Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $29,630,359║ Veľmi zdarilá kópia animovaného seriálu, kde je všetko podstatné zachytené, príbeh je vo svojej podstate krásne hravo prešpikovaný do detailu a ani samotná dĺžka filmu nepríde nejak rozvláčna, lebo pre hútnosť deja má stále čo ponúknuť. Jediná škoda je že kvalitatívnou úrovňou spracovanie je to bližšie skôr k televíznej produkcii, než celovečerného filmu z nejakými vyššími ambíciami. U tohto filmu je neskutočná výhoda príbeh, ináč by som dal o niečo slabšie hodnotenie, taktiež počítačová animácia je len taká jednoduchšia čo sa týka temných anjelov ale časom sa dá na toto spracovanie zvyknúť bez toho aby to nejak kazilo zážitok s filmu. /75%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. I keď anime seriál mi prijde pochopiteľne hlavne z hľadiska vykreslenia postáv oveľa precíznejší, tak na hranú verziu je to stále obstojná adaptácia komixu, ktorá mi miestami dokázala evokovať pocity napätia a zvedavosti podobné ako pri sledovaní anime verzie. Ovšem uznávam, že bez znalosti komixovej predlohy, či anime verzie je samotný film (hlavne prvá polovica) občas príliš skratkovitý na úkor zrozumiteľnosti. To ovšem vôbec neuberá na mojej zvedavosti vidieť druhý diel s podtitulom "Last Name". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Všude dochází k záhadným událostem. Bez vysvětlení umírají lidé. Zástava srdce. Počet mrtvých stoupá…. Co stojí takový Zápisník smrti? Jaká je cena za to, mít budoucnost ve svých rukou? Jak by to fungovalo ve světě, kde se KAŽDÝ může stát obětí? Vcelku funguje psychologie ,,přeměny na OPRAVDOVÉHO dábla“. Musím uznat, že zde dochází k mnoha překvapivým zvratům, ale to bylo jediné, co mne udržovalo ve střehu. Jistě, ani hercům nemám co vytknout, ale přesto mám smíšené pocity. Možná jsem nečekal, že rozuzlení bude tak prostě lidské. Sobecké…. Pokračování ZDE…. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Opět můžu děkovat osudu, že jsem měla možnost vidět film Death note dříve než seriál. Protože jak bývá zvykem, má seriál větší prostor nejen pro vykreslení hlavních postav. Proto jsem opět neměla možnost srovnání a kupodivu mi film zase nekazí požitek ze seriálu, i když vím, co mě čeká. Ale hlavní důvod mého oddaného sledování je má obrovská láska k Ryukovi :o) Mít tu možnost, aby mi každý den dělal společnost, zabiji pro něj každého! :o) No posuďte sami, že je to kus: http://pictureup.cz/picture/verejny/45584558250px-ryuk2.jpg Každopádně příběh, který rozehrává Light alias Kiro vs. L., je za poslední dobu nejlepší krimi podívaná, co jsem viděla. A znovu mě nutí k otázce: „Co byste udělali Vy, mít Zápisník smrti??“ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Skvělý ústřední nápad (co byste dělali vy, kdybyste mohli kohokoliv lehce a anonymně zabít?) připomíná sice trošku Ukolébavku od Chucka Palahniuka, ale ve filmu jsem nic podobného neviděl. Scénář je taky to nejzajímavější, co může Death Note nabídnout. Člověk si ale musí odmyslet jednu docela zásadní logickou botu, které se autoři dopustili (týká se porušení pravidla, že vrah musí znát pravé jméno oběti). Celkový vzhled filmu je taky spíš televizní a jedna animovaná příšera to nevytrhne. Postava "velkého detektiva" se opravdu hodí spíš do comicsu, takže bych si představoval nějakou zajímavou stylizaci. I přes spousty výtek však jde o docela chytrý a originální film, takže pokračování si asi seženu. 70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film se se seriálem nijak nedoplňuje, nijak ho neobohacuje, jen převypravuje jeho část (mnohdy kopíruje i záběr po záběru, což vzhledem k zachování pohybů nesouvisí jen s mangou). S topornými hereckými výkony (a ne, nevidím v tom stylovou expresivnost, ale špatné vedení a unylý timing), s efekty, které nestačí a řemeslnou stránkou, která ukazuje, že 80 % nevelkého rozpočtu spolkl umělohmotný CGI panák. Kdyby neexistoval seriál, dal by se samozřejmě ocenit koncept a zdrcující finále (mírně pozměněné oproti seriálu, ale se stejnými důsledky), ale v anime to působí o tolik lépe, že vůbec není, čím se tu za zabývat - předně proto, že tam je vztah k postavám ambivalentněji, čímž je závěr víc šokující. Hraný Death Note je pro mě především ukázka, jak moc nefunguje, když se anime prostě jedna ku jedné převede, aniž by tvůrci přemýšleli o nějakých posunech, které hraná podoba potřebuje. Jen ubrat voiceovery není dost. A nakonec - doplňující poznámky vysvětlující pravidla užívání death note (v seriálu uvozující reklamní pauzu) tu jsou vlepovány přesně ve chvílích, kdy budou za okamžik relevantní, což kazí napětí a vede diváka k až příliš brzkému odhalení plánu - chyba. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nevyčítám jim, že vypadají tak nějak jinak než jejich kreslení předchůdci... Takže jsem zapomněla na svého oblíbeného L a nechala se bavit těmito živými bytostmi a musim říct, že docela obstojně splnili, co jsem očekávala. A dokonce moje sestra neusnula - to už něco znamená! ;-) Ptž všechno, co se vysílá po 22. hodině ona většinou prospí, ale tohle se jí zalíbilo :-) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V celém Tokiu začnou zvláštním způsobem umírat policejní hlavouni a kriminálníci. Policie a zvláštní služby si neví s těmito případy rady... Death Note - útlý sešit Smrtonoš s několikerým způsobem užití, sympatický mladík Yagami Light (Tatsuya Fujiwara známý jako Nanahara z obou dílů Battle Royale) a jeho létající společník Ryuk - mix opeřeného strašáka a Jokera se zálibou v jablcích, tajemný "L"... to jsou stěžejní protagonisté filmu - neobyčejného skloubení několika žánrů - natočeného podle stejnojmenné comicsové předlohy (stejně tak vznikl anime seriál) těšící se v Japonsku velké popularitě. Mangu jsem nečetl, ani jsem neviděl žádný díl seriálu, navíc si nedočkavě pořídil verzi bez titulků, což mi znemožnilo větší vhled do příběhu a pochopení některých dějových nuancí. A na tom film velmi staví. Akce není ve filmu téměř žádná, digitálních efektů (mimochodem dost slušných) je v něm též poskrovnu, přesto je Death Note zatraceně zdařilou adaptací comicsu. Zásluhu na tom má evidentně poutavý příběh, zajímavé vícerozměrné postavy a bezchybné formální zpracování. I když jsem ne všechno pochopil, ani vteřinu jsem se nenudil. 9/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně zdatně variuje původní anime, prostředek jej už trochu únavněji kopíruje a konec je velice příjemnou alternativou, jenž naskýtá další atypický úhel pohledu na rozporuplnou postavu Lighta. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózne ladený kriminálny thriller. Má dosť dobrý príbeh o inteligentnom mladíkovi, ktorý študuje právo, aby raz mohol hájiť zákon, lenže je znechutený z toho, koľko zločincov si kľudne behá po slobode. A tak keď sa dostane k tajomnému zápisníku smrti, vďaka ktorému len stačí napísať meno človeka, myslieť na jeho tvár a to spôsobí jeho smrť, rozhodne sa ho využiť a tak začne séria mnohých úmrtí zločincov po celom svete. Lenže po ňom začne ísť špeciálny vyšetrovací tím na čele s jeho otcom a geniálnym detektívnym poradcom a tak musí mladík kvôli zachovaniu svojej anonymity využiť svoj intelekt, ale občas aj obetovať nevinných. Spracovanie je celkom slušné, zápletka je už na prvý pohľad nadmieru zaujímavá a svoj potenciál aj pomerne využíva, len sa treba prispôsobiť na to teenagerské pojatie a postavu démona smrti, ktoré mi najprv úplne nesadli, ale našťastie už po chvíli som si zvykol. Film sa nesie skôr v takom pomalšom tempe, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať, dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, ideálne postupne gradovaný a s rovnomenným dávkovaním informácií a dôležitých prvkov, takže sa je stále na čo pozerať. Ale neoplatí sa očakávať nič výraznejšie mysteriózne, akčné alebo dokonca hororové, to je tu úplne zanedbateľné, aj jednotlivé úmrtia sú stále v rovnakom obyčajom štýle, ale po tej kriminálnej stránke mi to sadlo. S hereckým obsadením som spokojný, Tatsuya Fujiwara sa do hlavnej úlohy skvelo hodil, sadla mi jeho postava a aj výkon, k tomu skvelá postava geniálneho poradcu a tak to medzi nimi dobre funguje, bavil ma aj policajný komisár, v menšej vedľajšej úlohe poteší aj moja obľúbená Hikari Mitsushima, ale nesklamali ma ani ostatní. A chválim aj postavu démona smrti, síce v prvom momente ma nepríjemne prekvapil, ale po čase som si na neho nielen zvykol, ale aj obľúbil a niektoré hlášky sa mu vydarili. Réžia a technická stránka stále určite mohli byť aj lepšie, ale pre potreby filmu to stačí. S predlohou nemám žiadne skúsenosti, ale tento film mi sadol, slušná zábava. 74% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zasadnu chybu a to to, ze vychadza zo serialu, ktory na ploche 37 dielov ponuka obrovsky detalnejsiu a prepracovanejsiu verziu toho isteho. To iste sa tyka aj vsetkych postav. Film oproti tomu posobi nielenze velmi skratkovite, ale celkovo odlisnu (a horsiu) atmosferu a chut. Takze film si zrejme uziju viac ti, co nevideli serial, no na druhu stranu je velmi pravdepodobne, ze sa vo filme budu malicko stracat. Jednoznacne preto JE lepsie si pozriet najprv serial. Z mojho pohladu je tento film preto (a tym padom aj jeho pokracovanie, ktore je vlastne druhou castou pribehu) tak trochu zbytocny. Ked uz nic ine, je to aspon moznost si pozriet filmovu verziu skveleho serialu. (6/10) ()

JAn 

všechny recenze uživatele

126 minut je skutečně dosti málo na rozkreslení postav (a že jich v Death Note je), címž asi filmová adaptace trpí nejvíc. O nejslavnějším detektivovi světa, L, se tak dozvídáme opravdu jen to nejnutnější, Lightův úchvatný přerod ze šprta v démonického Kiru je prakticky celý přeskočen, ale hlavně nevidíme, jakou spásou/hrozbou Kira ve skutečnosti je. Na druhou stranu, tohle není anime. Film si vystačí s tím, co má. Kaneko válčí s maximální vervou, nasadil svižné tempo, vybral skvělé herce (hlavně Fujiwara, který opět dokazuje, že za jeho andělskou tvářičkou se schvává větší ďábel, než se může na první pohled zdát; taky by mě zajímalo, kolik kilo Matsuyama během natáčení přibral) a potěšil i po vizuální stránce. Efekty ´sou solidní, Ryuuku jakoby si z oka vypadl, a Kaneko byl dokonce natolik politicky korektní, že do vyšetřovací skupiny přibral i ženu a dal většího prostoru prostoru i dalším ženským postavám, budiž pochválena především Shiori a bývalá agentka Misora. Co se hudby týče, Kawai ani tentokrát nezklamal. Závěrem bych snad ještě vytknul kyčovou vyumělkovanost některých scén, kdy se film snaží citovat seriál a co mi opravdu chybělo, byly Lightovy rozverná monology. Naštěstí, tohle ´sou jen malé vady na kráse. Můj výsledný dojem je stále nadprůměrný. L, do you know shinigami loves apples? ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oceňuji hlavně zachování kompletního dabingu v rámci seriálu. Jinak film má mnohem lepší spád, líbila se mi změna s Naomi, akorát fotřík je trochu zabedněnější. Light je tu ještě zrůdnější než v seriálu a postava Ryiuzakiho prostě vystoupila z plátna a došla si pro dortík na obrazovku. Výborná adaptace, otevřená výzva k boji na konci seriálu. Vrcholem pro mě bylo míchání přeslazeného kafe lízátkem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Triky 6/10/// +námět, příběh, děj, poutavé -škoda, že není víc akce a efektních záběrů/// Když se totiž na tento film podíváte s přetáčením po kapitolách (jako když se chcete podívat o čem to bude), tak vás asi nic nezaujme. Jenže stačí pár minut sledovat od začátku a film vás dokáže tak dokonale zaujmout, že už od něj neodejdete. Teď následuje SPOILER: je to vlastně výborná krimi detektivka kde hlavní hrdina je záporák a naopak "kladným" vyšetřovatelem je tajemný L, který hraje až druhé housle. Hlavní hrdina Light dokonale využívá (zneužívá) možnosti zapsat do zápisníku smrti jméno a tím danou osobu usmrtit. Kdyby se závěr filmu podobal klasickému klišé amerických filmů, tak bych byl asi zklamán. Jenže tůrci překvapili a v závěru nám přednesli něco, na co není středoevropan úplně zvyklí. Chytře a dokonale zvítězil záporák v podání našeho hlavního hrdiny. Konec SPOILERU. Zpracování sice úplně neohromí, je jen mírně nadprůměrné, ale celkový dojem z filmu je hodně dobrý. A hlavní postavu (herce) už od filmu Battle Royale zbožňuji./// Celkem 73%/// ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak tenhle film hodnotit. Jestli jako samostatný film, nebo jako sérii s druhou částí. Jako série je to úžasné, ale jako samostatný film by to byla hrůza. Opravdu, těžko říct jak to hodnotit, když je to tady nadvakrát. Death Note sám o sobě představí totálně zlého hrdinu, nějaký děj, nějaké záhady a žádný konec. Kdyby byl samostatný, nad ** by to nebylo, ale ještě že ten konec má pokračování. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Slusny i kdyz za vlasy pritazeny pop. Verim ze jako komiks nebo jako anime funguje na 100%, ale s celovecerakem si tak jisty nejsem. Ale nadruhou stranu opravdu zajimavy napad a dobre herecke vykony v hlavnich rolich. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Anime jsem ještě neměla šanci vidět, takže s tím to srovnat nemůžu. Četla jsem však mangu a té se to opravdu nevyrovná. Ve filmu byla vypušťěna spousta věcí, dokonce několik hlavních postav, zato přidána jedna, která se v manze nevyskytuje. To vše ale jenom proto, aby se příběh vlezl do dvou filmů, což by jinak nebylo možné, takže tohle filmu nijak nezazlívám. Celkově si myslím, že se film docela povedl, dokonce i výběr postav nebyl vzhledově tak špatný (především L, Watari...), i když Tatsuya Fujiwara mě v roli Lighta nejdřív trochu šokoval. Po shlédnutí jsem ale přecejen měla pocit, že zfilmování mé oblíbené mangy nedopadlo špatně, právě naopak. ~(4,4)~ ()

Reklama

Reklama