Reklama

Reklama

Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (247)

petero 

všechny recenze uživatele

Sandra sa nám zaplietla už po druhý krát do mysteriózneho príbehu a opäť je z toho ničím výnimočný ale ani ničím urážajúci počin pre nenáročného diváka. Ale ten debilne vysvetľujúci koniec si kľudne mohli odpustiť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prevažne sa takýmto podpriemerným filmom vyhýbam, ale v TV som na to náhodou natrafil. Už po 15 min. som mal tiež takú zvláštnu predtuchu, že sledovanie tejto zlátaniny bude bolieť. A nemýlil som sa, bolelo. Strašne. Herecky sa S.Bullock neposunula nikam, stále je rovnako nevýrazná.Ostatní sú na tom podobne, alebo ešte horšie, výnimkou je iba P.Stormare, ale dostal minimum priestoru. Scenáristicky zlepenec nielen že nedrží po hromade, ale v závere je logika poslaná do večných lovíšť. Na čo sú našej hlavnej hrdinke predtuchy, keď im nedokáže zabrániť? Pri tak dôležitej veci ako je záchrana milovanej osoby, by som ja osobne nedokázal spať a nie to ešte prosíkať manžela, aby ma pred odchodom do práce nezabudol zobudiť. Všetci bohovia čo existujete, hlavne ty, kinematogrfický, nedopusť, aby sa mi pod ruky a oči dostávali takéto odvary. Film 30%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší na téhle nijaké mysteriózní volovině je její plakát (myslím ten, kde je obličej titulní postavy spoluvytvářen větvemi stromů). Jinak je dosti otravné koukat na ženskou, které jaksi nedocházejí očividná fakta a souvislosti, ačkoliv se po nich pídí a závisí na nich osud její i jejího manžela. Asi jako kdybyste v dnešních novinách hledali, kam jste si založili dnešní noviny... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sandře drasticky hrabe, zpřeházely se jí převody, kolečka se jí pod čupřinou splašily a realita si uspořádala gymnastickou exhibici plnou přemetů, salt a výkrutů. Kam mizí její manžel, proč je jeden den mrtvý a druhý den zase živý? Odskakuje si k seriálu "Plastická chirurgie", Sandro, nejspíš aby mohl opravit ksicht dcerce, které se průběžně objevují a ztrácejí řezné rány. Film jsem viděla v bedně, můžu si proto dovolit být k němu shovívavější než ti, co zacvakali těžce vydělané love v kině. Označila bych tenhle mysteriózní kousek za snesitelně průměrný a plácla sem tři hvězdice (hlavně za povedený závěr), ale to by musela chybět pasáž z kostela. Zlé věci se dějí jen ateistům a kdyby se hlavní hrdinka poctivě modlila, byla by i s rodinou v pohodě ažnavěkyamen? Stupidnější pointa by nebyla? Vskočte mi s rozběhem mezi půlky, kudlanky vymyté! 45% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která má sice zajímavý námět, ale tak nějak jí chybí tah na branku, větší napětí nebo překvapivé rozuzlení. Sandra Bullock je skvělá, ale z průměru tentokrát nadprůměr neudělala. Potěší také hudební složka. Předtucha je takovou jednohubkou, kterou zhltnete, rychle strávíte a... za krátký čas už nevíte, že jste ji konzumovali. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nebolo až také hrozné. Jen nedokážu pochopit, jak nedokázala využít na 100% ty své předtuchy. Za celý den udělala věci jako normální člověk maximálně za čtvrtku dne. Do toho, vždy všechno řešila pozdě a na poslední možnou chvíli - to byla tak hloupá??? Asi její mozkové závity stačili pouze na starání o děti ( tím tuto práci nechci nějak podceňovat ) - ale proč ksakru na sklo, kterým proletěla její dcera zpětně nedala nálepku, nejlépe přes celé sklo, nebo tam nedala nějaké dřevo nebo kytku. A nakonec největší chyba - když věděla, že jí nezbudí, tak si měla dát budík, měla si zjistit jak přesně zemřel, neměla ho zastavovat na tom úseku, .... a nebo snad chtěla jen tu pojistku? Nevím podle mě ho mohla zachránit, ale bohužel byla tak hloupá a tím ho spíše zabila. Ale budiž, její volba. Abych jí ale zase tak trošku obhájil, pokud já vím, tak všude na západním světě po nějaké nehodě musíte jít identifikovat oběť, neměli by existovat žádné výjimky. V tomto případě měla jít Linda (Sandra), jako jeho manželka, jenže na to asi trošku zapoměli... a nebo by jim to narušilo scénář s tím, že by zjistila, co se vlastně nakonec i stalo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na ďalšiu hru s časom, osudovými znameniami a Sandra Bullock je vašou favoritkou, rozhodne si film nenechajte ujsť. Ale majte na pamäti, že veľké očakávania sa pri podobných hollywoodskych počinoch veľmi rýchlo menia na nepríjemný pocit zo strateného času. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vynikající psycho film se skvělým závěrem. Ale došlo ještě větší nepochopení, jakto, že mohla Sandra dostat oskara za Zrození šampiona, když tady podala asi tak 6x lepší výkon. Hudba samozřejmě dokonalá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak zlé, ako by sa na základe hodnotenia mohlo zdať. Snímok má síce chybičky, ako napr. sterilné natočenie, slabučká atmosféra, ale všetko aspoň z časti vyvažuje Sandra, ktorá hrala jednoducho vynikajúco. Škoda, že réžia nebola bohviečo, atmosféra a neurčité tajomno v príbehu je to naj čo od mysterióznej drámy čakám. Niečo by sa tu síce našlo, ale bolo toho málo, aj keď dejová linka nenudila a celkové rozpletanie záhady nebolo najhoršie. Bez Sandry by podľa mňa film dopadol horšie, má charizmu, ktorú vie použiť a aj horší film vylepšiť. Preto za pozretie tento snímok stojí. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na začátku tohoto mysteriozního thrilleru se Sandra Bullock dozvídá, že její manžel Julian McMahon měl autonehodu a zemřel. Jenže věc má jeden háček, Tohle se teprve má stát. Je to totiž předtucha. A milá Sandra udělá vše proto, aby toho osudného dne její muž nezemřel. A hlavně, aby jí z toho nehráblo. Film ubíhá v pomalém, místy i trochu nudném tempu a ne všechno zde spolehlivě funguje a dokonale do sebe zapadá. Film i výkon Sandry byl snesitelný, a i přesto, že disponuje poměrně citlivou režií, nebyl tento film ničím výjimečný. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock má nezpochybnitelné charizma, což je největší plus snímku. Za největší mínus bych považovala chyby ve scénáři (nejmarkantnější je nesoulad s pořezáním obličeje starší dívky). Ve scénáři bylo mnoho hluchým míst, které dokážou spolehlivě ukolébat do dřímoty a také tradiční americké tlačení na pilu emocí. Ale musím říci, že celkově samotný nápad mi nepřišel až tak hloupý, jak by se mohlo zdát z komentářů některých kolegů. Zkrátka někdy naděláme více paseky, když se snažíme míchat osudu pod nohy, to nám hlavní hrdinka dost uvěřitelně předvedla. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ou tak tohle bylo vyzivne. Prislo mi, ze se celou dobu akorat nekdo objimal, Sandra rozpolcene zirala do kamery a ty dve detatka byly neskutecne otravny. Hvezdicka je za jediny moment, ktery me probudil z totalniho bezvedomi (sestavovani kalendare), za myho favorita Stormarea (moc se tu ale taky nepredved) a McMahona, ktery sice hrat neumi, ale zase se na nej hezky kouka. Mozna by se mi to libilo vic, kdyby mi muj premily kamarad neprozradil predem, jak to konci, ale co uz. Jo a nejak sem nepochopila takovy ty "tekavy" zabery na Sandru - treba na konci, jak bezela za autem svyho manzela. Za kamerou by nemel stat epileptik. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na rezenzie som čakal úplnú katastrofu. Našťastie sa nekonala, dokonca som bol celkom príjemne prekvapený originálnym a komplikovaným scenárom. Najviac pri hodnotení zavážil záver, ktorý rozhodne nie je happy end, čo som očakával. Dá sa pozrieť aj dva krát, na úplné pochopenie. Možno ale vtedy zistím, že to nedáva zmysel.....) ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Nudný film. Absolutně jsem byl mimo chápání. a nakonec, když už mi svitlo, jsem zjistil, že je to o ničem. Jedna z nejhorších a nejnudnějších rolí Sandry Bullock. Nemác co více k tomu dodat. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Předtucha se mi docela dost líbila. Bullocková je sice už dávno za svou životní rolí, ale nebyla špatná a celý příběh byl celkem dost zvláštní, dobrý, poutavý. Skutečně jsem nevěděla jak to dopadne a byla to rána pod pás! Ne, že by mě to nějak hlouběji zasáhlo, ale bavila jsem se... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Určite neide o veľkolepé dielo, ktoré pohltí a nepustí, avšak Predtucha má niečo do seba... miestami zdlhavé, chaotické a dokonca prvá hodina nudí, ale ako celok pôsobi film "strašidelne"... Pri niektorých scénach ma vážne mrazilo 6/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Podivné scenáristické puzzle, které do sebe sice zapadne natolik, že poznáme výsledný obraz, ale co s těmi dílky, které zjevně do žádných zbývajících mezer nepasují? A co ty zbytečné spirituální kecy? A ta děsivě pitomá pointa? Možná s lepší herečkou (a nejspíš i režisérem) a bez českého dabingu z toho mohl být aspoň průměrný film (30%). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobre natočené, dobre zahraté, slušne to odsýpa... ale v konečnom dôsledku je to príliš doslovné, príliš obyčajné, príliš neoriginálne. Kým to nepríde do finále, je to slušne pozerateľné, až na konci sa to nelogicky zmrví... Podľa mňa trochu lepšie ako DOM PRI JAZERE... ()

Reklama

Reklama