Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cenu Emmy nominovaný Matthew Perry predstavuje bezprostredného a inovantívneho učiteľa, ktorý odchádza z malého mestečka učiť na jednu z najťažších Harlemských škôl. Aby si však našiel cestu k študentom a prebudilv nich plný potenciál, musí použiť veľmi nekonvečné metódy... Na základe skutočného príbehu. (Zion)

Recenze (56)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o téme učiteľ vs. problémoví žiaci. Tentokrát sa ale nejedná o stredoškolákov ale deti zo základky. Takže to ešte nie sú nebezpeční gansteri ale len nevychované decká, ktorá majú nejakého Chandlera z Priateľov na háku. Trochu ma sklamalo, že Perryho učiteľ nemal žiadnu špeciálnu metódu ktorou by si deti získal, ale len neúspešne skúšal jednu vec za druhou, od pravidiel po prosby, a po čase už ich mal nejakým zázrakom pod palcom. Holt asi stačila stará dobrá trpezlivosť a s deťmi to proste nevzdať. Akurát také nasadenie na úkor svojho súkromného života si dovolí máloktorý učiteľ. Prvá polovica ma preto nejak extra nenadchla, ale v druhej jak ho začali deti počúvať, tak to bolo miestami aj celkom dojemné. Výsledkom je taký solídny štandard vo svojom žánri. 6/10. ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Matthew pomalu ale jistě vystrkuje hlavu ze škatulky komediantů. A jde mu to náramně. Z vcelku "obyčejného" příběhu Rona Clarka dělá něco víc než jen TV film podle skutečné události. Já být Ronem tak vrním blahem, že si mě střihl právě Matt. Hodnotit film celkově mi přijde jako nosit vodu do mlýna, beztak si myslím, že většina lidí si to pustí hlavně kvůli Perrymu a kdo tak učiní zklamaný nebude. ()

Reklama

filmharmony 

všechny recenze uživatele

mám tyhle učitelské příběhy ráda... skvěle zpracovaný TV film... můžeme mluvit samozřejmě o klišé, o pohádkách apod., ale jak bych si takouhle situací poradila já? smekám kloubouk před všemi "nejhoršími učiteli světa".... sakra ještě že jsou... a že jsou lidé, kteří o nich chtějí a umí natočit filmy... ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh a hlavne poučný či vzdelávací! Randa Haines chcel určite poukázať na dnesšnú dobu výchovi a správania sa detí! A samozrejme dať najavo, že táto generácia aj keď je "zlá" a úplne iná na akú sme boli zvyknutý , NIEJE STRATENÁ....stále je v každom z nás či vás aspoň kúsok dobrého srdca! Správna výchova a správny prístup k takýmto ľuďom sa môže premeniť na bandu perfektných a dokonca dobrých aj šikovných ľudí...len ten prístup ! Troška prehnané mi to prišlo, pretože takou ľahkou cestou a s takým 100% výsledkom to nedosiahneme nikdy.... ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Myslím, že problematika, kterou musí řešit Ron Clark, není už moc ojedinělá, a tak je dobře, že stále existují lidé s velkým nasazením, kteří nezlámou nad zprvu nezvladatelnou mládeží hned hůl a tou holí své žáky spíše postrkují k lepším výsledkům a lepší budoucnosti, než kterou by si ty děti pro sebe dokázaly samy představit. A Matthew Perry ukázal, že není jen bezvadný komik. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Existuje akademie Rona Clarka v Atlantě, kde se úspěšně vyučuje podle jeho unikátních osnov a pravidel. (bosan)
  • Příběh Rona Clarka je natočen podle skutečné události, která se odehrála v roce 1998. (bosan)

Reklama

Reklama