rytierov vedených Malcolmom McDowellom. Film nedopraje oddychu, furt sa niekam skáče, strieľa, šermuje a minimálne každých 5 minút je treba ukázať nejakú odseknutú hlavu, pečenú mŕtvolu či vystrelený mozog. Poriadna dávka brutality, súboj s ozrutnou konzervou alias rytierskym popravcom a dokonca nechýba ani riadne napumpovaná Mad Maxovská naháňačka po dialnici. Rhona Mitra v hlavnej roli fajn drsňáčka, McDowell ako vládca hradu trochu sklamal. Pošahaný vodca pankáčov Sol a jeho nástup na pódium super, plus pochvala za toho nádherne odporného vládneho slizúňa Canarisa. Dohromady je z toho všetkého čosi, čo by sa dalo prirovnať k onej slávnej psíčkovsko-mačičkovskej torte v ktorej je nagebrená každá hovadina a môže vám znej byť dosť zle, ale komu to vadí keď som sa tak skvelo bavil. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Tak. Film ma ničím moc neprekvapil, dostal som čo som čakal a vôbec som sa nenudil. Úvod ako keby točil niekto úplne iný ako záver. Béčkovitosť je cítiť ako opekaný virológ a to hlavne v druhej polovici. Akcie je dosť. Trochu ma prekvapilo občas dosť drsné násilie, ale to mi vôbec nevadí. Som spokojný. Inak sorry Angelina, ale Rhona, tak to by bola Lara Croft ako lusk. 70% ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé : vypnout mozek ! A zadruhé : neuvěřitelně se bavit ! V mém případě to rozhodně platilo. Tohle byla super rychlá jízda, kde jsme se podívali dokonce i do středověku. No řekněte, co tenhle film nemá? Neil Marshall je frajer s obrovskou fantazií, který se nebojí ukázat spoustu brutality. Těším se na další díla. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Ano, vycuc zo vsetkych moznych sci-fi filmov. Nema zmysel menovat, je to jasne vidiet. Rhona je cool, banda nenazraných imunnych ludozrutov uz menej. Sceny stredovekych subojov sa miešajú s jazdou na najnovšom Bentley a postkatastrofické scény Glasgowa sú jedna z mála zaujímavých vecí. Som trochu sklamaný, ale pozerat sa to dalo. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Dokonalý béčkový chaos až na ty zbytečný středověký rytíře... Hvězda navíc za závěrečnou honičku alá Mad Max, za nápad s umělým okem a za hudbu od Tylera Batese... Sečteno: 60% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se bohužel nepovedlo! Možná jsem měla po Pádu do tmy příliš velké očekávání. Trošku to vylepšili koncem, začátek vypadal poměrně slibně, ale stejně je to celé docela ujeté, šité horkou jehlou, splácané věci páté přes deváté. Škoda. ()

Zeke001 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi fakt hodně líbilo, už jen proto, že hlavní hrdinku hrála Rhona Mitra, ale i proto, že samotný příběh neměl chybu. Rytíři, šílení pankáči a tak dále a tak dále. Tehle film všem doporučuji zhlídnout, já osobně ho viděl asi 6x a mohl bych ho klidně vidět ještě párkrát bez problému, že bych se u toho nudil nebo tak něco. Skvělé akční sci-fi, které má u mě jasných *****. ()

Mekgrůdr 

všechny recenze uživatele

Ti Skoti jsou ale divní! Kdybych já přežil smrtící epidemii, určitě bych se nestylizoval do šíleného sadomasochystického pankáče. Nanejvýš do rockera! Ale teď vážně...čekal jsem svižné apokalyptické akční béčko, ale to jsem nedostal, alespoň v první půlce filmu. Nakonec jsem se přece jen dočkal a zhruba od Rhonina útěku z doupěte úchylných "hudebníků" film začal splňovat moje očekávání. Přesto obsahuje přemíru věcí, které i s velkou porcí nadhledu nedokážu tolerovat. Hlavně tedy již zmiňovaní pankáči, pečení lidí (nemyslím si, že by se dobře propekl za tak krátkou chvilku...já bych to teda nejedl) a jiné. Pasáž na hradě krále Malcolma nebyla špatná, ale hned po ní přišlo další zklamání při automobilové honičce. Hned po útoku ujetého osazenstva baru Modrá ústřice (ale to se jim musí nechat, tak originální tuning by mohli závidět i v Rychle a zběsile) se objevilo pár věcí k zamyšlení. Za prvé, jak může takovej policejní vrak dohnat zánovní Aston Martin? Odkdy umí vůbec táta péct? A to hlavní: proč sakra ten blbeček Sole umřel tak obyčejně? Takovej "imbecil" by si rozhodně zasloužil nějaké efektní amputace čehokoliv! (ano vím, že mu uletěla hlava, ale jak obyčejně...). Nicméně ve výsledku to nebylo tak hrozné, takže dávám za 3... ()

1945 

všechny recenze uživatele

Míchat slané a sladké se nemá. Režisér Neil Marshall to zřejmě nechápe, protože vytvořil film, ve kterém můžeme vidět: 1.) Svět nadupaný Hi-tech technologiemi 2.) Středověký hrad, obývaný asi tisícovkou lidí ve středověkých kostýmech 3.) Město, které ovládají úchylní anarchisti, kteří se netají svými sklony ke kanibalismu 4.) Mezi tím vším pobíhá rajcovní Rhona Mitra s mečem/pistolí v ruce a občas se projede v Bentley Continental GT PS: Slušný herecký výkon předvedli Adrian Lester a Bob Hoskins, kterých je pro tento žánr možná škoda... ()

Bucounit 

všechny recenze uživatele

Neil Marshall zobral Šialeného Maxa, Ja Legendu a Resident Evil, požičial si stoho to najlepšie a skĺbil to do jedného filmu a výsledok je taký, že je to zaujímavejšie a zábavnejšie. Od punkerskeho koncertu a obedu to je neskutočná jazda. ()

SynthiaTT 

všechny recenze uživatele

Poriadna stupidita. Jedna * je za herečku v HR, inak som sa presiľovala dopozerať ten koncert ľudožrútov so Scootrom na čele na stredovekom hrade. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Najskôr klady - trošku krvičky, pomerne sympatická hlavná hrdinka, pár záberov na ľahko oblečené punkerky a začiatok filmu vrátane prvej akcie za stenou. A následne už len zápory - úplne sa nehodiaca hudba, miestami totálne šialený strih (za všetky: 1 švih mečom poskladať zo 4 záberov v rámci 0,5 sekundy...) a vôbec celé je to vlastne totálne prekombinovaná blbosť. Na tento film musí mať človek tú správnu náladu a tentokrát som ju nemal. ()

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama