Reklama

Reklama

Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (247)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Poměrně nešťastné ztvárnění relativně neotřelé synopse. Z toho nápadu se nicméně dalo vytěžit daleko víc, velká míra jeho potenciálu zůstává nevyužitá. Divák se nudí, hlavní postava působí dojmem, jako by mnody sama nebyla svéprávná, máloco překvapí. V druhé polovině se film divně až nezajímavě táhne a úplnou korunu tomu nasadí samotný závěr. Slabé tři hvězdy jenom proto, že se mi líbila ta synopse a po většinu času jsem se snažil, abych se nenudil. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Tak od tohodle filmu jsem čekala mnohem víc. A zatím to byl takovej zmatek, že ani pořádně nevím kdy ten její manžel vlastně zemřel. Nebo nezemřel? Jo vlastně zemřel...i když se ho snažila zachránit. Prostě chaos a pořádnej...uff. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Prijemny mysteriozny film, ktory sice nie je nicim nadpriemerny, ale nie je nudny a celkom rychlo ubehne. Sandra Bullock bola tiez pozeratelna a tato uloha jej dobre sadla. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jiný film, než všichni ostatní, protože se mi to docela líbilo. Pravda, na začátku mě veškerý rodinný scénky šíleně nudily a říkal jsem si dvě reality, to už tu bylo několikrát. Jenže ono prožití jednoho týdny napřeskáčku mi přišlo jako skvělý a originální námět, který by se klidně hodil do Krajních Mezí a díky tomu jsem odpustil všechnu tu sentimentalitu. A ten konec... ten konec mě zkrátka a jednoduše dostal... celou dobu jsem si přál, aby to dopadlo jinak, ale bohužel. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Je to děravé jako ementál, pointa nikde... hodinu a půl dlouhá nuda (ještě, že jsem to viděla v autobuse student agency:D) ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Není o co stát...opět další film, který nemá finále! A Sandra, ač ji mám rád, tak to nějak nezvládla! ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Zápletka filmu je docela originální, ale zároveň banální a nevyužitá. Sandra Bullocková je holka sympatická, na place snaživá, ale na plátně mdlá a hrající pořád stejně ať se jedná o komedii nebo drama. Ty její neustále opakující se gesta už mě začínaj votravovat. Režisér Yapo se taky zrovna nepředved, emociální scény působěj směšně a bezradně. A scénárista se asi uplně zbláznil. Celej film směřuje k očekávanýmu závěru, divák to akceptuje, a pak nám tvůrci předložej něco, co nemá s vyzněním předchozích minut nic společnýho a akorát to nasere. Fakt nechápu o co tvůrcům šlo, jestli to měl bejt pokus o jakýsi art, tak to ať se dou bodnout. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet zabíja nudné spracovanie a nevýrazný výkon Sandry Bullock. Potešil Peter Stormare v roli cvokára, aj keď je obsadený úplne proti svojmu typu. Klavírovanie od Badelta dodáva filmu ďalší level melanchólie ale viac vynikne bez sprievodného obrazu ako s ním. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Film nutí diváka k zamyšlení, jak to s tou Lindou vlastně bylo? Má opravdu šanci změnit svůj i manželův osud? Nebo se jedná jen o Lindinu fantazii, jak se vyrovnat se smrtí svého muže? ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Slabé 4 hviezdičky. Film na jedno pozretie, lebo keď poznáte pointu, tak už vám nemá, čo nové ponúknuť. Tvorcovia sa snažili vyhnúť holyvúdskemu klišé šťastného konca, no tá jeho smrť, kedy mu naraz nejde naštartovať auto, zasekne sa pás, nejdú otvoriť dvere, vypadne mobil, tak to je taká filmová stupidita, že už lepšie by bolo, keby z horiaceho auta vybehne živý a zdravý a uprostred cesty za pochodu patetickej hudby sa začne so Sandrou milovať a k tomu by padali srdčiečkové konfety. Ten záver značne tento film zrazil. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje, jak to vypadá, když se u nějakého člověka subjektivně rozhodí kauzalita. Výsledkem je vnímání světa, které imituje psychotický stav. Zajímavé by bylo rozbití kauzality jako takové. To by pak přestala platit druhá věta termodynamická a zákon zvyšování entropie stejně jako šipka času by se mohly jít bodnout. Fyzikální ani nefyzikální prostředky, jak to udělat, jsou však zatím zhola nepředstavitelné. Možnost libovolně procházet prostoročasovým bochníkem mi nicméně přijde lákavá. Taková realita by byla mnohem zajímavější než je ta běžná. Pojem konsensuální realita by vlastně ztratil smysl a nic by nemuselo být definitivní. Současný člověk ovšem nemá tak strukturovanou psychiku, aby život v takovém světě dokázal pobrat. Každopádně jsem si ten film moc užil. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Keď sa v polke filmu vysvetlilo, čo sa vlastne deje, išlo to už so snímkom dole vodou. Rozhovor s kňazom a záver mal dať divákovi pocit, že pozerá na niečo hlboké s veľkou myšlienkou, na mňa to však pôsobilo zúfalo prvoplánovo. Navyše si myslím, že väčšina toho, čo sa vo filme odohralo bola len vata a keby sa mal film zostrihať iba na naozaj zaujímavé časti, mal by maximálne 30 minút. ()

Greny 

všechny recenze uživatele

takže mohl bych začít s výčtem nesmyslných věcí c tomto filmu, ale myslím si, že bohatzě postačí to, že jsem absolutně postrádal jakkoukoliv logickou návaznost děje. Umělá stále opakující se hudba s cílem navodit atmosféru strachu či napětí a to v absolutně nelogických situacích. Pro mě film balancující na hraně odpadu tu jednu hvězdičku pro skvěle vypadající a snažícíc se Sandru Bulllock. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Prapodivně se chovající hlavní hrdiny zacyklené v paradoxu časové smyčky už jsme tu měli s menším či větším úspěchem. Ale v tomto filmu se skutečně hrdinka vyhýbá jakékoliv snaze děj změnit a vyplňuje svou předtuchu či paralelní vesmír do naprosté důslednosti. I když - jedna periferní scéna se zde konečně opravdu změní, ale upřímně - holky si na pohřbu napodruhé asi neplácnou a nikoho už to ani nezajímá. K úvahám nad hloupým počínáním hlavní hrdinky tedy nabízím ještě tu svou: Nejednalo se tu o nevědomé přání nudného manžela vskutku dostat na onen svět? :DDD ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo bývalo skončilo o pár minut dřív...Už už to vypadalo nadějně (do té doby mi tahle inspirace Hromnicemi o hodinu více přišla naprosto neoriginální, natahovaná, nezáživná a kdovíjakáještě), už už se to vznášelo k lepšímu průměru a bum ho, bezpečně se filmík zařadil mezi tuctovky. Alespoň jsem ale měla příležitost přečíst si komentář uživatele Enšpígl, který mne opravdu pobavil. ()

Reklama

Reklama