Reklama

Reklama

Otevřená krajina svobodného muže

(studentský film)
  • USA The Open Countryside of a Lonely Man
všechny plakáty

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem viděl jen jednou a nechápu, proč není v televizi častěji. Pohodová letní záležitost, venkov jak má být. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, chápu že studentský film... Od rejži jsem viděl odborný dohled...a můj oblíbený " ještě žiju..." ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ospalá letní legrácka s trochou magického realismu po vałašsky od zeme. Na natáčení v Rožnově pod Radhoštěm a okolí mám fajn vzpomínky (kromě producírování s kytarou a neumělého skřehotání Let It Be, za které jsem si koukám dokonce vysloužil herecký zářez ve zdejší databázi, jsem taky občas držel mikrofon zvukařovi Jirkovi Melcherovi), takže o nějaké nezaujatosti nemůže být řeč, ale dodneška si cením toho, jak se Pavel Göbl pokusil dělat humor jinak, než velel dobový zvyk – bez škodolibosti a prvoplánové trapnosti, možná i trochu dojímavě – a dostat na plátno „valašského ducha“ tak, jak ho jako místní rodák cítil. Sice se přitom vždycky nepovedlo ukočírovat herecký projev směsice lokálních herců a neherců, ale stejně se mi na to na rozdíl od většiny tehdejší famácké produkce i teď docela příjemně kouká. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná mikrokomedie s perfekně obsazenými neherci v rolých venkovanů. Rád bych to znovu viděl ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

O téhle komedii jsem slyšel snad před 7 lety, ale nemohl jsem ji nikde sehnat. Konečně viděno. V tomto krátkém filmu je celá krása Valašska v kostce. Příběhová linka filmu byla možná nosnější, než pozdější režisérův debut (Ještě žiju s plácačkou...). Přidáním další dějové linky by z toho mohl být krásný celovečerák v duchu Divokých včel a Zahrady. Ale kdo ví, možná je lepší, že kraťas zůstal kraťasem. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

"No šak na co sem's přijel? Jak přijel? Kdo mě sem přivez? Jak přivez, no šak kdo řídil?" "Počkej až budeš starší, se ti budou líbit všechny, který budou jenom o trochu mladší jak ty. Veď jaká ja som partia, děcka sa mňa bojú, psi na mňa štěkajú...." "Vypadám v tom jak debil. No to se nediv, když se v tom jak debil tváříš, ...a hrbíš." ()

Reklama

Reklama