Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Připadlo mi jakoby někdo roztočil několik různých filmů a pak nevěděl co s nima. Nicméně výsledný slepenec je ve finále poměrně zábavný a rychle uteče. Navíc Rhona Mitra je sexy kost, takže ať nežeru 4. ()

Alergius 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to s nějakými nastavenými standarty, takže film propadl. Dívat se na to s nadsázkou a hodně opilý s přáteli, asi bych se docela bavil. ()

BuchtiCZ 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené béčko, což mu ve finále i škodí, protože svět v něm načrtnutý si říká a pořádný rozpočet a velkolepé zpracování. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Původně, když jsem film viděl v roce 2008, jsem dal 1* - nějak mně to nesedlo. Když jsem se na něj, ani nevím proč, podíval dnes (2021), dávám 5*. Proč? Protože je to totální namakaný úlet!!! Vize Neila Marshalla postapokalyptického Skotska je prostě geniální, nechutná, ztřeštěná, odporná, děsivá a geniální zároveň. Film prakticky nemá hluchá místa. Baví od začátku do konce. Je naprosto nadupaný akcí, která je prostě zábavná. Má skvělou hlavní hrdinku, perfektní záporáky a nadupané vytuněné káry. Teď půjdu proti proudu, ale oproti Mad Max, je to alespoň  zábava, se skvělou pointou a kvalitním závěrem. Je to prostě film, který se dnes už jen tak nevidí a jen tak každý si jej netroufne natočit - což je škoda. Myslím, že tohle byl Neilův splněný dětský sen. Jde to vidět na každém záběru, jak se s tím vyhrál. Bravo!!! ()

wege odpad!

všechny recenze uživatele

Možná jsem to měl vidět v době vzniku a hodnotil bych to jinak. Začátek dobrý (myšlenkou) a pak to šlo do prdele. Při první větší akci, jak se tam šermovaly ty holky, jsem pochopil, že je něco špatně. Vůbec se v tom nedalo vyznat, nepřehledné, chaoticky sestříhané, působilo to strašně lacině. A tak šly akční scény až do konce. Nemluvě na ten závěr a variaci na Šíleného Maxe. Tady platí, že když dva dělají totéž, není to totéž. Té vymazlené záležitosti z roku 2015 to nesahá ani po kotníky. Co mě ale nejvíce sralo, bylo to vyobrazení života za zdí. To skutečně všichni totálně zmagořili? Hráli si na rytíře? Rituálně opékali jedno tělo k jídlu pro stovky lidí? Chápu, že to není film moc založený na realitě, ale těch logických nonsensů tak bylo milióny. No aspoň Rhonda měla pěknou dlouhou patku ala Cival. ()

maramashi 

všechny recenze uživatele

Naivné, béčkové a trápne, ale musím uznať že som sa viac nasmial ako pri ktorejkoľvek americkej komédii. V prvom rade čo musím vytknúť je neskutočne nesympatická hlavná herečka ktorá sa iba premáva po obrazovke a s herectvom nemá nič spoločné. Nápad nebol až taký zlý ja mám rád post-apo a aj takéto uletené veci ktoré pripomínali sériu Mad Max. Logika sa tu neobjavila ani nachvíľu, napätie nešlo ani okolo, no najviac som sa zabával na otrepaných hláškach ako keby som pozeral akčný film z 80-tok. Úbohosť a trápnosť 15% ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní výplach mozku!!! Jeden záběr šílenější než druhý,každý ovšem originální se spoustou záběrů,které trhají bránice. Rockový nástup Sola,retard v latexu,templáři,policejní auto a mnoho dalších scén u kterých jsem se řezal přes celé kino a zároveń ječel nadšením. Marshall si z celého filmu dělal vyloženě prdel a je to kurevsky znát,ale proč vlastně ne?? Vždyt' je to náserová zábava!! Ze všech lidí co tu zase píšou jak to bylo hloupé je mi opět blbě. Proboha tady se má jednat o výdechový film plný akce a ne nějáké posrané intelektuální kecy.Každý kdo viděl trailer tak musel vědět do čeho jde tak proč na to ti intelektuálkové chodí?? Nemá cenu se rozčilovat,takoví lidé jsou a vždycky budou,ale asi by si měli lépe vybírat na co čumí. Já jsem se bavil famózně!! 75% ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Poctivé béčko, které si na nic nehraje a toho, co bychom od podobného filmu čekali, přináší vrchovatě. Tedy spoustu skvělé akce a humoru. A když akci jednou za čas zkazí příliš rychlý střih, pořád je natolik svižná a dynymická, že nemáte šanci se u ní nudit. Co se humoru týče, je hlavní zápletka v podstatě takovou béčkově hororovou variací na na typickou britskou povahu. Odráží se v ní tradiční nedůvěra britského lidu vůči své vládě (jediným kladným politikem je zde postava Boba Hoskinse) a ještě tradičnější soupeřivý vztah mezi Angličany a Skoty (vůbec bych se nedivil, kdyby vznikl druhý díl a odehrával se na území Francie). Čili je to celé velká sranda. Občas sice poněkud brutální, ale o to zábavnější. Dalším plusem je režie Neila Marshalla, který dokáže přesvědčivě navodit atmosféru. Ať už se jedná o madmaxovsky zdemolovaná města obývaná postapokalyptickými pankáči, či venkov, který jako kdyby vypadl z Pána prstenů, kde zase uvidíme autenticky vypadající středověké rytíře. Dost dobře je také zpracovaný závěrečný "návrat do reality", kde se všechny tyto "kultury" střetnou. Rhona Mitra se pak do hlavní role hodí skvěle a dobrá je i postava Boba Hoskinse (přestože má na to, hrát komplexnější role v komplexnějších filmech). A nevadí ani fakta, že snímek kopíruje kde může (Mad Max je inspirace nejočividnější, ale znalci zde určitě poznají i celou řaku jiných filmů) a že postava Malcolma McDowella tu nedostala takový prostor, jaký by si zasloužila. Pokud tedy člověk ví, co od filmu čekat, je návštěva kina dobrou investicí. ()

Billy.3 

všechny recenze uživatele

Ten člověk, co vymýšlel scénář na tento film musel být asi pěkně zhulený jinak si to prostě neumím vysvětlit. Možná bych ještě zkousl ty pankáče, co se požíraj navzájem, ale druhá skupina lidí, kteří si hrají na to že jsou ve středověku, oblíkají se tak, jezdí na koních, zbraně mají meče a šípy, tak to už mě fakt dostalo. Nakopnec si hlavní hrdinka otavře nějaký kontejner v jakési jeskyni a co v ní není - nový nablýskaný mercedes. Jede v něm moc rychle a najednou se za ní objeví policejní auto se zaplou houkačkou. Ale jinak to bylo celkem zábavné, prostě taková normální oddychovka. A 3 hvězdy dávám zá nádhernou Rhonu Mitru. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Předělaná kopie filmu Já,Legenda apd... pokud někdo očekává akční nářez už jen z názvu filmu... pak opak je pravdou... ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Coolovost začátku vráží klín do očí, naštěstí se to vyvažuje hlavně vnady Rhony Mitry (ale hrát rozhodně neumí...) a závěrečnou akční sekvencí, kupodivu mě to i celkem vtáhlo do děje, ale ta stupidita z tohohle filmu naprosto sálá. Atmosféra nikde, naprosto žádná, to na "28 dní poté" nemá ani v nejmenším. ()

koudi 

všechny recenze uživatele

No vážně jsem se pobavil. Pandemie smrtonosa. Přeživší kanibalové. Přeživší rytíři. Trochu politiky. Trochu zombíků. Krev. Saďárny. Hromada záporáků. Komediální scény viz honička v autech a nakonec zdárná nástupkyně Milly Jovovich krásná, drsná a pro mě hodně sexy Rhona Mitra. To byla panečku míchanice a já se ani minutku nenudil :). ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Úchylnost, takhle bych nazval tento snímek, který je mixem všemožných žánrů, škoda jen, že to nedopadlo nějak jinak. Začátek byl slibný, nějakej virus, vybudování zdi, za kterou nikdo nemohl a naopak. Pak se na scéně objevila krásná Rhona Mitra, (která mi šíleně připomínala Kate Beckinsale v Underowrld), která měla jít hledat za zeď nějakej lék na ten jistý vir, tím veškerý děj končí a začíná akce, která je tedy brutální, plná nechutností, střev, krve atd. Odkaz na šíleného Maxe je zde tedy zřejmý, poté se to přesunulo do "středověku", což byl velký úlet, ale pobavilo to, nakonec to asi skončilo tak jek mělo. Je to slátanina všeho možného, ale pobaví to. ()

kabul 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme jeho serióznu stránku, tak je to slušná komédia, ktorá sa snaží tváriť ako akčný krvák. Ale rozhodne sa na nej nasmejeme do sýtosti. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Originalitu nehledejte. Musím ale říct, že film mě bavil od začátku až do konce, a to i přes (značné) mezery v logice. Soudný den má trochu problémy se stylem, chvílemi survival horor, chvílemi Mad Max. Ta druhá složka nakonec převládla a ukázalo se, že je to dobře. Taková automobilová honička byla opravdu skvělá! (hudba mi trochu připomínala O 28 týdnů později, příležitostně se budu muset podívat, jestli nemá stejný zdroj) ()

Pepeto 

všechny recenze uživatele

Je to riadna kravina, zmagorený mix, niečo medzi 28 týždňov potom a Vodným svetom...na suchu...hlavná hrdinka, presná kópia Kate Beckinsale z Underworldu a sestrička heroickej Mily Jovovich z Resident Evil...aj keď takéto ženské hrdinky nejak zvlášť nemusím, toto može újsť...a v rámci svojho žánru, ktorý tiež nejak extra nemusím...špička...po namáhavej šichte dobrý oddych bez nejakého hĺbokého zamyslenia sa, pri ktorom by som aj tak dnes asi len zaspal...ja som sa proste fakt dobre bavil...prekvapivo...už tam chýbal len William Wallace. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Post katastrofický dej filmu nás zavedie niekde medzi Mad Maxa, Vodný svet a Poctu pre juggerov. Ibaže hlavný hrdina je žena. Zvláštne, že v dobe ktorá nás čaká je skoro každý magor, chodiaci v kožených poprípade maskáčových nohaviciach. A ženy sa obliekajú buď do priliehavých trikotov, alebo len do spodného prádla. Inak dej je ťažko opísateľný pretože nieje ani dôležitý. A záver je už celkom od veci. Ale ako zábava postačí. Akčnosť ****, Násilie **** , Realita, Výkony hercov **, Vtiahnutie do filmu * ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

"Vírusový" horor/thriller na spôsob 28 DAYS LATER, ktorý ale nedosahuje kvalít tohto filmu. Obsahuje aj akčné scény, takže na svoje si prídu aj milovníci akčného žánru. A vzhľadom nato, že to nie je Made in USA - tak to vrelo odporúčam. ()

Wabia 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že musím hodnotit takto přísně, ale tento film selhává jako celek a bohužel selhává i v jednotlivých aspektech a částích. Přesto, je to docela zábavné béčko. Bohužel tolik nesmyslů a na první pohled nelogických věcí hrozně kazí dojem. ()

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama