Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

Tuatha odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna velká slátanina, blbost vhodná na Novu (a do vysílacího času nejlépe kolem jedné ráno), bez atmosféry, hereckých výkonů... vlastně beze všeho. Absolutní ztráta času v kině. Kdyby to alespoň bylo vtipný a to vykrádání jiných filmů z recese... ale ono se to tváří vážně. A zatraceně to nefunguje. Tohle je příšernej film. Vážně, ruce pryč. A nebo sebrat partu, dát si pár pivek, společně si to pustit a zasmát se nad demencí, která film provází od začátku do konce. Ach jo. Jeden velkej ODPAD!!!! ()

PanHype 

všechny recenze uživatele

zajimavá kombinace Mad Maxe, 28 týdnů poté a Statečného srdce)) musím říct že si nevzpomínám na žádnej jinej film kde se řežou punkáči s rytířema a do toho honěj vojáky)) kvalitní B ultrakrvák ()

kvocoDH 

všechny recenze uživatele

tazko povedat na kolko * je rozumne ohodnotit tento film. Je to uplne ukazkovy brak na ktory sa dobre pozera nakolko kazdu chvilu vas reziser nadchne este vacsou hlupostou ako pred chvilou. Cele mi to pripada ako ked ma niekto zvysnych par milionov a chce natocit film. Nevie vsak ci chce natocit scifi, katastroficky, historicky, akcny alebo rychle&zbesile film. Marshall teda natocil vsetko naraz. Film je nechcenou parodiou na vsetky zombie filmy, katastroficke scifi o virusoch, pana prstenov a fast and furious. Akcne sceny su neprehladne a otrasne zostrihane. Reziser dal do filmu asi vsetky svoje oblubene songy, ktore sa absolutne nehodia a tak je dojem este vtipnejsi. Davno som sa v kine tak nezabavil. Chybali uz len mimozemstania a sex. Inak je tento film mixom vsetkeho. ()

mano82 

všechny recenze uživatele

Jedine pozitivum z tomto filme vidim vykreslenie sveta za stenou... takto by asi podla mojho nazoru vyzerala anarchia. ()

clever_guy 

všechny recenze uživatele

Krev, žádné servítky a výrazy obličejů, které se člověku otisknou do oka. Závěrečná rychlá auta se skvělou kamerou a adrenalinem. Nepřemýšlejte u něj a nebudete se nudit. ()

krijo 

všechny recenze uživatele

Extrémne a zábavné a už menej vtipné postapokalyptické rošambo. Marshall je veľmi dobrý režisér a len dúfam, že sa vrátim opäť s nejakým atmosférickým hororom. Plusové body za hlavnú hrdinku a good thing:) ()

Aaron_Hill 

všechny recenze uživatele

Jak je možné hodnotit film jako je tento? Zajímavá filmová kašička všeho možného, které se chvály kritiky určitě nedostane, ale narozdíl od jiných o ní ani nestojí. Jestli na začátku budete mít dojem, že sledujete další inkarnaci zombie hororu ála Resident Evil, tak se hluboce mýlíte. V zápětí dojde na satanské rituály ne nepodobné těm z Chrámu Zkázy, následuje rytířská epizodka připomínající křížence Pána Prstenů a Planety Opic a nakonec pocta Šílenému Maxovi v podobě zběsilé silniční postapokaliptické honičky v odpovídajících autech. V průběhu filmu jsem premýšlel nad hodnocením. Hodnoty se pohybovaly od dvou hvězdiček až po čtyři, nevím sice jak a čím, ale nějak mě filmek upoutal a abych byl objektivní dám velmi slušné průměrné hodnocení. ()

Marčus 

všechny recenze uživatele

Žili, byli, pak ale přišel virus a trochu se to zvrtlo. Naštěstí tu ovšem máme zdatnou bojovnici ve stylu Xeny. Téhle slečně nedělají údery na solar větší problémy a dokonce ustojí i drsnější kousanec do ucha. Neberu-li v potaz silně nerealistickou nit celého příběhu, je tato věcička po stránce akčnosti docela povedená. Vezměme například pěknou scénu, kdy plechového bijce po předběžném oklepávání se žižkovským náčiním odešle do věčných lovišť ostrou motyčkou nebo nekompromisní průjezd auta skrz autobus. Dále krátkým výběrem kropítková akce v budově nemocnice, jak lukostřílem a zápalnou lahví zlikvidovat terénní vůz konstruovaný na střely z kanonu, jak upéci nepřítele na přenosném venkovním grilu atd. Celý film je po audio stránce povedený. Moc se mi líbila drsná hláška ve stylu: „Sorry to piss in your chips,“ takže pozor na pochutiny při sledování. 72 % ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Opravdu to nerežíroval Michael Bay? propracovaná akce, souboje včetně různě pohyblivé kameře a krve tak akorát do ručky. Podle názoru je to slátanina Resident Evil, Šílená Max a Redick. Co bych přihodil jako čtvrtou hvězdičku beroucí dech. Za nepropustnými zdmi vládne ne jedna, ale rovnou dvě skupiny proti sobě bojující (přirozená reakce lidstva). Ba co víc, nejen téměř nehynoucí anarchie ale i dechberoucí středověk. (teda až na rytíře, ikdyž bůh ví, jaký moc propracované to bylo). Jestli mám pro něco slabostl(vyjma zpomalení :) ), tak správná kombinace hudby, počasí a neodolatelné krásky s neuvěřitelnými schopnostmi. krásných 90% ()

-rooney- 

všechny recenze uživatele

Teda to byl snímek. Absolutně nevím co si o tom filmu myslet. Začátek byl skvěle našlapanej, ty kruté scény na začátku se Marshallovi povedly, až ve mě probudily takovej zvláštní pocit ´=). Prostě do té doby než se na scéně objevili punkoví-masochisti to mělo hodně dobrej nádech. Ale pak hrůza, když se pak na scéně objevil ke všemu ještě "Artuš" (Kane),tak to už byl vrchol. Na rovinu musím říct že Continental GT který má 560PS by opravdu neměl problém setřást bandu pankáču v cabrioletu z kostí a zadrátovanej autobus ´=D. Musím říct že mě film velice zklamal,ale přesto dávám 2 hvězdičky za ten začátek za ten Bentley a za každou buchtu která tam hrála. PS:Neil(e) jen tak mezi náma příště nech řidičku OT(ka) naživu trochu díl,a vůbec by to mohla celý přežít,taková sympatická holka. ´=) ()

A.Dufresne 

všechny recenze uživatele

Možná jsem jeden zmála, ale dávám 4*. Celý film od začátku až do konce se mi moc líbil. Ani na vteřinu jsem nebyl zklamán. Skvěle vypadající a hrající Rhona Mitra mě utvrzuje v tom, že se na tento film podívám znova:) Opravdu výborný akční thriler. ()

sugar80 

všechny recenze uživatele

Standardní béčko, u něhož jsem váhal mezi ** a ***. I když tvůrci zřejmě pilně sledovali své kolegy a vykrádali, na co přišli, přesto jsem se u filmu docela bavil, a tak dávám nadprůměrné ohodnocení. Podruhé už bych si film ale zřejmě nechal ujít.______PLUSY: Slušný vizuální šmrnc, všudypřítomná akce a dlouhé záběry na pozadí hlavní hrdinky______MÍNUSY: Hromada věcí vykradených odjinud, matoucí střih při přestřelkách ()

Boobes 

všechny recenze uživatele

Kdo takovouhle kravinu vymylsel...Blbost, blbost a blbost...Nebýt Mitri tak je to na odpad.....Fakt špatnej film :( !!!! ()

Isabellla 

všechny recenze uživatele

80. léta se vrátila, tak tohle mně napadlo, když se na scéně objevila první skupina punkáčů v zdánlivě opuštěném Glasgow. Britové natočily na dnešní dobu naprosto šílený film, který ovšem musí každého fanouška podobné pokleslé kultury velmi potěšit. Tak jako potěšil mně. Když mně kamarád zval na projekci dalšího trafikového snímku za 40KČ, moc jsem toho nečekala, snad další z řady tuctových zombie filmů, soudě podle obalu a názvu. To jsem ovšem netušila že se vrací Šílený Max říznutý zombiidními filmy a natočený v roce 2008, navíc ve Velké Británii. Takový bizarní film, střídající žánry a prostředí a doby jak na běžícím pásu jsem dlouho neměla tu čest vidět, sice mi nějakou dobu trvalo, než jsem si zvykla na zběsilé tempo a střih, ale nakonec jsem byla velmi mile překvapená tím, že ještě v dnešní době dokáže někdo natočit takový film, ze kterého je vidět na každém milimetru filmového pásu, s jakým nadšením a poctou osmdesátkovým filmům byl natočen. Děj začíná klasickou virovou/téměř zombie nákazou, pokračuje v moderním Londýně 21.století, najednou sklouzne do postapokalyptických interiérů a exteriérů, jak vystřižených z Mad Maxe, a divák se ani nenaděje a hlavní hrdinka už bojuje se zabijáckým rytířem na nádvoří středověkého hradu a tuto šílenou jízdu zakončí automobilová honička kde proti sobě stojí moderní Bentley proti skvěle provedeným auťákům madmaxovských kanibalských punkerů. No prostě co víc si přát :) . Jak řekl můj kamarád : " V tom filmu je všechno". :))) ...JESTLI MÁŠ HLAD, DEJ SI KOUSEK SVÝHO KÁMOŠE! :D ()

TheRegres 

všechny recenze uživatele

Stručne:Tento film ma neoslovil tak,ako by som od neho cakal.Začiatok bol veĺmi zaujimaví,ale čím dalej to bolo horšie a horšie a záver som nie uplne pochopil.Ale každopádne doporučujem pozrieť,porovnať s inými filmami podobneho,apokalipticko sci-fi žánru a vytvoriť si vlastny názor.Moj názor je:SLABOTA!!!!! ()

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama