Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mumie se musí zbavit svého prokletí! Při rekonstrukci Louvru je objeven sarkofág se vzácně zachovanou mumií. Odborníci, pod vedením Gleny Spencerové, začnou mumií okamžitě zkoumat a pomohou tak uvolnit fantoma, který se začne v noci procházet po Louvru… cosi hledá. Při stavebních pracích provalí stavbaři díru do domu v těsné blízkosti paláce. Právě v něm zemřela babička Lisy, její jediný blízký člověk. Lisa se dírou dostává v noci do Louvru a setkává se s Belphegorem – Fantomem Louvru, o kterém kolují nejrůznější zvěsti již od roku 1935. Tehdy profesor Desfontaines přivezl z Egypta mumii, která ho stála život. Skeptický ředitel Louvru zprvu odmítá věřit báchorkám očividných svědků – nočních hlídačů, z nichž někteří „na příkaz“ Belphegora zemřou, ale nakonec povolá bývalého policejního inspektora Verlaca, který již před lety vyšetřoval řádění Fantoma Louvru. On, na rozdíl, od ředitele ví, že Fantom Louvru existuje a že o cosi usiluje. Dokud to nezíská, nebude v chodbách Louvru bezpečno... Francouzský film Bélphegor: Fantom Louvru byl inspirován němým filmem režiséra Henriho Desfontainese Belphégor z roku 1925 a slavným stejnojmenným seriálem z roku 1965. Režisér Jean-Paul Salomé obsadil do hlavní role Lisy, do níž se Fantom Louvru vtěluje, krásnou Sophii Marceauovou, a do role jejího partnera Frédérica Diefenthala, známého ze série komedií Taxi. V úloze penzionovaného komisaře se setkáme s charismatickým Michelem Serraultem. (Česká televize)

(více)

Recenze (130)

brit84 odpad!

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že jediná dobrá věc na tomhle filmu jsou prsa Sophie Marceau. Nezbývá mně, než souhlasit a připojit domněnku, že ženám se na tomhle filmu vlastně nemůže líbit vůbec nic. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdičku dostala Sophie Marceau za ten malý kousíček erotiky, co se ve filmu objevuje. Jinak je to spíše tristní podívaná bez špetky tvůrčí invence a s naprosto stupidními dialogy. Kdyby se lidé v podobné situaci opravdu chovali a hovořili tak, jak se nás tvůrci snaží přesvědčit, tak by nejspíš ještě teď žili v jeskyních a lovili mamuty. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Jak si mohla taková Marceau nebo Serrault přečíst scénář a myslet si, že se podle toho dá natočit dobrý film. Tak proč proboha berou tihle herci role v takových slátaninách?! Režiséra bych už nechal točit nanejvýš epizody z Věřte nevěřte. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výsledok neurazí, zrejme len unudí na smrť. Ak to risknete, predtým dajte rodine podrobné inštrukcie o svojej vlastnej mumifikácii, aby ste posmrtne mohli strašiť filmárov, ktorí točia horor bez toho, aby vedeli, čo je to horor. Z temných filmov, v ktorých majú zamestnanci múzea problémy s nočnými obludami, je rozhodne lepší americký Relic! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No fuj, to zas byla jednou sracka. Kdyz tak nad tim ted premejslim, tak by me zajimalo, co to bylo vlastne za zanr. Rozhodne to, ale neni horor. Sice se o to tvurci asi snazily, potemnelej Louvre, vyplasena ochranka, naka ta mrtvolka a neskutecne debilni "duch". Samotnej Belphegor je na tohmle filmu asi to nejhorsi, nejen, ze me vubec nevystrasil, ale spis vypadal jak nakej uchylacek. Lital, zkoumal lidi, obcas ukazal nejakymu straznymu nakou kokotinu (nejvic me pobavil straznej, kerej se bal injekce do jazyku) a nicil elektricky veci. Tvurci meli celkem solidni sanci udelat z tohohle filmu hustej horor, duch mumie, kerej musi bejt pohrben aby dosah klidu, do toho detektivni vysetrovani s hlaskujicim dedkem a Louvre v noci. Jenze to co vzniklo je hovadina nejvetsiho kalibru. Dialogy naprosto o nicem, celej film se vlastne nic nedeje, strazny se bojej a duch si jen tak lita, ke konci reknou nakou vetu a duch odlitne. Celej film sem cekal kdy se to rozjede, ale kdyz jsem furt cekal a uz bezeli zaverecny titulky, tak mi doslo, ze je neco spatne. Tenhle film je opravdu tezky nekam zaradit, ale nejvic na to asi sedne "francouzska nuda o nicem". Tu 1* davam za celkem slusnou Sophii Marceau a misty vtipnyho Serraulta. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak premyslam nad tym, co viedlo Sophie Marceau alebo Julie Christie k tomu, aby si zahrali v tomto filme. Mozno peniaze, ale mozno aj namet filmu, ktory ich zrejme zaujal, avsak keby vedeli, aka blbost z toho vzijde, nie som si isty, ci by tieto ulohy v tomto filme zobrali. Nakoniec pri oboch znamych hereckach su to jedine cierne stvorceky vo filmografiach na CSFD. Reziser Jean-Paul Salomé tento film pokazil tak, ako sa len dalo. Nielenze triky posobili ako z nejakeho lacneho fantasy serialu, ale aj ten nezazivny a nudny dej urobili svoje a ja som sa tesil na zaver filmu. Jednu hviezdicku davam za Sophie Marceau... 02.07.2010 ________ Sophie Marceau - (Lisa) +++ Michel Serrault - (Verlac) +++ Frédéric Diefenthal - (Martin) +++ Julie Christie - (Glenda Spender) +++ Jean-Francois Balmer - (Bertrand Faussier) +++ Patachou - (Genevieve) +++ Lionel Abelanski - (Simonnet) +++ Francoise Lépine - (Suzanne Dupré) +++ Hudba: Bruno Coulais +++ ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nijako nevybočuje zo šedého priemeru. Niektoré zápletky sú totálne nelogické (ako sa dostane do múzea zadným úplne nechránenýcm vchodom a nik si nežiadúceho návštevníka nevšíma). Z vizuálnej stránky filmu je asi najlepšia len tvárička Sophie Marceau..... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ta hvězdička je za Sophii. Bože to byla hrůza... (z filmařského hlediska, páč tohle může za horor považovat akorát tak možná pan režisér).  Tohle dývko jde hned do plastů... * ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V noci to chodí po budovách. Co je to? Uklízečka. A v Louvru mají fakt divnou uklízečku. Přitom podle referencí by měla bejt dobrá, protože makala už pro faraóny. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nechápu je tento film vydáván za horror, spíše mi připadne jako dobrodružný film pro děti s prvky komiky. Ale snad právě tohle jediné film zachraňuje - nadlehčenost a nadhled, s nímž jsou nazírány postavy a děj (komisař poslouchající Jimi Hendrixe, francouz k tomu?) . Možná také fakt, že se jedná o evropský film, protože natočit ho USA dopadlo by to daleko hůř, bral by se vážně a vzbuzoval by ještě větší salvy smíchu, než tento kousek. V podstatě tu není žádná pointa, dramatické vyústění, vše plyne ve stejném pohodovém (zdlouhavém) tempu. Vše je jasné už od začátku. Lehký a nenáročný film, který z velké části zachraňuje moc zajímavá hudební složka. Nic víc. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Fantom Louvru může být v jistém případě odstrašujícím přízrakem i pro filmaře. Režisér Jean-Paul Salomé se do toho tak ponořil až mu z toho vznikl blivajz. Se svým scénářem by zřejmě netrumfnul ani pohádkového strýčka Fida, ale měl odvahu oslovit a uvrtat do něj půvabnou herečku Sophie Marceau. Předpokládlal jsem, že když se taková herečka angažuje do na první pohled zajímavého projektu, že by z toho mohl vylézt horor ve kterém sice drastických záběrů bude poskrovnu, ale především to bude mít nějakou tajemnou až znepokojivou atmosféru. Nemá to vůbec nic. Sophie Marceau tak bezvýrazná, že její roli klidně mohla hrát nějaká méně známá kolegyně. Ani ostatní známější francouzské herce si nelze po dojetí závěrečných titulek vybavit. Ono si totiž z filmu nelze vybavit nic. Film v podstatě pozvolna vpluje do "céčkových" vod, pobřežní stráž hlídající filmovou kvalitu se na to vybodla a Salomé v dobrém rozmaru se svým nepodarkem nevyděsí ani párek netopýrů, co obývají jeskyni v níž se film k promítání hodí nejlépe. K mizernému výsledku nepřispěl ani fakt nekašírovaných kulis Louvre a jisté oproštění od seriálové předlohy. Tenhle Belphegor se především děsí sám sebe. Mé hodnocení: 0% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažká nálož vtipných hlášok, väčšinou nechcene, chvíľami bohužial chcene. Bohužial, pretože mi chvíľkami pripomínali francúzske crazy komédie, ktoré (mierne povedané) nemusím. No a nechcene Belphegor atakuje topku najblbších filmov všetkých čias; všetko je zle a smiešne a tupo; vlastne som na tom filme nenašiel jediný detail, ktorý by nebol ukrutný shit. Taaaak veliký odpad a on ešte išiel vole do kín. Srandy kopec ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som si vážne už nechcel nikdy spomenúť, ale stalo sa a tak aj spätne som rád, ak mu udelím celú jednu hviezdu za ten dokonalý filmový pôžitok. Našťastie iba v televízii. Ktovie, možno tento film poslúžil ako hlavný inšpiračný zdroj tohtoročnej Múmii. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Belphégor začíná poměrně zajímavě, ale bohužel jako většina filmů podobného tématu, ke konci ztrací "koule" a je poměrně dost nudný. I když efekty jsou moc dobré, Francouzi určitě uměj, ale tady je talent poměrně promarněnej. KAždopádně musím pochválit Diefenthala kterej je sympatickej a umí své role zahrát bez větších problémů. To samé MArceau která je na svůj věk poměrně sexy. Další super věc je rozhodně kamera která je výborně ostrá a zatraceně pěkně barvitá. No nic Belphegor měl rozhodně navíc než na podprůměrnou blbůstku která se odehrává bohužel jen na jednom místě. Nuda. ()

Reklama

Reklama