Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoký západ. Doba tvrdých ran pěstí i dobře mířených kulek, zaplivaných saloonů, vykřičených domů a zaprášených dostavníků, indiánů, osadníků, kovbojů, šerifů a desperádů, rychlých koní a krásných žen, rančů, ale také dobytka. Žádný div, že když sebevědomý Jason Sweet přiveze do dobytkářského městečka vlak plný ovcí, které zamýšlí na místních pastvinách chovat, nezdá se místním Divoký západ už tolik divoký, jako spíš divný. Kromě toho ovčákovy plány nesdílí ani Stephen Bedford přezdívaný Plukovník, nejmocnější muž v kraji, kterého Sweet znával pod jménem Johnny Bledsoe. Dochází ke konfrontaci, ovlivněné minulostí obou mužů. (dopitak)

(více)

Recenze (21)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Neohrožený pistolník Jason Sweet (Glenn Ford) se v dobytkářském městě rozhodne pro nehorázný kousek: chov ovcí. Jak na to reaguje místní kovbojská elita je nabíledni. Dějově i skečově nabitá komedie s perfektním a suverénním Glennem Fordem. A zajímá vás, jak vypadal Leslie Nielsen v roce 1958? Úplně stejně, jako dnes. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Western s ujetým námětem - do městečka plného chovatelů krav přijíždí muž, který se rozhodne chovat ovce. Chová se jak pitomec, naštve většinu lidí a tak ho pochopitelně nikdo nevítá a nejmíň místní dobytkářský král, který zkusí cokoliv aby ho dostal pryč. Je to odlehčený, ale určitě nijak zvlášť vtipný, Glenn Ford je standardní, Shirley MacLainová ještě vypadá mladě a Leslie Nielsen jako prakticky v každém filmu ve svém předkomediálním období hraje slizkého záporáka. Průměrná jednohubka, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení bylo pro mě sledování Ovčáka. Odlehčený western s krásnou přírodou, naivním nádechem, nepřátelským městečkem a pohodovou atmosférou Divokého západu. Herci sympatičtí, zvraty v ději slušné, průběh příběhu zábavný a poutavý. Co víc si přát? Snad jen podobně šťastnou ruku při volbě dalších westernů ke zhlédnutí! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Glenn Ford je dost možná nejsuverénější kovboj Divokého západu. Skvěle mu sekunduje miloučká Shirley, které ještě věkově dost chybí do rolí sympatických babiček (třeba v Dva mezci pro slečnu Sáru). Nejsrandovnějším okamžikem je scéna, kdy probírají omráčeného Jumba. Leslie Nielsen si je podobný v rysech, rozhodně ale nevypadá "úplně stejně", jako v dobách své "bláznivostřelské" popularity. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Na Oscara nominovaná westernová komedie o samozvaném, sebejistém a konfliktním cizinci (Glenn Ford), který si do dobytkářského městečka přijde chovat ovce. "Ten muž rozhodně netouží být na žebříčku popularity na prvním místě." Vtipné dialogy, vnadná Shirley MacLaine v roli krásné dívky a dostatek akce dělá i dnes z filmu příjemnou zábavu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=An-zaTgNz6M ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama