Reklama

Reklama

Farväl Falkenberg

  • Dánsko Farvel Falkenberg (více)

Obsahy(1)

Poslední léto ve Falkenbergu. Pět přátel z dětství už vyspělo v mladé muže. David si přeje být opět dítětem a Holger se nikdy nechce odstěhovat ze svého města. Dva nejlepší přátelé společně utečou před svou budoucností k oceánu. Jesper si přestává rozumět se svou rodinou, Jorgen financuje svou cateringovou firmu vykrádáním domů a věčně zachmuřený John věří, že pouze slanina ho učiní šťastným. Jejich budoucnost se už rýsuje někde v dáli, ale ani jeden z nich ji nevidí. FALKENBERG FAREWELL - film o přátelství, vzpomínkách a rozloučením s jedním malým přímořským městečkem. (5150)

(více)

Recenze (9)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Severská depka "at it's best." Velmi zvláštní film s osobitou atmosférou a melancholickým laděním, které se filmem nese od začátku do konce. Nádherný soundtrack celou atmosféru ještě více podtrhuje. V závěrečné scéně, kdy jde David do lesa, sedne si do trávy a začne se připravovat na svůj "velký čin," mi připadalo, jako bych se dívala na Kurta Cobaina... ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Roztřesený digitál působí autenticky, ale co je moc, to je moc. Jinak emocionálně nakažlivý film s poselstvím, že každý pohublý vousatý blonďák má rád brokovnice a krásná ukázka toho, že soundtrack dělá půl filmu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Žít z nalepování zažloutlých výstřižků vzpomínek vytržených z kontextu nelze věčně, jednou prostě budeš muset čelit výzvě prázdných stránek dychtících po aktualizaci... ale povězte duchovně nemajetnému bratrstvu spadlých kalhot z přešlechtěné generace, že k vytrhaným listům kalendáře existují alternativy, zvlášť poté, co jeho obnažené členy, posilněné halucinogeny, přistihnete při kačácích v místní bystřině... V maloměstské depce protkané vzpomínkami na dětství lze narazit na opravdu působivé pasáže a sugestivní hudbu (zvláště roztěkaná kytara), nešťastně zvolená bezobsažnost vyprávění podpořená jalovostí rozhovorů však působí vyprázdněně, až to duní... a diváka tak vyvrhne do filmové pustiny. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nesadlo mi to.. Mal som pocit ako by to bolo príliš "umelecky" vyumelkované. Tie pomalé scénky, až príliš, naschvál amatérska kamera ma po čase prestali baviť a unavovali ma. Ako netvrdím, že je to úplne zlé. Lyrika, pravdepodobne, improvizované scénky o zmysle života a skvelá hudba boli podarené ale videl som už lepšie zo severskej kinematografie. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Divní chlapci s výzorom životom ubitých woodstockárov, ktorí majú radšej kvéry než holky. Roztrasená kamera, depka a zívačka. ()

pijavica 

všechny recenze uživatele

8,5/10 Príbeh(?) o skupinke kamarátov na prahu medzi oficiálnou a skutočnou dospelosťou, popretkávaný trochou poetiky, sa pre mňa stal celuloidovým synonymom nostalgie. Škoda. že napokon nebol medzi nominovanými na Oscara za najlepší zahraničný film (ale keď sa to tak vezme, Amíci by preň asi nemali pochopenie). ()

MORION 

všechny recenze uživatele

film som zhliadol na zaklade naozaj vyborneho soundtracku a mam pocit, ze siel asi vyrazne mimo mna.. nudny pohlad do zivota piatich kamaratov v rozpati par mesiacov, posledneho leta pred vyletenim z hniezda. bez vyraznejsieho deja, no mozno zamerne je film najma o pocitoch.. verim, ze ten komu budu blizke si to uzije a mozno vyroni aj nejaku tu slzu ()

astaroth27 

všechny recenze uživatele

Možete tvrdiť, že amatérskej kamery je tu až príliš a že dej je lyrický až do miery, kedy sa v ňom v podstate nič nedeje... a nebudete ďaleko od pravdy. Nejde tu o veľkolepú myšlienku, nejde tu ani o strhujúce prevedenie. Tento film je o emočnom prežitku a otupnej melanchólii, ktorá sa s ním tiahne od začiatku po záver. Príbeh je vystavaný z okamihov na hranici detskej nostalgie a dospelosti, z konfliktu rozhodovania sa a rezignácie. Prírodný sountrack od Erika Enockssona je esenciálnym prvkom diela. Prostredím a náladovo mi snímok pripomenul Into the Wild, hoci z iných hľadísk sa filmy nedajú porovnať. ()

Reklama

Reklama