Reklama

Reklama

Každý hřích i zločin zanechávají nějakou stopu. Ambiciózní, chladnokrevný Rus Nikolaj Lužin pracuje v Londýně pro významnou mafiánskou rodinu. Jeho největší předností je rychlost a chladnokrevnost. Ani na okamžik neváhá porušit zákon, použít násilí či někoho dokonce zabít. Situace se změní ve chvíli, kdy porodní asistentka Anna objeví deník ruské dívky, která zemřela při porodu, a rozhodne se pátrat v její minulosti… Kriminální thriller režiséra Davida Cronenberga (tvůrce známých titulů eXistenZ, Moucha, Mrtvá zóna, Dějiny násilí) byl na Torontském mezinárodním filmovém festivalu v roce 2007 oceněn hlavní cenou za režii (David Cronenberg), další získal za výpravu, střih a zvuk. Kromě toho mu patří ještě další významná filmová uznání. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 047)

kodwin 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená Naomi Watts je zcela zastíněna Viggo Mortensenem. Ten svoji roli hraje opravdu fantasticky. Východní přísliby jsou originální svým ruským outfitem. Všechno funguje, jak má a možná mnohem líp. Být Cronenbergem, skoro se bojím ruské mafie, ale evidentně to skousla, když je rok 2018 a starý pán je pořád tady. ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert, který z nijak silného scénáře vyždímal skvost! Jediná výtka - že je Vigo "tajnej" mi došlo tak v půlce filmu. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Prísľubná nenápadná gangsterka, ktorá i keď je v celku jednoduchá, vďaka režisérovi obohatená o drsnosť, nadhľad a veľkú dávku napätia a originálnosti (scéna v saune), ktorá to celé vyťahuje na prísľubné štyri a možno niekedy v budúcnosti aj na päť hviezdičiek. A famózny Viggo už nebude ten Aragorn ako predtým, pretože v mojich očiach je toto asi najlepšia jeho rola. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Luxusnější Dějiny násilí. Luxusnější v tom smyslu, že je luxusnější prostředí, ve kterém se děj odehrává. Pokud by tam bylo trochu jiné obsazení, klidně by jeden z těch filmů mohl fungovat jako spin-off nebo prequel. Východní přísliby mají ale přece jen ve srovnání s Dějinami o malinko komplikovanější příběh, který ovšem dává smysl a v rámci filmového světa je uvěřitelný (přičemž formulace "v rámci filmového světa" je tady klíčová). Přísliby nejsou o akci, té si od nich moc neslibujte, nicméně pokud přijde, je poctivá a syrová. Klíčem k plnohodnotnému filmovému zážitku jsou tady především precizně vykreslené charaktery. BTW, viděl jsem to v původním znění, díkybohu, protože mám pocit, že dabované to může znít hrozně parodicky. ()

slamic5 

všechny recenze uživatele

Parádní krimi z ne tak běžného prostředí, ruské mafie. Jen jsem nějak nabyl přesvědčení, že to má mít 3 hodiny, takže jsem byl zklamán když to po hodině a půl skončilo. ()

Dr.Love 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů které si prostě rád pravidelně pustím cca jednou za rok a nemůžu říct že bych jakkoliv změnil své hodnocení. Skvostný Viggo, opilý Cassel, překrásná Terka a pečující Wattsová. Stále tak kvalitní jak si pamatuji když jsem je viděl poprvé. Východní přísliby naplněné do posledního dechu. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Vynikající film vynikajicího režiséra. Takové nakouknutí do zákulisí ruské mafiánské restaurace v Londýně. ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Viggo podle me moc hrat neumi. To se mi zde jen potvrdilo 😁. Atmosfera byla taková falešná, až znepokojivá. Ale jestli me tenhle film necim dostal, byla to byla to jednoznacne jedina akcni scena, syrove realisticka rezba na miste pro to stvorenem. ()

Vena69 

všechny recenze uživatele

Viggo a Cronenberg podruhé spolu, ale tentokrát to Viggovi sedlo mnohem víc. Viggo tady dostává mnohem víc prostoru než v A History of Violence a páteří tohoto filmu jsou především rozhovory mezi jeho postavou a ostatními aktéry v příběhu. Viggo svou postavu dotáhl k dokonalosti, všechny jeho manýry, pohyby, chování, všechno je vypipláno k dokonalosti. Problém je v tom, že příběh samotný není příliš zajímavý a odsýpá docela pomalu. Největším zklamáním je pak konec, je dost neuspokojivý a film by zoufale potřeboval alespoň 30 minut navíc, aby se dobral k nějakému rozuzlení. Eastern Promises se snaží nabídnout atmosféru drsného světa, kde se s jednotlivcem nikdo moc nemaže - není to zpracováno špatně, ale žádný zázrak se taky nekoná. Nebylo to špatné, ale nijak mě to neohromilo. A History of Violence bylo lepší. 3/5 ()

lagoon 

všechny recenze uživatele

Nu charašo, konečně praví mafián v podání amerického Dána, bomba, do toho ještě Anna (Scarlett) čistoučká, zranitelná, ač silná, která chce milovat konečně toho pravého muže. Je jím tento mafián, ovšem je-li mafiánem. Nezapomeňme na výborného Armina, o kterém se mně zdálo, nu charašo ()

davidh76 

všechny recenze uživatele

Na první rande s holkou (tu chybu jsem udělal...) to fakt není. Jinak výborný film, kde pro detail podřezaného hrdla nejdou daleko... Trošku mě mrzelo, že to neprokračovalo dál - tady bych o druhý díl i požádal. ()

Kritik83 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímek, sice už jsme všechno viděli 5krát, ale celek mě docela chytil. Scéna v sauně .... nádhera. Navíc, jak řekl kamarád: filmy s porodní asistentkou v hlavní roli nemůžou být špatné :) ()

Tionois 

všechny recenze uživatele

Nepředstírám, že bych byla nadšena záběry podřezávání hrdel, ale na tomhle filmu je cosi, co mi nedává zapomenout... Málokdy se stává, že bych hercům skutečně věřila, že jsou Rusové, ale Vincentu Casselovi a Viggo Mortensenovi se tohle dokonale podařilo. Především Viggův herecký výkon mě ohromil - ani jednou během filmu jsem si nevzpomněla, že vidím "Aragorna", naopak jsem se ho bála. ()

RockStar 

všechny recenze uživatele

N tomhle filmu jsou, aspoň podle mne, nejpůsobivější herecké výkony. Hlavně teda Viggo Mortensen vypadá neskutečně elegatně a je to jakoby mu ta role byla napsáno na tělo. Naomi Watts je také skvělá a taky by mohla klidně dělat zdravotní sestřičku. Samozřejmě kvalitně řemeslinicky provedené a docela i přístupné, film nestrácí tempo, vůbec se nenudíte Mohu jen vřele doporučit. ()

spawn87 

všechny recenze uživatele

Skvele. Film s jednoduchym pribehem, avsak celkove zanechava opravdu silny dojem. K Viggovo vykonu netreba nic dodavat, Cassel take vynikajici. I kdyz se film line v pomalejsim tempu, nic to nemeni na tom, ze jsem si ho opravdu uzil.80% ()

bemygirl 

všechny recenze uživatele

Už si pomalu začínám zvykat,že nejlepší filmy současné produkce prostě nemají happyend,nebo aspoň takový slušné rozuzlení. Nevím. Jakoby si tvůrci otvírali možnost pokračování. Ale jinak výborný film. Viggo Mortensen byl v Dějinách násilí samozřejmě mnohem lepší,ale v tomhle filmu mohl opět ukázat,že umí. Sedla mu ta role jako prdel na nočník. Tak zatím pa a bavte se. ()

sister 

všechny recenze uživatele

Je to divný, ale u tohohle filmu by mě nepřekvapilo průměrné 20% ani 90% hodnocení. Chvílemi se mi tajil dech, chvílemi jsem s obtížemi zadržovala smích. Pozitivní pocity převažovaly, ale doteď jsem z nekompaktnosti tohohle díla trochu zmatená - jako bych v něm viděla i předěly mezi jednotlivými dny natáčení. Hvězdička navíc za odvážného Mortensena. :-) ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

Statham v pokračování Východních příslibů?

Statham v pokračování Východních příslibů?

04.12.2020

Pokračování thrilleru Východní přísliby bylo v plánu prakticky od premiéry snímku v roce 2007. Hlavní roli v původním filmu o ruské mafii ztvárnil Viggo Mortensen (Zelená kniha) a patří mezi nejlepší… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Reklama

Reklama