Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wo se vrátí. Woa chtějí zabít. Woa kamarádi chrání a za Woa taky zaplatí. Zkrácený obsah, který je roztáhnout na 100 minut, v kterých jsou 3-4 výborné přestřelky, hodně humoru a ještě malá snaha o poctu všem westernům. Amerika je plná reklamy ve filmu, ale právě jí roste v HK konkurence. Pokud by Redbull zaplatil pár yenů navíc možná by se dalo Exiled nazvat reklamou na pití s obsahem takového množství cukrů, že při zásahu kulky se plechovka neporušeně odrazí směrem, který bude střelec chtít. Akce tu není realistická, i když se tak tváří. Herecké výkony jsou postaveny na dobrých hercích, kterým stačí pouze nosit brýle, mít naučený westernovský postoj pro střelbu a pohled tvrďáka (co má i nahý neprůstřelnou vestu na hrudi:)). Režisér pravděpodobně dorazil na natáčení pouze na pár akčních scén a zbytek za něj udělal pomocný režisér nebo někdo, kdo šel zrovna kolem. Komu nevadí humor v akčních filmech, který dokáže zabít každou sebelepší předcházející akční scénu, toho tento film pobaví a ostatní odejdou po pár minutách nebo budou shánět nějaké alkoholické pití po sále. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tenhle hongkongský bonbónek mi doporučil scenárista Ed Brubaker v článku, kde se rozepsal o filmech, jenž inspirovaly jeho komiksový opus magnum Criminal. Hongkongský akční film žije! Charismatická herecká sebranka, bezvadně vygradované akční scény, nápaditá kamera a příběh o nevyzpytatelné síle přátelství, které nezastaví ani olovo. Tony Wong ještě není Chow Yun-Fat, ale má k němu pořádně nakročeno. Pro mě dosud neznámý režisér Johnny To mi svou svéráznou kanonádou vypálil díru do hlavy (a další tři do hrudi). Téměř za pět, děcka. Jděte do toho. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek, mám slabost pro Hong Kongskou produkci, dost jsem byl namlsaný už z traileru, co se ke mě dostalo....výborná akční smršť plná ostrých kulek, okořeňená hutnou atmosférou, kvalitním hudebním doprovodem a hlavně herecké obsazení mi udělalo nesmírnou radost, nemohlo to dopadnout lépe!! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Pomalu plynoucí sled epizod ze života partičky gangsterů, o jejichž minulosti jako diváci víme akorát to, že byla hodně temná. Přestřelky tu nejsou samoúčelné (ale až s jednou výjimkou se objevují jako vrchol nějaké mistrovsky vygradované scény) a jejich poetizované zpracování si nazaslouží být zaměňováno s lacinou efektností. Typický příklad filmu, který se nesleduje, nýbrž vychutnává. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér Johnny To není John Woo ale inspiraci mistrem akce rozhodně nezapře. Příběh podivné partičky, která je ochotna obětovat život pro své spolubojovníky v sobě skrývá přesně to co by nám nabídl již zmíněný John Woo. Nechybí drsné přestřelky a přátelství až za hrob ale ani jeden z těchto aspektů nefunguje tolik jako v mistrových filmech. Přestřelky se tváří efektivně ale ve výsledku působí poněkud uměle a z postav nedokáže žádná zaujmout natolik aby jí divák dokázal fandit a oplakal její hrdinskou smrt. ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama