Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

kingik 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá a proklatě povedená komedie. Když se v jednom filmu sejdou David Schwimmer a Simon Pegg a do party jim navrch přibyde talentovaná Alice Eve je na dobrý film zaděláno. Tihle tři zosnují zdánlivě dokonalý a naprosto neprůstřelný plán jak zdánlivě lehce přijít k tučné sumičce peněz tím, že budou vydírat jednoho perverzního faráře, ale znáte to. Když se něco má podělat, tak se to prostě podělá, ale rozhodně se tím nepodělal tento film. Právě naopak. Zmíněné trio sympatických "looserů" minutu po minutě, poté co jeden z nich omylem zabije na faře údajného faráře v sebeobraně, zabředává do stále větších potíží, protože mrtvý farář není tím kým se zdá být a jeho mrtvola už bublá v septiku, někde nablízku řádí masový vrah dívek, do toho na scénu vypluje elitní agent s vizáží Qasimoda, objeví se obávaná vdova co ráda vraždí a hlavně ve hře jsou 2 miliony dolarů po kterých se nikdo nebude shánět. A každý by si je rád ulil pro sebe. Vypadá to sice zamotaně (a taky to zamotané je), ale režisér Jean-Baptiste Andrea, který je i současně spoluautorem scénáře, si vede natolik zkušeně v rozmotávání jednotlivých nitek, že prostě film dokonale baví směsící krve, brilantních hlášek, a nápady sype jako z rukávu aniž by nějak výrazně polevoval v tempu a napětí nebo postupné gradaci příběhu, který rozhodně není z rodu těch předvídatelných. Navíc tvůrci zvysoka kašlou na postavy a tak je jim jedno kdo ve filmu zhebne.Tahle černá komedie má zkrátka vše co má správná černá komedie mít. 90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čiernota mi tiekla z obrazovky na posteľ a šteklila ma kde sa dalo. Naozaj veľmi podarený film, ktorý sa nesie vo zvláštnom duchu. Máme 5 postáv, zamiešajme ich ako balíček karát, nech sú s toho diváci zmätení a hodíme tam pár super vtípkov. TAM, kde by iné filmy na podobnom podnete zdochýnali už v prvej štvrtine, sa Nula od Nuly pôjde- vydržala stepovať na obrazovke celú svoju minutáž, bez nejakeho väčšieho prešlapu. Krásne zmutovaná mixáš videného a nevídaného, prepletaného a hlúpeho, ktorá sa v konečenom dôsledku stáva inteligentnou a sofistikovanou zábavou. Krásne trio Schwimmer, Pegg a Eve v úlohách fuckujúcich a strielajúcich parťákov, ktorých jednoduchý plán sa doslova dosral. Jean - Baptiste Andrea krásne zvolil spôsob, nestotožňovania sa s postavami, ale nechal ich voľne plynúť na plátne v takej postupnosti aby sme si sami mohli zvoliť správny smer pôsobenia filmu na nás. Veľmi dobrý film, ktorého jedinou vadou si všetky jeho klady. Niekomu to stačí, ja som tam cítil mänšiu nevyváženosť, ale ako jednohubka navečer. Dostašujúce. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenec Schwimmer mě docela překvapil. Tím jak vylezl z přátelské škatulky "Ross" a rovnýma nohama skočil do černého humoru profesionálního odklízení nemrtvé mrtvoly. V tu chvíli v reverendově domě se film solidně rozjel, mě to chytilo a těšil jsem se na ONE MAN – ONE SEPTIC SHOW. Jenže, kam čert nemůže, tam nastrčí bábu. Zde nastrčil ne moc dobře zahranou mrchu Jossie. Ta se sice pěkně uvedla zručnou prací se sekyrkou, ale jinak mě moc nezaujala. Kdyby aspoň při závěrečných titulcích proběhlo pár hezkých ilustrativních obrázků, jak na ní zapracoval ten Oregonský hrobař, kterého si stopla, ale bohužel ne. V jejím případě tedy opravdu nula od nuly pošla ... A toho agenta s cukrovkou a inzulínem píchaným do pneumatiky bych ze scénáře vyškrtl taky. Jo a ještě tu zbytečnou manželku - policistku. Takže by mi tam zůstal Simon Pegg a ... a kdo? No právě! Málo platné: Pegg bez Frosta je jako knedlo-zelo bez vepřo. A dietně kuřecí Schwimmer vepřo prostě nenahradí. Nicméně komedie to je, a černá je dostatečně. S odřenýma ušima na čtyři hvězdy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Černočerně vražedná komedie a první film,ve kterém hraje David Schwimmer v podstatě kladného hrdinu a neleze mi přitom na nervy.Můj oblíbenec Simon Pegg určil směr snímku pomocí dvou vět:"Mám plán." a "Je to naprosto nenásilnej podnik,nikomu se nic nestane."Následuje řada nešťastných a tragicky končících příhod,u kterých jsem se výborně bavil a které perfektně podtrhuje zoufale nevinný pohled Charlieho,jenž se díky jednomu chybnému rozhodnutí ocitne ve vleku událostí.Mám rád černý humor a vzhledem k tomu,že tvůrci nezkazili závěr frenetickým potleskem a zářivými úsměvy,hodnotil bych za čtyři hvězdičky,ale za bonusy jsem udělil pátou.Bonusy:Alice Eve,vražda lízátkem,Engel a Mimi Rogers s Pink Floydy. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skôr také Little Something ... pod zub, navarené podľa nie moc originálneho receptu, ale talentovaným kuchtíkom. Jean-Baptiste Andrea pre tento krát sólo a nesklamal. Hlavne v atmosférických častiach (+ obľubený "google earth" záber na nočnú cestu) badať rukopis človeka, ktorého miesto je predsa len skôr v horore (vizuál celkovo na jedničku). Koniec koncov Big Nothing nie je zlý, je len snaživo priemerný s pár dobrými nápadmi a zaručene nemôže sklamať človeka, ktorý si chce na necelú hoďku a pol pri telke oddýchnuť. 65% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)
  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)

Reklama

Reklama