Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Recenze (74)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná gangsterská dráma od Johnnyho To. Má veľmi dobrý príbeh o štvorici zabijakov, ktorí prichádzajú k bývalému gangsterovi z rôznych dôvodov, dvaja ho chcú chrániť a dvaja zase zabiť, keďže ich spoločný nadriadený, šéf vplyvnej zločineckej organizácie ho chce odstrániť. Všetci piati sa dohodnú na poslednej spoločnej akcii, aby mohol bývalý gangster zabezpečiť svoju rodinu, lenže ich šéf sa to dozvie a dostanú sa do problémov. So spracovaním som dosť spokojný, dej je síce úplne jednoduchý a priamočiary, po celý čas sa venuje len tomu hlavnému bez akýchkoľvek bočných línií a navyše to smeruje do očakávaného konca, takže to nemá čím výraznejšie prekvapiť, no rozhodne si nemôžem sťažovať. Ide tu v prvom rade o to priateľstvo na život a na smrť, na ktoré je skutočne radosť pozerať, celý čas sa to nesie vo výbornej, až takej westernovej atmosfére, podanie kladnej a zápornej strany je úplne ideálne, nájde sa tu množstvo výborných situácií, chválim príjemný vtipný prvok s policajtom pred dôchodkom, tu sa je skutočne na čo pozerať. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie je výborná. Johnny To opäť využíva svoj umelecký štýl, takže tu vôbec nejde o nejakú realitu, ale o netradičnú štylizáciu. Kvôli tomu sú všetky prestrelky pomerne originálne a plné skvelých nápadov, preto sa mi páčia všetky, ale najviac asi práca odstreľovača. No v tomto prípade sú možno ešte lepšie, než samotné prestrelky situácie pred nimi, ktoré sú výborne gradované a majú skvelý náboj. Herecké obsadenie je výborné, skvelé zloženie hlavných hrdinov, pričom vynikajú hlavne Anthony Wong Chau-Sang a Suet Lam, k tomu Simon Yam trochu netradične ako hlavný záporák, ale zvládol ho prvotriedne a viacero veľmi dobrých vedľajších postáv, tu je vlastne každá pozícia obsadená a zahraná výborne. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, Johnny To mi sedí a tu predviedol jeden zo svojich lepších výkonov. Síce v tomto žánri predsa len skôr uprednostňujem ten klasickejší štýl, ale aj tento mi vyhovuje a Exiled je rozhodne vydarený film, na ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit s Rentonem, film je natočený jen na efekt je hodně samoúčelný. Na druhou stranu je celkem zábavný, takže hodnotím průměrem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Filmove databazy, casopisy, komentare, trailery, vsetky tieto veci okolo filmu su super, ale tak isto maju aj svoju negativnu stranku. A su to hlavne prehnane ocakavania od filmov, a potom vec co sa casto stva mne, a to ze si vytvorim o filme ,ktory som este nevidel absolutne milny obraz. To sa mi stalo aj s Exiled. Z celeho toho humbuku okolo sa mi vytvoril v hlave obraz prilis vazneho a prilis komplikovaneho thrilleru - a to mi popravde ako predzvest zabavy prilis nepripada. A preto aj ked som vedel ze raz si ten film pustim, moc sa mi do toho nechcelo. Az som raz tak urobil....a som prekvapeny. Hlavne koli tomu, ze je to uplne iny film, ako som ocakaval. Kazdy jeho prvok podlieha filmovej zabave. Je to hlavne pribeh o piatich kamaratoch. Presnejsie o piatich gangstoch a ich priatelstve az na smrt. Mozno to znie lacno, a vsak je naozaj jednoduche nechat sa uniest, jednoduchym a posobivym pribehom z podsvetia, kde zivot ma svoje vlastne zakony, kde ked spravite jeden chybny krok a uz nieje cesty spat, kde otazka zivota a smrti je urcena rychlostou, akou dokazete zmacknut kohutik. Ano, ja som sa nechal uniest, a naplno som si to uzil. Naviac vysoky bodycount, pocetne prestrelky a litre krvi, to smrdi menom John Woo. Akcia sice nieje taka zbesila a krvi a mrtvol zdaleka nieje tolko, avsak ziadny sucasny film nepripomenie krvaky majstra Woo tak, ako tento. Vdaka zato Johnny. A hlavne nezabudnite, ze je to len FILM. (9/10) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tady mi něco zase asi trošku uniklo. Zde všemi vychvalovaný, ale podle mého jenom rádoby cool zmatená záležitost, kterou jsem ve Varech po nekonečné hodině raději rychle opustil. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Pomalu plynoucí sled epizod ze života partičky gangsterů, o jejichž minulosti jako diváci víme akorát to, že byla hodně temná. Přestřelky tu nejsou samoúčelné (ale až s jednou výjimkou se objevují jako vrchol nějaké mistrovsky vygradované scény) a jejich poetizované zpracování si nazaslouží být zaměňováno s lacinou efektností. Typický příklad filmu, který se nesleduje, nýbrž vychutnává. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Exiled je z toho druhu filmov, ktorý potešia až absurdným vývojom deja, ktorý nie raz znepríjemní plány pätice kamarátov pohybujúcich sa za hranicou zákona ako v celkovom rozsahu tak aj v malých scénach. Napríklad už úvodná scéna kde štyria mafiáni na šéfov príkaz prídu odpraviť bývalého kolegu, prestrelka sa zvrhne na spoločnú večeru, ktorej predchádza reštrukturalizácia zdemolovaného príbytku, s následným priateľským pokecom a bez slov zloženie starej partii, ktorá sa vydáva za novým kšeftom na vlastnú päsť, pričom nechýba konfrontácia s bývalým šéfom, smrť jedného kamaráta, naverbovanie druhého z radu polície až do finálneho zúčtovania. Skrátka Exiled je parádna štýlovo natočená gangsterka s neočakávaným dejom na ktorú sa dobre spomína. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zábavný a příjemně vyvážený akční film/parodie, se sympatickými postavami a několika povedenými přestřelkami. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak Rychlé šípy nám trochu zestárly, zavítaly do Hong Kongu a dostaly do rukou střelné zbraně. A Johny To o nich natočil film, kde každý záběr vystylizoval jako vyholenou hruď metrosexuála. Dobře se na to dívá, ale je to neskutečný blábol s dementním chováním postav. Herecký výraz všech zúčastněných se omezil pouze na tvrďáckou pózu. A jen jsem čekal, kdy si kluci začnou navzájem masírovat anální otvory, a málem jsem se dočkal nebýt jednoho telefonátu. A nemyslím si, že Johny To měl v úmyslu točit parodii. Je to tragické, ale myslím si, že to celé myslel vážně. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek, mám slabost pro Hong Kongskou produkci, dost jsem byl namlsaný už z traileru, co se ke mě dostalo....výborná akční smršť plná ostrých kulek, okořeňená hutnou atmosférou, kvalitním hudebním doprovodem a hlavně herecké obsazení mi udělalo nesmírnou radost, nemohlo to dopadnout lépe!! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a esteticky rozhodne zaujímavé, avšak na môj vkus trochu zdlhavé... Dej sa tiahne skôr "epicky" ako akčne a rôzne zobrazenia a uhly kamery stoja za povšimnutie... Nerozlučná partia, ktorá aj kvôli danej situácií drží spolu a snaží sa prežiť v divokom svete mafie... 6/10 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

clovek by az neveril ako sa da pokaslat celkom dobry scenar divnym tempom a zvlastnymi prestrelkami, ktore sa s realitou minaju velkym oblukom. tu nepomoze ani v celku prijemny vizual. ma to obal, no vo vnutri nie je proste nic. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér Johnny To není John Woo ale inspiraci mistrem akce rozhodně nezapře. Příběh podivné partičky, která je ochotna obětovat život pro své spolubojovníky v sobě skrývá přesně to co by nám nabídl již zmíněný John Woo. Nechybí drsné přestřelky a přátelství až za hrob ale ani jeden z těchto aspektů nefunguje tolik jako v mistrových filmech. Přestřelky se tváří efektivně ale ve výsledku působí poněkud uměle a z postav nedokáže žádná zaujmout natolik aby jí divák dokázal fandit a oplakal její hrdinskou smrt. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Největší karlovarské zklamání. Film, který je vizuálně nádherný, má působivou atmosféru a když se začně střílet, vypadá to neskutečně cool, ale......to je vše. Naprosto nelogický děj, ve kterém jsem se navíc neorientovala (a který ve mě vyvolával pocit, že okamžitě usnu - nestalo se tak jen kvůli mému výskajícímu kamarádovi posilněnému rumem s colou) - asi proto, že byl tak jednoduchý, že jsem neustále hledala něco navíc, plus přehršel od sebe nerozeznatelných postav. Nuda a zmatek! ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Parádní hongkongský film o čestných gangsterech. Film velice dobře kombinuje akci, vtip a také občasné poetické chvilky, podbarvené velice zajímavou hudbou. Scény s náboji v úvodu nebo s "plechovkovým fotbalem" v závěru jsou naprosto výtečné. Velké překvapení. 85% ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Výtečná gengsterka...když na 100 minut vypnete svou mozkovou jednotku, kde máte uchovány informace o fyzice a jejích zákonitostech, budete se skvěle bavit.Slabších 5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Johnnie To vie. Vytvoril komplexný príbeh namiešaný z akčných scén, za aké by sa nemusel hanbiť ani John Woo, z humoru, ktorý krásne preniká do podstaty každej jednej z postáv, intímnych a jednoduchých konverzačiek, ktoré prehlbujú atmosféru diela a posúvajú do inej žánrovej roviny a nakoniec to okorenil ešte epickosťou, ktorá má úvod, jadro a koniec a je vygradovaná do takej miery, že má jeden až problém chytiť druhý dych. Exiled je nádherne zrežírovaný a zostrihaný a nasnímaný film. Neustále preskakuje z jedného žánru do druhého, kamera plynie z jednej scény do druhej. Stále sa tam niečo deje a film sa neustále posúva z tej príjemnej atmosféry do tej nervydrásajúcej. Koniec je tak krásne uspokojivý, že sa smejem ako slniečko na hnoji. Jedna z najlepších vecí na poli žánru. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka, která si bere to nejlepší z klasických westernů a dnes již také klasických původních filmech Johna Woo. Přidejte si vynikající obsazení, neskutečně efektní akční scény a geniální hudbu a vyjde vám film Tarantinovštější než Tarantino sám. 90 % ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tahle parta kamarádů mě totálně dostala. Skvěle vybraní herci v čele Anthony Wongem. Soundtrack pracuje s tak jemnými a dobře poskládanými tóny, že se mi dostal pod kůži. Plechovka Red Bullu to zabila. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tenhle hongkongský bonbónek mi doporučil scenárista Ed Brubaker v článku, kde se rozepsal o filmech, jenž inspirovaly jeho komiksový opus magnum Criminal. Hongkongský akční film žije! Charismatická herecká sebranka, bezvadně vygradované akční scény, nápaditá kamera a příběh o nevyzpytatelné síle přátelství, které nezastaví ani olovo. Tony Wong ještě není Chow Yun-Fat, ale má k němu pořádně nakročeno. Pro mě dosud neznámý režisér Johnny To mi svou svéráznou kanonádou vypálil díru do hlavy (a další tři do hrudi). Téměř za pět, děcka. Jděte do toho. ()

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama