Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

E lan 

všechny recenze uživatele

Takový britský šílený max. Není to můj šálek kávy, nic zvláštního na tom filmu není špatně ani dobře, možná pro příznivce žánru o jednu * více... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Ulitlá postapokalyptická sci-fi, která čerpá z Útěku z New yorku a Šíleného Maxe. Pokud podstoupíte na tuto hru, pak se budete bavit. Jo a Rhona Mitra má pěkný prsa :D. Ps. Je příjemné vidět ještě Boba Hoskinse v něčem, co jsem předtím neviděl. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle byla teda jízda. Neměl jsem žádná očekávání, doufal jsem snad jen v dobrý akčňák, nicméně takový nářez jsem opravdu nečekal. Od začátku má film výbornou, lehce postapokalyptickou atmosféru, herci, ač jsem téměř nikoho neznal, hrají až podezřele dobře, nejvíc mě bavila výborná Rhona Mitra a mimořádně šílený Craig Conway. S akcí se rozhodně nešetří, je řádně brutální a krvavá, kazí ji jen místy zbytečně rychlý a nepřehledný střih, jinak ale velká spokojenost. Příběh je jedna velká zběsilá šílenost, v dobrém i ve zlém, nad některými nápady jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, tohle prostě nemohl napsat nikdo normální. Jasně, ono to ve své podstatě vůbec nedává smysl, postavy nemusely být takové ploché a závěr taktéž není zrovna dvakrát povedený, každopádně to kouzlo, ta dokonale bláznivá atmosféra vás jednoduše pohltí a dokonale uhrane. Nevím proč, ale tuhle dementní šílenost jsem si neskutečně užíval a bavil jsem se po celou dobu. 7/10. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

stupidní příběh...tupí kanibalští pankáči, chovající se spíš jako zvířata než jako lidé..."elitní" vojenská jednotka, která se nechá školácky pochytat...herecké výkonu hodně podprůměrné...1 hvězda za Rhonu a za závěrečnou honičku...víc si ten film nezaslouží ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečné béčko, které vzniklo směsicí následujících snímků: 28 dní poté, Vetřelci, Excalibur,Resident Evil, Šílený Max a asi i spousta dalších, na které si teď nevzpomenu. Ale pokud si odmyslíme onu neoriginalitu a zcela nelogické a iracionální dějové zvraty, zjistíme že celý film je naprosto N E U V Ě Ř I T E L N Á jízda. Kanibalští pankáči, kterým zajatci uniknou parním vlakem, dostanou se na středověký hrad odkud odjedou novým Porsche (nebo co to bylo, už si nepamatuji) až se nakonec hlavní hrdinka stane novou „šéfkou“ právě těch kanibalských punkers, před kterými celou dobu utíká.... - no potřebujete vědět víc? Jo a všchno je to kvůli jakémusi viru, ale to není podstatné. :-)Každopádně fandové, kterým se líbí výše uvedené snímky se budou u filmu skvěle bavit. ()

biopanic odpad!

všechny recenze uživatele

Pán Marshall stratil súdnosť a bez štipky hanby nám servíruje exrekement, tváriaci sa ako bonbónik. Béčka ja rada, ale taký kompliment tejto zbytočnosti nespravím, nebolo by to fér. Povedané inak; byť Súdny deň posledným DVD na svete, znova ho do prehrávača nevložím, ani keby ma horúcim olejom pálili. ()

Grissom 

všechny recenze uživatele

omg.... toto bola teda pekná kravina!!! sa čudujem tak vysokému hodnoteniu....Za pohľad stála len Rhona Mitra....ako námet zaujímavý ale totálne nezvládnutý...najviac som sa pobavil ako totálne vraky dobiehali na ceste Bentley...tak to ma pobavilo...miestami bola z toho "pekná" groteska....viac niet čo dodať.... ()

Ogrb 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný překvápko, kravina sice velká, ale rozhodně zábavná! Ani sekunda nudý, jenom jedno nekompromisní eRko s geniální automobilovou honičkou a tak strašně sexy Rhonou Mitrou, že jen ona sama by vystačila na tři hvězdičky. Dávám čtyři a jdu si to pustit znova... 8/10 ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho průměrné béčko, ale ono to bylo docela zábavné béčko. Bylo tam dost prima nápadů, fajn charaktery a i několik solidních scének, které se mi z paměti jen tak nevymažou a pustit bych si je mohl znova třeba hned. Příklady? První setkání s katem, bitka s ním v aréně, závěrečná honička, one man show vrcholící hostinou nájezdníků. A určitě by se toho dalo najít ještě víc. Všude kolem už bylo napsaný, že to vykrádá spoustu filmů a musím s tím souhlasit, bere si to z nich ale to nejlepší a nejzábavnější. Rhona Mitra je navíc megakočka. Celkem tedy solidní nadprůměr. ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

Než dojde k nějaké zajímavé akci, je to v podstatě usnutíhodné, takže jakmile dojde na punk-kanibaly, na které už se dá koukat docela se zájmem, je divák zákonitě neodvratně otráven natolik, že si to náležitě neužije. ()

snek888 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce ... já mám tento film rád, protože i když je značná část motivů kopírovaná, stále má svůj styl. Kulisy uvnitř "zamořené" zóny jsou perfektní, bengál přeživších je našlapaný, úchylný a živočišný. R. Mitra - skvělý účes, postava a oko. Soundtrack a kamera - parádní. ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Když vidím, že jednu z podstatných rolí hraje Malcolm McDowell, je to pro mě známka úpadkového filmu. Mitru bych klidně ohnul, ale ta to nezachrání. S bídou **. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Doomsday je na rozdiel od žánrovo podobných filmov vcelku vydarené akčné béčko. Dynamické tempo nedáva divákovi po celý čas dýchať, čo je však úplne zničené dosť zlým a neprehľadným strihom. Post-apokalyptická atmosféra je fajn, ale zaslúžila by si trochu viac priestoru, no najväčšie zásluhy idú v tomto smere maskérom, ktorí sa dokonalo vybláznili na kostýmoch a hojnej brutalite. Celkovo nič prevratné, ale film slušne zabaví a na Rhonu sa stále dobre díva. Nebyť spomínaných negatív, uvažoval by som aj o hviezde naviac. ()

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama