Reklama

Reklama

Syn hor

  • Rumunsko Fiul muntilor (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film diváka přivádí do rumunské Transylvánie. Manželka a dcera známého vědce jsou zajaty na horské chatě skupinou vyděračů, kteří hodlají od vědce požadovat výkupné. Zcela nečekaně však přichází pomoc ze strany Mateje (I. Baltatescu), syna meteorologů, který strávil v horách celý život a dokonale se vyzná v horském prostředí. Navíc není sám, přivádí ochočenou medvědici. Pomocí různých lstí se Matejovi podaří ženy zachránit a vyděrače později eliminovat. (ČSFD)

(více)

Recenze (5)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 27.11.1983, réžia slovenského znenia (SPF 1982) = MIROSLAV HORŇÁK (8.1.2015) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

konečně jsem si po dlouhé době připomněl můj velmi oblíbený film z dětství (v té době 6* jistých ;-). Sice teď mi z něho dýchá mladistvá naivnost, ale přesto prostředí rumunských hor je okouzlující a "syn hor" skáče ze skály na skálu jako kamzík a zachraňuje turistky z náručí únosců s pomocí kamárádky medvědice (takže silnější 3*). Doporučil bych ho znovu, ale jen mladší generaci, protože je to taková dětská detektivka plná akce, což mají teď děti rádi čím dál více (výsledné kompromisní hodnocení 4 hvězdy). [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zápletka na rodinný film dobrodružného charakteru je celkom dobrá, akcia sa tu strieda s akciou, vždy sa niečo deje. Ale spracovanie a toporné herecké výkony to celé trochu dupú pod zem, čo je na škodu. "Vypchatého", poslušného a superinteligentného medveďa radšej ani nespomínam, lebo je na smiech. Čo však poteší, je krásna príroda a hory Južných Karpát. Hodnotenie: 55% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Lokace nádherná, příběh chaotický a naivní. Klidně bych jednu hvězdu ještě přihodila, to by ale ten medvěd musel být skutečný. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem film hledala, poprvé viděla v kině se školou a musím říct, že i dnešním dětem by měl co říci. Romantické prostředí, akce i napětí působí stále. Lehce zapamatovatelná postava kluka z hor může zůstat v dětských srdcích stejně dobře jako Pipi punčochatá nebo Terminátor. ()

Reklama

Reklama